2811 802200 Τηλεφωνικές παραγγελίες

Δωρεάν μεταφορικά

Για αγορές άνω των €100
"Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή"

Οι αιτήσεις ξεκίνησαν στο πρόγραμμα επιδότησης νέων ηλεκτρικών συσκευών με ανακύκλωση παλαιών!

 

Κάνε την αίτηση σου εδώ

Μάθε περισσότερα
Ποια είναι η διάρκεια του προγράμματος;

Η φάση της υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε και θα είναι σε ισχύ έως και την Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00.

 

Μετά το διάστημα αυτό, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στα οποία μπορείτε να υποβάλετε ένσταση εντός 7 ημερών, ενώ οι εξαργυρώσεις των voucher μπορούν να γίνουν έως την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022

Τι συσκευές και πόσες, αφορά το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αφορά σε 1 έως και 3 συσκευές, της κατηγορίας των κλιματιστικών, ψυγείων και καταψύκτων. Συγκεκριμένα μπορεί κανείς να ανακυκλώσει μία συσκευή από κάθε κατηγορία, εκτός από κλιματιστικά που δύναται η ανακύκλωση 2 συσκευών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι οικιακοί καταναλωτές που έχουν τοποθετημένη στην οικία τους, και όχι σε επαγγελματικό χώρο, παλαιά ηλεκτρική συσκευή (κλιματιστικό ή ψυγείο ή καταψύκτη) την οποία επιθυμούν να αντικαταστήσουν με άλλη νεότερης τεχνολογίας και ενεργειακά αποδοτικότερη.

Πώς συμμετέχω στο πρόγραμμα;

Για την υποβολή της αίτησής σου, αρκεί να μεταβείς στην επίσημη διεύθυνση του προγράμματος "ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ - ΑΛΛΑΖΩ ΣΥΣΚΕΥΗ" (πάτα εδώ) και μέσω αυτής να συνδεθείς με τους κωδικούς taxisnet.

Κατόπιν το μόνο που χρειάζεσαι είναι:

  • τον 11-ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας στην οποία βρίσκονται οι συσκευές προς αντικατάσταση
  • τον αριθμό συσκευών ανά κατηγορία που επιθυμείς να αντικαταστήσεις
  • την σημείωση ύπαρξης ή μη μέλους ΑΜΕΑ στην οικογένεια
  • ένα μοναδικό αριθμό κινητού τηλεφώνου στον οποίο και θα λάβεις αργότερα το voucher
Μπορώ να αγοράσω μία συσκευή με χρήση επιδότησης και χωρίς κατοχή παλαιάς;

Όχι. Το πρόγραμμα αφορά σε παλιές συσκευές που είναι σε λειτουργία και η ενεργοποίηση της επιδότησης γίνεται μόνο αν ανακυκλωθεί αντίστοιχη παλαιά, γι' αυτό και η παράδοση του προϊόντος προς ανακύκλωση θα αξιολογηθεί από συμβεβλημένο τεχνικό που θα ελέγξει την κατάσταση των συσκευών που θέλεις να ανακυκλώσεις.

Πόσο είναι το ποσό της επιδότησης;

Το ποσό της επιδότησης αφορά στο 30% έως 50% (ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του δικαιούχου) της τελικής τιμής της νέας συσκευής με μέγιστα ποσά ανά κατηγορία προϊόντος.

 

Έτσι, για κλιματιστικά ανάλογα με το ποσοστό επιδότησης και ανάλογα με τα BTU η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως και 572,58€ + ΦΠΑ

Για ψυγεία, η επιδότηση ανάλογα με το ποσοστό επιδότησης μπορεί να φτάσει έως τα 342,74€ + ΦΠΑ

Και για τους καταψύκτες, η επιδότηση ανάλογα με το ποσοστό επιδότησης, μπορεί να φτάσει έως τα 181,45€ + ΦΠΑ

 

 

Προσοχή: Η επιδότηση αφορά μόνο την ονομαστική αξία της συσκευής και δεν καλύπτει τυχόν έξοδα μεταφοράς, εγκατάστασης ή αγοράς αξεσουάρ.

Πώς ξέρω ότι δικαιούμαι την επιδότηση;

Το πρόγραμμα αφορά σε τουλάχιστον 350.000 νοικοκυριά τα οποία θα επιδοτοθούν κατ' αναλογία με εισοδηματικά κριτήρια και με την ύπαρξη ή μη μέλους ΑΜΕΑ σε μία οικογένεια, καθώς και με την μέθοδο point system ανάλογα με το πλήθος τέκνων και την μορφή της οικογένειας (π.χ. μονογονεϊκή).

 

Αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τον προϋπολογισμό του προγράμματος τότε οι αιτήσεις που υπερκαλύπτουν το πρόγραμμα, θα οριστούν ως επιλαχούσες και θα παραμείνουν σε αναμονή μέχρι μια ενδεχόμενη δεύτερη φάση αποδέσμευσης κονδυλίων.

 

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν επιλεχθείς, μπορείς να υποβάλλεις ένσταση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Πώς εξαργυρώνω την επιταγή μου;

Για κάθε επιδοτούμενη κατηγορία θα εκδοθεί και διαφορετική επιταγή (voucher) στον κάθε δικαιούχο, η οποία θα έχει ψηφιακή μορφή και δεν είναι δυνατό να μεταβιβαστεί, ενώ αφορά σε συγκεκριμένο ποσό.

 

Κατόπιν ο δικαιούχος μπορεί να μεταβεί στο κατάστημα (φυσικό ή ηλεκτρονικό) και να επιλέξει το προϊόν που επιθυμεί από τις επιδοτούμενες κατηγορίες που περιέχει το voucher που διαθέτει και κατά την αγορά το/τα voucher του δεσμεύονται προσωρινά για 30 ημέρες μέσα στις οποίες πρέπει να γίνει η αγορά του νέου προϊόντος αλλά και η παράδοση του παλιού. Αν η παραπάνω διαδικασία δεν εκτελεστεί με επιτυχία η επιταγή/ές αποδεσμεύονται και είναι ξανά διαθέσιμες στον δικαιούχο.

 

Πώς παραδίδω την παλιά μου συσκευή;

Η προς παράδοση παλαιά συσκευή σου πρέπει να γίνει στον έμπορο λιανικής από τον οποίο έχει πραγματοποιηθεί η αγορά της νέας επιδοτούμενης συσκευής σου και πιο συγκεκριμένα, είτε σε συνεργάτη του, είτε στην αποθήκη του, ενώ πρέπει να είναι άρτια.

 

Η απεγκατάσταση και μεταφορά του, προς ανακύκλωση προϊόντος, επιβαρύνει αποκλειστικά τον ωφελούμενο.

Γιατί σε αφορά;

Γιατί είναι μια μοναδική ευκαιρία να αντικαταστήσεις Οικιακές Συσκευές που διαθέτεις αλλά αφενός δεν σε καλύπτουν διότι είναι παλιές και αφετέρου λόγω παλαιότητας καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα. Οι εγκεκριμένες κατηγορίες συσκευών πληρούν συγκεκριμένα ενεργειακά κριτήρια, με αποτέλεσμα να κάνεις οικονομία στο ρεύμα, ακόμα και 300€ ετησίως! Ειδικά, τα παλιά κλιματιστικά χρειάζονται συνεχώς συντήρηση και η παλαιότητα τους συνδέεται με ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση στο ρεύμα ενώ παράλληλα προστατεύεις το περιβάλλον και γλιτώνεις τις επερχόμενες βλάβες λόγω παλαιότητας.

Η ανακύκλωση μας αφορά όλους

💡 Είτε πρόκειται για ένα χαρτί και πλαστικά μπουκάλια, είτε για μία ολόκληρη οικιακή συσκευή, η ανακύκλωση είναι η δική σου συμβολή στο περιβάλλον. Μία συμβολή που έχει πολλαπλά οφέλη και προς τον πλανήτη, αλλά και προς εσένα!

💡 Η ανακύκλωση συσκευών προστατεύει το περιβάλλον από τα απόβλητα, ενώ η αντικατάστασή τους σε έναν εύλογο κύκλο ζωής προστατεύει την ρύπανση του περιβάλλοντος.

💡 Παράλληλα, με την ανακύκλωση των συσκευών συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση του κόστους παραγωγής νέων υλικών τα οποία θα προσφέρονται με αυτόν τον τρόπο λίγο πιο οικονομικά ενώ την ίδια ώρα, το άμεσο όφελος μας είναι μεγαλύτερο ακριβώς εξαιτίας της επιδότησης ανακύκλωσης.

Συμβουλές για κλιματιστικά

Σύνδεση στο WiFi. Οι έξυπνες συσκευές εδραιώνονται ακριβώς επειδή εξυπηρετούν πολύ σημαντικές διευκολύνσεις. Φτιάξε κανόνες όπου το κλιματιστικό θα κλείνει αργά το βράδυ ή θα γνωρίζει πότε πλησιάζεις σε αυτό ώστε να ετοιμάσει κατάλληλα την θερμοκρασία στους χώρους!

 Επίλεξε ένα κλιματιστικό όπου λειτουργεί και σαν ιονιστής και καθαριστής αέρα. Θα εκπλαγείς πως ο σωστός καθαρισμός του αέρα στο σπίτι μπορεί να σε γλιτώσει από περιττή χρήση της ψύξης του κλιματιστικού.

  Επίλεξε τα σωστά BTU. Ένα κλιματιστικό 9.000 BTU δεν επαρκεί στο να ζεστάνει/δροσίσει έναν μεγάλο χώρο όπως το σαλόνι, με αποτέλεσμα να δουλεύει συνεχώς χωρίς να καταφέρει να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ και η κατανάλωση σε ρεύμα θα είναι πολλαπλή.

Εξοικονομήσε ενέργεια

Η επιλογή μίας συσκευής χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης θα σε βοηθήσει στο να μειώσεις τον λογαριασμό του ρεύματος.

Ενεργειακή κλάση από A έως G. Λίγο πριν την αγορά σου, μην φοβηθείς να επιλέξεις τις συσκευές με την καλύτερη ενεργειακή κλάση. Η απόσβεση τους θα γίνει πολύ πιο γρήγορα!

Ειδικά στα ψυγεία το κλασικό No Frost έχει πλέον αντικατασταθεί με την τεχνολογία Full No Frost που φροντίζει ακόμα περισσότερο τα προϊόντα μέσα στο ψυγείο καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα.

Τοποθετήστε το ψυγείο και τον καταψύκτη μακριά από πηγές θερμότητας όπως φούρνο, θερμαντικά σώματα και άμεσο φως του ήλιου, ώστε να μην αυξηθεί η κατανάλωση ρεύματος.

Αν λείπεις για καιρό από το σπίτι (επιτέλους, διακοπές!) βγάλ’ το απ’ την πρίζα.

🗣️ Είπατε για το πρόγραμμα...

Newsletter

Γίνετε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις προσφορές μας. Εγγράψου στο newsletter μας και μάθε πρώτος για τις προσφορές και τα νέα μας!