FIFA 2022: "Hypermotion" προς τον ρεαλισμό

30 Sep 2021
FIFA 2022: "Hypermotion" προς τον ρεαλισμό

Κάθε ποδοσφαιρόφιλος και δη gamer, δεν περιμένει τα τέλη Αυγούστου για την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς, αλλά και το λανσάρισμα της ετήσιας έκδοσης του παιχνιδιού FIFA από την EA Sports, για να νιώσει πλήρης και έτοιμος για τη νέα σεζόν!


Φέτος, το FIFA 2022 έδωσε έμφαση στην λεπτομέρεια και όχι στον περιττό εντυπωσιασμό και εμείς σου παρουσιάζουμε τα βασικά στοιχεία της νέας έκδοσης, λίγο πριν το κλικ της παραγγελίας της δική σου κόπιας σε PS4 ή PS5 ή άλλες πλατφόρμες.

η game changer "Hypermotion technology"

Το FIFA 2022 κυκλοφορεί φέτος με αρκετές βελτιώσεις σε όλους τους τομείς, όμως η επανάσταση έρχεται από την νέα Hypermotion technology που έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα του ομαδικού αθλητικού gaming, αφού για πρώτη φορά, την ώρα του αγώνα έχουν ανεξάρτητη κίνηση και οι έντεκα παίκτες της ομάδας μέσα στο γήπεδο! Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον (αλλά και πολύπλοκο) να φτιάξεις την συνολική της τακτική της ομάδας σου σε σημεία του γηπέδου που δεν υπάρχει παιχνίδι.


Παράλληλα η νέα αυτή τεχνολογία επιτρέπει μία εξαιρετική κίνηση στις εναέριες μονομαχίες με πραγματικά εντυπωσιακές κινήσεις στο σώμα από τους ψηφιακούς παίκτες. Και όταν παίζεται «κάτω η μπάλα» οι κινήσεις είναι περισσότερο ελεγχόμενες, κάτι που δίνει μια μικρή επιβράδυνση στην ταχύτητα του παιχνιδιού. Γενικά, η ταχύτητα είναι κάτι υποκειμενικό σε κάθε παίκτη. Σε άλλους, άρεσαν οι ξέφρενοι ρυθμοί των τελευταίων εκδόσεων, ενώ φέτος θα υπάρχει ο αντίλογος μιας πιο ελεγχόμενης εμπειρίας παιχνιδιού με έμφαση στην τεχνική και την λεπτομέρεια.


Αν βέβαια νομίζεις ότι αυτό θα κάνει τα πράγματα πιο απλά, γελιέσαι. Και η επίθεση και η άμυνα έχουν δεχτεί εντυπωσιακή αναβάθμιση και τα γκολ συνεχίζουν να μπαίνουν πολύ ικανοποιητικά, απλά φέτος, πρέπει να τα κερδίσεις με τον… e-δρώτα σου.


Μία ακόμα προσθήκη που φέρνει η Hypermotion technology είναι ο… εξανθρωπισμός του παίκτη ή Player Humanization –αν προτιμάς- που προσθέτει στον κάθε παίκτη περισσότερο συναίσθημα, περισσότερες αδυναμίες, αλλά και κίνητρα για να βελτιωθεί, ενώ η εικόνα του είναι ακόμα πιο πραγματική. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο παίκτης εκτός φάσης φαίνεται να νιώθει, να δείχνει με το δάχτυλο του και να καθοδηγεί την υπόλοιπη ομάδα με χειρονομίες και κινήσεις του σώματος.

Εικόνα

Πώς όμως κατάφερε η EA Sports να ενσωματώσει αυτήν την τεχνολογία στο FIFA 2022; Η απάντηση είναι επαναστατική, αφού για πρώτη φορά στα χρονικά, έφερε σε ένα γήπεδο πραγματικών διαστάσεων 22 διαφορετικούς παίκτες για να δώσουν έναν αληθινό 11vs11 αγώνα σε ρυθμούς φουλ έντασης. Έτσι μετρήθηκαν περισσότερες σκληρές αμυντικές ενέργειες, περισσότερη προσπάθεια στην επίθεση και στην ντρίμπλα, με αποτέλεσμα να καταγραφτούν

  • 4000 νέες κινήσεις
  • 8.7 κινούμενα καρέ
  • 6 περισσότερες αποφάσεις-επιλογές του παίκτη ανά δευτερόλεπτο(!)

και όλα αυτά ενσωματώθηκαν στο παιχνίδι που θα παίξεις εσύ από αύριο!

Εικόνα

Το FIFA 2022 μας υπόσχεται μία ακόμα επαναστατική λειτουργία που ονομάζεται Machine Learning και με την οποία το πρόγραμμα μαθαίνει τον τρόπο που παίζουμε και καθοδηγούμε την ή τις ομάδες μας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερο adaptation στο παιχνίδι και στην σχέση μας με αυτό. Το πόσο αποτελεσματικό είναι βέβαια, θα το δούμε μετά από μερικούς μήνες… 

Μας άρεσε επίσης το Career Mode όπου μπορείς να επιλέξεις και να δημιουργήσεις την δική σου ομάδα, το όνομα της ομάδας σου, ακόμα και το γήπεδο στο οποίο θα παίζει αυτή, αλλά η πιο «πιασάρικη» λειτουργία είναι το χτίσιμο της σχέσης σου (σαν παίκτης) με τον προπονητή. Γιατί… ποιος δεν θέλει να βρίσκεται κάθε Κυριακή στην αρχική ενδεκάδα, σωστά;

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που αξίζει να αναφέρουμε αφού βελτιώθηκε αρκετά, είναι το Volta football, το γνωστό εδώ και αρκετές εκδόσεις δηλαδή, street football, το οποίο πλέον έχει πολλά γήπεδα και λειτουργίες, δοκιμασίες με φωτορυθμικά, κόσμο, κανονισμούς που είναι εξωπραγματικοί και πολλές προκλήσεις, όπως ότι μπορείς να παίζεις για παράδειγμα με άλλους παίκτες σε real time μέσω σύνδεσης στο internet.

Εικόνα

Γενικά, το FIFA 2022 υπόσχεται πολύ σταθερές συνδέσεις στο internet για ομαλή εμπειρία χρήσης όταν είσαι online, ενώ στα γραφικά αξίζει να αναφέρουμε πως ο ήχος έχει επίσης βελτιωθεί, αφού θα ακούσεις και τον έντονο άνεμο, αλλά και ακόμα περισσότερο συναίσθημα από τους φιλάθλους. Ίσως οι εκφωνητές δεν εντυπωσίασαν και τόσο, αφού συχνά δεν συμμερίζονται την έντονη δράση στην περιγραφή ή τον τόνο της φωνής τους.

Εννοείται ότι το νέο FIFA 2022 είναι must στις επιλογές κάθε gamer και φέτος και οι νέες βελτιώσεις σε αυτό μας προκαλούν να θέλουμε να το κάνουμε δικό μας. Ευτυχώς μπορούμε πολύ εύκολα.

 
See you on the pitch…

Σχετικά άρθρα

Βγάλε τον Gamer από μέσα σου

Είσαι gamer; Συμβουλές για να γίνεις αυτός που θέλεις και να κάνεις level up σε skills και επιδόσεις με όλα τα απαραίτητα gaming προϊόντα!

19 Dec 2023

Πώς η MSI διαμορφώνει το μέλλον του Gaming

Ένας αληθινός gamechanger στον τομέα του Gaming. Τα MSI κατασκευάστηκαν για να καλύπτουν τις υψηλότερες απαιτήσεις των παικτών εκεί έξω.

14 Dec 2023

Game Awards 2023

Πραγματοποιήθηκαν τα Game Awards 2023 και εμείς σας παρουσιάζουμε τους νικητές όλων των κατηγοριών μαζί με ένα trailer έκπληξη...

Hot νέα στο gaming

Παρουσιάζουμε το Playstation Portal και τους σημαντικότερους τίτλους που έρχονται το επόμενο διάστημα για να αλλάξεις το gaming level σου.

17 Oct 2023

Το EA SPORTS FC™ 24 είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία

Το επαναλανσάρισμα της EA SPORTS στο FIFA με το FC™ 24, είναι μια πετυχημένη συνταγή που δημιουργήθηκε εκ νέου, για το απόλυτο ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα!

03 Oct 2023

Gaming News Easter edition

Υπολογίσαμε ότι αυτήν την περίοδο έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, φέραμε το PS5 για σένα και βρήκαμε όλα τα Hot Gaming News του Απριλίου. Καλή απόλαυση!

06 Apr 2023

Gaming δεν είναι μόνο το παιχνίδι

Ο καιρός που ένας gamer ενδιαφερόταν μόνο για το story και το concept του παιχνιδιού, έχει περάσει. Πλέον η φιλοσοφία του έχει να κάνει με το χώρο που παίζει.

30 Mar 2023

Το Playstation VR 2 είναι μία κατηγορία μόνο του

Η εικονική πραγματικότητα έκλεψε την παράσταση στην έκθεση CES 2023 και το Playstation VR 2, ήταν φυσικά ο απόλυτος εικονικός πρωταγωνιστής!

16 Jan 2023

Tο Amazon Luna ήρθε για να ταράξει τα gaming "νερά"

To επίσημο λανσάρισμα της νέας gaming πλατφόρμας Amazon Luna, συνδυάζεται με μία περίοδο τεράστιων αλλαγών στο gaming. Τυχαίο;

13 Oct 2022

FIFA 2023 / NBA 2K23 στο απόλυτο challenge

Κι εκεί που λες πως δεν γίνεται καλύτερο, έρχεται η απόλυτη αθλητική gaming πανδαισία να τα αλλάξει όλα. Αγαπητοί gamers... πιάστε τα gamepads και παίξτε μπάλα! 

26 Aug 2022

PlayStation για τα μάτια σου μόνο

Η βασίλισσα του gaming, Sony, ξεκινάει το 2022 με κεκτημένη ταχύτητα αφού μαζί με το νέο State of Play, λάνσαρε και το νέο VR2

17 Mar 2022

Το Playstation 4 είναι (ακόμα) εδώ

Κι όμως, το Playstation 4 κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο είναι. Με το PS5 να βρίσκεται σε παγκόσμια έλλειψη, η εναλλακτική σου λύση είναι γεμάτη αδρεναλίνη!

18 Jan 2022

Και ο νικητής είναι... Golden Joystick Awards 2021

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα διάσημα βραβεία του gaming, τα “Golden Joystick Awards 2021” σε μια ιδιαίτερη βραδιά!

10 Dec 2021

Πώς έγινα κι εγώ gamer

Τελικά το gaming δεν είναι μια παιδική ενασχόληση χωρίς ενδιαφέρον, αλλά μάλλον μια βιομηχανία που ίσως ήρθε η ώρα να ταιριάξεις κι εσύ στα ενδιαφέροντά σου.

10 Nov 2021

Είσαι έτοιμος να κάνεις... Switch?

Η Nintendo παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή παιχνιδομηχανή, με χαρακτηριστικά κονσόλας, πολυχρηστική και επαναστατική στο multigaming όσο ποτέ ξανά. Πλέον, δεν έχετε καμία δικαιολογία να αποφύγετε το παιχνίδι. Κυρίες, κύριοι και παιδιά, το Nintendo Switch OLED!

12 Oct 2021
;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.