Ετοιμάσου για την Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών

10 Mar 2022
Ετοιμάσου για την Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών

Στις μέρες μας, το ζήτημα της ενεργειακής οικονομίας είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα που αφορούν τα νοικοκυριά τα οποία είναι τα θύματα ενός καταιγισμού ανατιμήσεων αρχικά στο ρεύμα και πλέον, στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Δυστυχώς, παρά τους πολιτικούς και κοινωνικούς λόγους, η κατάσταση αυτή δεν αναμένεται να διορθωθεί άμεσα, έτσι κάθε σπίτι βλέπει τους λογαριασμούς ρεύματος να ανεβαίνουν μήνα με το μήνα, επιβαρύνοντας ολοένα και περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το επερχόμενο πρόγραμμα Επιδότησης Ηλεκτρικών Συσκευών που αποφάσισε ο κρατικός μηχανισμός, αποτελεί μία πραγματική ανάσα καθώς θα δώσει την δυνατότητα σε 200.000 νοικοκυριά να αποσύρουν τις παλιές τους οικιακές συσκευές αγοράζοντας νέες με επιδότηση από 30% έως 50%.

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι συσκευές οι οποίες θα επιδοτηθούν, είναι εκείνες που καταναλώνουν το περισσότερο ρεύμα, δηλαδή τα ψυγεία, οι καταψύκτες και τα κλιματιστικά. Μάλιστα η επιδότηση θα αφορά τρεις συσκευές ανά δικαιούχο. Δηλαδή θα μπορεί κάποιος να αποσύρει τρία κλιματιστικά ή δύο κλιματιστικά και ένα ψυγείο κ.ο.κ. τα οποία προφανώς θα πληρούν ορισμένα κριτήρια ποιότητας και ενεργειακής απόδοσης.

Ποιο είναι το κέρδος όμως του κάθε νοικοκυριού από την ενέργεια αυτή; Εκτός από το προφανές, δηλαδή ότι θα μπορεί να αγοράσει νέες συσκευές με σημαντική «έκπτωση», το σημαντικότερο θα είναι πως αναμένεται να διαπιστώσει μια σχετικά σύντομη απόσβεση στα χρήματα που θα δαπανήσει με την εξοικονόμηση ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η ενεργειακή εξοικονόμηση ανά νοικοκυριό αναμένεται να φτάσει το 30% της ετήσιας κατανάλωσης!

Αν πολλαπλασιάσουμε τον αριθμό αυτό με τις 200.000 των δικαιούχων αντιλαμβάνεται κανείς και το γενικότερο όφελος σε κρατικό επίπεδο, αφού αναμένεται να μειωθεί μεσοπρόθεσμα σημαντικά η ανάγκη μας σε εισαγωγή και αγοράς ενέργειας.

Η ενέργεια αναμένεται να λάβει χώρα έως τον Μάιο, με τους καταναλωτές να κάνουν την σχετική αίτηση, ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet ενώ και η αντίστοιχη απάντηση θα γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, στο κινητό του δικαιούχου με την αποστολή κάποιου κωδικού τον οποίο ο καταναλωτής θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο κατάστημα που επιθυμεί για να αγοράσει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν, παραδίδοντας και τα παλιά του τα οποία θα πρέπει να είναι σε λειτουργία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε ως τώρα, αν ο αριθμός των αιτήσεων ξεπεράσει τις 200.000 τότε θα υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια, όπως το εισόδημα, τα ευάλωτα νοικοκυριά, τα ΑμΕΑ και οι μονογονεϊκές οικογένειες, ενώ θα γίνει παράλληλα προσπάθεια από την κυβέρνηση να αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης –ο οποίος τώρα είναι στα εκατό εκατομμύρια ευρώ- ώστε να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες αιτήσεις.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να αντικαταστήσουμε όλοι τις παλιές ενεργειακά κοστοβόρες συσκευές μας, σαν μια πραγματικά ουσιαστική λύση στην ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζουμε, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον ♻️

Σχετικά άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Black Friday συμβουλές αγοράς για να μην τα «βάψεις μαύρα»

Η Black Friday έρχεται στις 26 Νοεμβρίου, αλλά εσύ ξεκινάς από σήμερα την προετοιμασία σου και εμείς σε συμβουλεύουμε τι να προσέξεις και πώς να κινηθείς αυτήν την περίοδο⬛

16 Nov 2021

Γιατί με το electrocrete στην Black Friday δεν θα έχεις τις μαύρες σου

Black Friday στο electrocrete γιατί δεν έχεις λόγο να έχεις τις μαύρες σου και εδώ θα βρεις τον τρόπο επιθυμίες και ανάγκες να ικανοποιηθούν από την άνεση του σπιτιού σου!

23 Nov 2021

Την Cyber Monday δεν την λες τσαγκαροδευτέρα

Η Δευτέρα μετά την Black Friday, κάθε άλλο παρά τσαγκαροδευτέρα, είναι. Περισσότερο σαν την τελευταία ευκαιρία για πραγματικά χαμηλές τιμές, μοιάζει!

29 Nov 2021

Φέτος οι ευχές, γίνονται Δώρα 🎁

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς, των ευχών και της προσφοράς (καλά και των γλυκών, είναι)! Φτιάξε την λίστα σου & άρχισε να μετατρέπεις ευχές, σε δώρα!

14 Dec 2021

Netflix, κάτι παραπάνω από τηλεόραση

Το Netflix έχει μπει για τα καλά στην μετάβαση μιας τυπικής πλατφόρμας τηλεοπτικών προγραμμάτων σε κάτι διαδραστικό και διασκεδαστικό και… μας αρέσει!

Οι τύποι των Χριστουγέννων (κι εσύ)

Κάθε Χριστούγεννα, συναντάμε μια ιδιαίτερη επαναληψιμότητα που όμως αντί να κουράζει, την προσμένουμε με ενθουσιασμό. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ποιους;

21 Dec 2021

Ηλεκτρονική ανασκόπηση αναζητήσεων της χρονιάς

Έγινε η ηλεκτρονική ανασκόπηση των google αναζητήσεων του 2021 και όπως πάντα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι έψαξαν φέτος ξένοι και Έλληνες ανά τον κόσμο.

21 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Η πιο συμφέρουσα εποχή του χρόνου

Ήρθε η πιο… συμφέρουσα εποχή του χρόνου κι εμείς σε προετοιμάζουμε για ότι έχει σημασία, κλείνοντας με την πιο έξυπνη συμβουλή των εκπτώσεων…

13 Jan 2022

Οργάνωσε το τέλειο πάρτι στην τέλεια περίσταση!

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν είναι καλή εποχή για πετυχημένα πάρτι; Οργάνωσε το πιο fun & cozy party στο σπίτι και κέρδισε τις εντυπώσεις!

20 Jan 2022

Samsung projector "The Freestyle" για απρόσμενη χαρά παντού

Ο νέος φορητός προτζέκτορας της Samsung είναι ισχυρός, εντυπωσιακά απλός και θα αλλάξει για πάντα την διάθεση της κάθε σου στιγμής, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Η Redmi ανεβάζει τον πήχη της πρόκλησης

Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα σειρά Redmi Note 11 με 4 συσκευές που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη της mid rage κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Είστε έτοιμοι για… rise up to the challenge?

Η Samsung όρισε ένα επικό πρότυπο με την Galaxy S22 Series

Η Samsung για μία ακόμη φορά –μετά από χρόνια- τάραξε τα νερά της τεχνολογίας παρουσιάζοντας καινοτομίες των οποίων το αποκορύφωμα, ήταν φυσικά το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S22.

Στην MWC 2022 το μέλλον της τεχνολογίας έφτασε ήδη

Διεξήχθη και φέτος –πανδημίας επιτρέποντος- το ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη με πλήθος συμμετοχών και με ιδιαίτερες παρουσιάσεις που μας άνοιξαν την όρεξη.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

PlayStation για τα μάτια σου μόνο

Η βασίλισσα του gaming, Sony, ξεκινάει το 2022 με κεκτημένη ταχύτητα αφού μαζί με το νέο State of Play, λάνσαρε και το νέο VR2

Τα νέα λανσαρίσματα σε Samsung και Xiaomi

Οι δύο ανταγωνιστές της αγοράς των Smartphone είχαν μια πραγματικά πολυάσχολη εβδομάδα αφού λάνσαραν μερικές από τις συσκευές που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μέσα στο έτος.

Η ώρα της Γης διαρκεί πάνω από μία ώρα

Η Ώρα της Γης είναι μια επέτειος που τιμούμε παντού στον κόσμο, όμως ποιος είπε ότι αφορά 60 μόνο λεπτά; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή!

24 Mar 2022

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο Xiaomi στα χέρια σου

Η Xiaomi είναι και φέτος ασυγκράτητη! Λανσάρει παράλληλα δύο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συσκευές φτιαγμένες για το… χέρι μας!

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η Samsung λανσάρει τη νέα σειρά τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED 2022 και χωράει μέσα σε στην οθόνη μια ζωντανή πραγματικότητα που σε προκαλεί να την αποκτήσεις.

Βαφτιστήρι: έκδοση 2022. Το 'χεις

Είναι δύσκολο να είσαι νονός ή νονά στις μέρες μας. Τα παιδιά άλλαξαν level αναγκών και απαιτήσεων και εσύ πρέπει να παραμείνεις μπροστά στις εξελίξεις. Το’ χεις;

14 Apr 2022

Η Ανάσταση των Τιμών έγινε

Μην περιμένεις το βράδυ της Ανάστασης. Εμείς κάναμε ήδη την Ανάσταση των Τιμών και σε προσκαλούμε για τις τελευταίες αγορές σου με ταχύτητα και άμεση παράδοση.

15 Apr 2022

Συμβουλές για Ανοιξιάτικες Αγορές

Ποτέ δεν ήταν καλύτερη εποχή για να κάνεις τις αγορές σου! Οι εκπτώσεις της Άνοιξης είναι η καλύτερη αφορμή για να καλύψεις τις ανάγκες ή τις πιο μακρινές σου επιθυμίες!

03 May 2022

Η εμπειρία του διαφορετικού

Η Samsung αλλάζει ξανά τα δεδομένα στα πρότυπα τεχνολογίας τηλεοράσεων και μας προσκαλεί να ζήσουμε μια διαφορετική οπικοακουστική εμπειρία με τις νέες QD OLED

Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Η Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, δίνει την ευκαιρία σε κάθε εκπαιδευτικό να αναβαθμίσει την διδασκαλία, οργάνωση και το επίπεδο αυτού και των μαθητών του.

17 May 2022

Google I/O Τι θα δούμε το 2022;

Το συνέδριο της google I/O για το 2022 είχε ίσως την πιο πλούσια ποικιλία που είδαμε ποτέ, με ανακοινώσεις τόσο σε νέες συσκευές όσο και σε νέες τεχνολογίες.

;