Gaming δεν είναι μόνο το παιχνίδι

30 Mar 2023
Gaming δεν είναι μόνο το παιχνίδι

Θυμάμαι εποχές δεκαετίας του '80. Τότε που είχαμε στα χέρια μας το Game Boy και παίζαμε παιχνίδια χωρίς γραφικά, χωρίς έκταση οθόνης, χωρίς πολλές επιλογές χειρισμού και χωρίς επιλογές διασύνδεσης στην τηλεόραση με Bluetooth και όλα αυτά που οι σημερινές κονσόλες προσφέρουν. Το είχαμε μαζί μας παντού (ευχόμασταν να μην τελειώσουν οι μπαταρίες) και προετοιμαζόμασταν για την εποχή της φορητότητας (που ήρθε μετά από δύο δεκαετίες). Η ουσία είναι, ότι δεν μας ένοιαζε αν βρισκόμασταν στο αμάξι, σε μια βαρετή εκδήλωση με τους γονείς ή κάτω από τα σκεπάσματα του κρεβατιού προσποιούμενοι ότι κοιμόμαστε!

Εικόνα

Τα πράγματα άλλαξαν, μαζί με τις εποχές. Το gaming έχει εξελιχθεί σε μία ολόκληρη βιομηχανία που δημιουργεί και κατόπιν ικανοποιεί απαιτήσεις, ανάγκες και επιθυμίες. Και από την άλλοι οι παίκτες, οι gamers όπως πλέον είναι ο διεθνής όρος, δεν κρύβονται κάτω απ’ τα σκεπάσματα, αλλά έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας γραφικά, παιχνίδια που αποδίδουν με υψηλή ανάλυση και δεσμεύουν μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων των υλικών ενός υπολογιστή (hardware). Γι’ αυτό και πλέον δεν μιλάμε για υπολογιστές και laptop, αλλά για Gaming υπολογιστές και laptop και Gaming περιφερειακά.

Εικόνα

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Και αφού ένας gamer έχει πρόσβαση σε τόσο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, γιατί να μην είναι και το περιβάλλον του το ίδιο απαιτητικό. Σήμερα, ένας gamer διαμορφώνει και τον χώρο του με τον ίδιο τρόπο.

Υπάρχουν ειδικά γραφεία που αποτελούνται από όλα εκείνα που έχει ανάγκη για να αποδώσει σωστά στο παιχνίδι του. Ειδική θέση για την οθόνη και το πληκτρολόγιο, ειδική επιφάνεια πάνω από στην οποία θα τοποθετηθεί το mousepad, μέχρι και ειδικό χώρο για να τοποθετηθεί κάποιο ποτήρι χωρίς να λερώσει το γραφείο.

Εικόνα

Αντίστοιχα σημαντικός παράγοντας της όλης εμπειρίας gaming, είναι η καρέκλα. Μία Gaming καρέκλα, εξασφαλίζει στον χρήστη αναπαυτική παραμονή στον χώρο του, αγκαλιάζοντας αρμονικά την πλάτη, τον αυχένα και γενικά το σώμα του, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό αν σκεφτεί κανείς τις ώρες που ένας μέσος gamer, περνάει καθισμένος στο γραφείο του.

Η άνεση ενός χρήστη στο γραφείο του, αποτελεί σημαντικό παράγοντα προστασίας της υγείας του και αυτό δεν αφορά μόνο τους gamers, αλλά γενικά όσους περνούν πολύ ώρα μπροστά στο γραφείο και τον υπολογιστή. Σε αυτήν την περίπτωση μία σωστή καρέκλα είτε έχει τα Gaming χαρακτηριστικά είτε όχι, μπορεί να προστατεύσει το σώμα και την υγεία του χρήστη που εργάζεται/παίζει/διασκεδάζει/επικοινωνεί/περιηγείται για πολλές ώρες στον υπολογιστή.

Το extra tip εδώ, είναι ο φωτισμός. Ο σωστός φωτισμός που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξωτερική φωτεινότητα, καθώς και η τοποθέτηση του φωτισμού, ώστε να μην κουράζει, να μην τυφλώνει και να μην ενοχλεί, αποτελεί μία ακόμα παράμετρος που ένας σωστός Gamer πρέπει να λάβει υπόψη του.

Μετά από όλη την προετοιμασία αυτή, το μόνο που μένει είναι το παιχνίδι και η δράση, ή για όλους όσους έζησαν την εποχή του Game Boy, το πλήκτρο… START

Σχετικά άρθρα

Βγάλε τον Gamer από μέσα σου

Είσαι gamer; Συμβουλές για να γίνεις αυτός που θέλεις και να κάνεις level up σε skills και επιδόσεις με όλα τα απαραίτητα gaming προϊόντα!

19 Dec 2023

Πώς η MSI διαμορφώνει το μέλλον του Gaming

Ένας αληθινός gamechanger στον τομέα του Gaming. Τα MSI κατασκευάστηκαν για να καλύπτουν τις υψηλότερες απαιτήσεις των παικτών εκεί έξω.

14 Dec 2023

Game Awards 2023

Πραγματοποιήθηκαν τα Game Awards 2023 και εμείς σας παρουσιάζουμε τους νικητές όλων των κατηγοριών μαζί με ένα trailer έκπληξη...

Hot νέα στο gaming

Παρουσιάζουμε το Playstation Portal και τους σημαντικότερους τίτλους που έρχονται το επόμενο διάστημα για να αλλάξεις το gaming level σου.

17 Oct 2023

Το EA SPORTS FC™ 24 είναι η απόλυτη ποδοσφαιρική εμπειρία

Το επαναλανσάρισμα της EA SPORTS στο FIFA με το FC™ 24, είναι μια πετυχημένη συνταγή που δημιουργήθηκε εκ νέου, για το απόλυτο ποδοσφαιρικό αποτέλεσμα!

03 Oct 2023

Gaming News Easter edition

Υπολογίσαμε ότι αυτήν την περίοδο έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, φέραμε το PS5 για σένα και βρήκαμε όλα τα Hot Gaming News του Απριλίου. Καλή απόλαυση!

06 Apr 2023

Το Playstation VR 2 είναι μία κατηγορία μόνο του

Η εικονική πραγματικότητα έκλεψε την παράσταση στην έκθεση CES 2023 και το Playstation VR 2, ήταν φυσικά ο απόλυτος εικονικός πρωταγωνιστής!

16 Jan 2023

Tο Amazon Luna ήρθε για να ταράξει τα gaming "νερά"

To επίσημο λανσάρισμα της νέας gaming πλατφόρμας Amazon Luna, συνδυάζεται με μία περίοδο τεράστιων αλλαγών στο gaming. Τυχαίο;

13 Oct 2022

FIFA 2023 / NBA 2K23 στο απόλυτο challenge

Κι εκεί που λες πως δεν γίνεται καλύτερο, έρχεται η απόλυτη αθλητική gaming πανδαισία να τα αλλάξει όλα. Αγαπητοί gamers... πιάστε τα gamepads και παίξτε μπάλα! 

26 Aug 2022

PlayStation για τα μάτια σου μόνο

Η βασίλισσα του gaming, Sony, ξεκινάει το 2022 με κεκτημένη ταχύτητα αφού μαζί με το νέο State of Play, λάνσαρε και το νέο VR2

17 Mar 2022

Το Playstation 4 είναι (ακόμα) εδώ

Κι όμως, το Playstation 4 κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο είναι. Με το PS5 να βρίσκεται σε παγκόσμια έλλειψη, η εναλλακτική σου λύση είναι γεμάτη αδρεναλίνη!

18 Jan 2022

Και ο νικητής είναι... Golden Joystick Awards 2021

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα διάσημα βραβεία του gaming, τα “Golden Joystick Awards 2021” σε μια ιδιαίτερη βραδιά!

10 Dec 2021

Πώς έγινα κι εγώ gamer

Τελικά το gaming δεν είναι μια παιδική ενασχόληση χωρίς ενδιαφέρον, αλλά μάλλον μια βιομηχανία που ίσως ήρθε η ώρα να ταιριάξεις κι εσύ στα ενδιαφέροντά σου.

10 Nov 2021

Είσαι έτοιμος να κάνεις... Switch?

Η Nintendo παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή παιχνιδομηχανή, με χαρακτηριστικά κονσόλας, πολυχρηστική και επαναστατική στο multigaming όσο ποτέ ξανά. Πλέον, δεν έχετε καμία δικαιολογία να αποφύγετε το παιχνίδι. Κυρίες, κύριοι και παιδιά, το Nintendo Switch OLED!

12 Oct 2021

FIFA 2022: "Hypermotion" προς τον ρεαλισμό

Παίξαμε το FIFA 2022 και γίναμε μάρτυρες από πρώτο χέρι της νέας τεχνολογίας "Hypermotion" που φέρνει νέες, δυνατότητες που προσεγγίζουν τον ρεαλισμό όσο ποτέ ως τώρα! Εξετάζουμε τις νέες δυναμικές, τις νέες κινήσεις και δυνατότητες on και off game και επιλέγουμε πώς θα δημιουργήσουμε την δική μας FIFA 2022 όμάδα.

30 Sep 2021
;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.