Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

07 Dec 2021
Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο χειμώνας αρέσει σε πολλούς. Επαναφέρει τον κόσμο σε πιο ρομαντική διάθεση, το σπίτι έχει την τιμητική του, οι παρέες, τα γλυκά, οι ταινίες στο Netflix παρέα με χουχουλιαστές κουβέρτες και φυσικά όλοι θέλουν πιο ανθρώπινες στιγμές με καλή θερμοκρασία στον χώρο και καθαρό αέρα για όλη την οικογένεια.

Δυστυχώς η πραγματικότητα σε πολλά σπίτια είναι λίγο διαφορετική, αφού η υγρασία παραμονεύει και σύντομα είτε μαυρίζει τους τοίχους, είτε απλά προκαλεί μια απόλυτα ανθυγιεινή ατμόσφαιρα με θύματα όλη την οικογένεια, τις αλλεργίες, το άσθμα και την ποιότητα διαβίωσης στο ίδιο μας το σπίτι!

Και κάπου εκεί, άρχισαν να λανσάρονται οι αφυγραντήρες! Τα μηχανήματα που κατασκευάστηκαν για να εισβάλουν στα σπίτια μας και να καθαρίσουν τον αέρα που απειλεί το ονειρικό σενάριο που περιγράψαμε στην αρχή. Και μπορεί να ακουστεί σχετικά απόλυτο, αλλά στο σπίτι μας, έχουμε ανάγκη και αξίζουμε να ζούμε σε καθαρή ατμόσφαιρα.

Οκ, θέλεις κι εσύ έναν αφυγραντήρα για το σπίτι. Και τον θέλεις γιατί θέλεις να προστατεύσεις την υγεία σου, να προστατεύσεις το σπίτι, τους τοίχους και τις επιφάνειες του ξύλου από την σίγουρη φθορά, τα ρούχα από τις υγρές ντουλάπες ή ακόμα και επειδή θέλεις μια εναλλακτική στο να στεγνώνεις τα ρούχα σου χωρίς να τα βγάζεις έξω (όταν βρέχει) και επειδή θα σου έρθει πιο φτηνά από το να βάλεις στεγνωτήριο!

Ο καθένας χρειάζεται τον αφυγραντήρα για διαφορετικό λόγο όπως και το κάθε σπίτι καθαυτό έχει διαφορετικές ανάγκες αφύγρανσης. Υπάρχουν τα σπίτια που γεμίζουν με υγρασία όταν βρέχει λόγω κακοτεχνίας ή φθοράς και αυτά που απορροφούν την υγρασία ακόμα και το καλοκαίρι και αναλόγως την περιοχή, όπου έχουν σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μαυρίλας και μούχλας. Φυσικά, υπάρχουν και τα σπίτια ή τα δωμάτια που δεν αερίζονται ή δεν έχουν εξ αρχής καλή μόνωση, όπως κάποια παλιά διαμερίσματα, υπόγεια, γκαράζ κλπ.

Ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στον δικό σου χώρο, θα διαλέξεις και τον αφυγραντήρα που θα καλύψει τις ανάγκες των συνθηκών αυτών. Γενικά όμως, κοιτάς έναν αφυγραντήρα με βάση τα πόσα λίτρα ανά ημέρα μπορεί να απορροφήσει, τις διαστάσεις του χώρου που μπορεί να εξυπηρετήσει και το επίπεδο θορύβου που έχει κατά την λειτουργία του. Αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι οι βασικότεροι.

Όμως ένας αφυγραντήρας σήμερα μπορεί να έχει και πολλαπλές λειτουργίες, όπως την λειτουργία του Ιονισμού που είναι μια εξίσου σημαντική λειτουργία που εξουδετερώνει τα μικρόβια που αιωρούνται στον χώρο. Παράλληλα υπάρχουν οι καθαριστές αέρα που λειτουργούν παράλληλα και συμβάλλουν σε μια καλύτερη ποιότητα αέρα μέσα στο σπίτι.

Το μόνο σίγουρο, ότι κι αν επιλέξεις είναι πως αξίζει σε εσένα και την οικογένεια σου να έχεις ένα σπίτι το οποίο θα απολαμβάνεις να κατοικείς. Θα έχεις το περιβάλλον που σου αρμόζει με τα άτομα που αγαπάς, τις συνήθειες που λατρεύεις και τον αέρα που ζητάς.

Σχετικά άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022
;