Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

17 May 2022
ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ: Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Ο εκπαιδευτικός στην Ελλάδα του 2022 θα έχει πολλά να διηγηθεί στην ζωή του. Είναι ο άνθρωπος που έβαλε «πλάτη» όσο σε ελάχιστα επαγγέλματα ώστε να κρατηθεί η κοινωνία «όρθια» στην περίοδο της πανδημίας. Άσχετα με το πόσο εξοικειωμένος ή μη με την τεχνολογία ήταν, κλήθηκε πολύ απότομα να επιτελέσει το έργο του με έναν πρωτόγνωρο τρόπο για τον οποίο ουδέποτε είχε προετοιμαστεί ή εκπαιδευτεί. Και τα κατάφερε!

Γι’ αυτό και αξίζει τον αμέριστο σεβασμό και θαυμασμό μας. Γιατί ακόμα κι όταν επέστρεψε μαζί με τους μαθητές του στα σχολεία, εκτός από εκπαιδευτικός, έγινε υγειονομικός, ψυχολόγος δίπλα στα παιδιά και πόσα ακόμα. Κι αν κάτι έμεινε από όλη αυτήν την περίοδο, είναι πως ένας δάσκαλος ή καθηγητής πρέπει να μπορεί όχι απλά να κυνηγήσει την τεχνολογία αλλά να την εκμεταλλευτεί προς όφελος του ίδιου και των μαθητών του.

Σήμερα, το πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ που αφορά τους εκπαιδευτικούς είναι μία μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίσουν την ποιότητα της διδασκαλίας τους και την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών τους.

Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Θυμάστε τις αμέτρητες χειρόγραφες σημειώσεις, φωτοτυπίες με ασκήσεις και πρόσθετο υλικό για τον μαθητή με γραμμές από στυλό και χάρακα, με γράμματα που όσο καλά και αν είναι, συχνά δεν είναι αντιληπτά από κάποιο παιδί; Κι ύστερα, μέσα στην τάξη, θυμάστε τα λερωμένα χέρια απ’ την κιμωλία, τα αμέτρητα τελειωμένα μελάνια από μαρκαδόρους και τον σπόγγο; Την αγγαρεία του να πρέπει να σβήσεις με τον σπόγγο τα ατελείωτα χιλιόμετρα που γράφεις στον πίνακα; Σκέψου τώρα, και τους μαθητές σου. Τα παιδιά που πασχίζουν να παρακολουθήσουν το μάθημα και σε μεγάλο βαθμό προσπαθούν να σημειώνουν όσα λες ή γράφεις στον πίνακα για να τα διαβάσουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να μην αφιερώνουν την απαραίτητη προσοχή και συγκέντρωση. 

Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Η λύση σε όλα αυτά, η επόμενη μέρα της διδασκαλίας (που ήδη ξημέρωσε) είναι ψηφιακή. Φαντάσου όλα τα παραπάνω, ψηφιοποιημένα. Χωρίς ασάφειες, λάθη, παραλείψεις και άγχος από την μία ή την άλλη πλευρά. Με την αγορά ενός νέου tablet, υπολογιστή ή laptop, αναβαθμίζεις όχι απλά τον τρόπο που εσύ λειτουργείς, αλλά την ίδια την αποτελεσματικότητά σου ως δάσκαλος και καθηγητής. 

Φτιάξε διαφάνειες με παρουσίασεις των γραμματικών κανόνων, των ασκήσεων, της κάθε θεωρίας και εκμεταλλεύσου το χρώμα. Πρόσθεσε χρώματα και μορφοποιήσεις στις σημειώσεις σου και εμπλούτισέ τις με εικόνες και σχεδιαγράμματα. Η αφομοίωση των μαθητών στην εικόνα είναι πολύ πιο αποτελεσματική και θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα. Παράλληλα οι σημειώσεις σου θα εμπλουτίζονται κάθε φορά χωρίς να αλλάξεις την δομή της φωτοτυπίας ή να χρειάζεται να την γράψεις απ’ την αρχή.

Πρόσφερε έτοιμες σημειώσεις στους μαθητές σου, πιο έξυπνες ασκήσεις για το σπίτι και τόλμησε να τους βάλεις εργασίες σε ψηφιακή μορφή. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τους παραπέμψεις σε επιπλέον διδακτικό εξωσχολικό υλικό για να μάθουν όχι απλά να είναι πιο παραγωγικοί, αλλά και να μάθουν να κάνουν έρευνα σε πηγές, ώστε να εμπλουτίσουν τον τρόπο σκέψης τους με ένα πιο ποιοτικό τρόπο.

Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Ζητήστε από το σχολείο να σας παρέχει προτζέκτορα ώστε να παρουσιάζετε διαφάνειες και υλικό στους μαθητές. Με τον τρόπο αυτό, θα γλιτώσετε χρόνο και στην προετοιμασία του μαθήματος (σημειώσεις, φωτοτυπίες κλπ.) αλλά και κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Μην ξεχνάτε ότι τουλάχιστον στην αρχή, αυτός ο τρόπος θα εντυπωσιάσει τους μαθητές σας. Επίσης, η οργάνωση των σημειώσεων σας θα είναι πολύ πιο εύκολη πλέον, σε εύκολα προσβάσιμους φακέλους, ενώ τέλος θα μπορείτε να επικοινωνείτε πιο αποδοτικά με τους γονείς, έχοντας την δυνατότητα να τους στέλνετε το πρόσθετο υλικό και τις σημειώσεις σας ώστε να μπορούν κι εκείνοι να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους.

Εικόνα

Πλέον, η ευκαιρία σου να κάνεις την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και της διδασκαλίας είναι πιο προσιτή από ποτέ. Εξαργύρωσε το voucher των 200€ από σήμερα κιόλας. Μάθε περισσότερα για το σπουδαίο πρόγραμμα της Ψηφιακής Μέριμνας ΙΙ και επίλεξε το προϊόν τεχνολογίας που θα σου δώσει το έναυσμα να γίνεις ο δάσκαλος ή καθηγητής που αξίζει το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα 🏫

Σχετικά άρθρα

Νέα MacBook Pro και Mac Mini με ένα πανίσχυρο μυστικό!

Οι συσκευές της νέας σειράς Mac από την Apple, κρύβουν μέσα τους ένα πανίσχυρο μυστικό. Διάβασε για τον επαναστατικό πρωταγωνιστή στο post που ακολουθεί.

CES 2023: Τι είδαμε στο τεχνολογικό "μεθαύριο"

Η φετινή έκθεση της CES στο Las Vegas άνοιξε νέους δρόμους στο τεχνολογικό… μεθαύριο. Νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας - κάποια στιγμή στο μέλλον.

Το Playstation VR 2 είναι μία κατηγορία μόνο του

Η εικονική πραγματικότητα έκλεψε την παράσταση στην έκθεση CES 2023 και το Playstation VR 2, ήταν φυσικά ο απόλυτος εικονικός πρωταγωνιστής!

Παρουσίαση Xiaomi 13 / 13 Pro

Παρουσιάστηκαν και είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Τα νέα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro αναμένεται να βάλουν την Xiaomi ξανά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού!

Tο Amazon Luna ήρθε για να ταράξει τα gaming "νερά"

To επίσημο λανσάρισμα της νέας gaming πλατφόρμας Amazon Luna, συνδυάζεται με μία περίοδο τεράστιων αλλαγών στο gaming. Τυχαίο;

Τι επαναστατικό παρουσίασε η Google για το 2022;

Πραγματοποιήθηκε και για το 2022 η εκδήλωση Made by Google που κάθε χρόνο αφορά το λανσάρισμα των πιο προηγμένων google συσκευών και τεχνολογιών.

Παρουσίαση: Gopro HERO 11 Black

Η GoPro Hero 11 Black φτιάχτηκε για όλους τους τύπους ανθρώπων και δραστηριοτήτων. Παρουσιάζουμε την κάμερα που δεν ξέρουμε γιατί μπορεί κάποιος να μην τη θέλει!

Στην έκθεση IFA 2022 η καινοτομία άλλαξε επίπεδο

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο για την ετήσια έκθεση τεχνολογίας IFA 2022 και εντυπωσιαστήκαμε από την καινοτομία και την αμεσότητα των νέων τεχνολογιών.

16 Sep 2022

Τα νέα Apple είναι εξωπραγματικά "Far Out"

H Apple παρουσίασε στο ετήσιο event της, τα νέα iPhone 14 μαζί με τα νέα Apple Watch και AirPods Pro. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

FIFA 2023 / NBA 2K23 στο απόλυτο challenge

Κι εκεί που λες πως δεν γίνεται καλύτερο, έρχεται η απόλυτη αθλητική gaming πανδαισία να τα αλλάξει όλα. Αγαπητοί gamers... πιάστε τα gamepads και παίξτε μπάλα! 

Το DJI Mini 3 Pro ήρθε για να διαγράψει τα όρια

Παρουσιάζουμε το DJI MINI 3 PRO, το πρώτο drone που ξεπερνά την φυσική λογική των ορίων έχοντας αντίστροφη αναλογία μεγέθους και δυνατοτήτων.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα διαλέξεις σωστά

Έμαθες για το πρόγραμμα ♻️ «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»; 🔌 Κάνε την αίτησή σου τώρα και μάθε τα πάντα για το πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή!

Έρχεται το "Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή"

Η μοναδική ευκαιρία που περιμένει όλη η Ελλάδα ξεκινάει αυτές τις μέρες και εμείς σε προετοιμάζουμε για να είσαι ενημερωμένος και έτοιμος.

Google I/O Τι θα δούμε το 2022;

Το συνέδριο της google I/O για το 2022 είχε ίσως την πιο πλούσια ποικιλία που είδαμε ποτέ, με ανακοινώσεις τόσο σε νέες συσκευές όσο και σε νέες τεχνολογίες.

Η εμπειρία του διαφορετικού

Η Samsung αλλάζει ξανά τα δεδομένα στα πρότυπα τεχνολογίας τηλεοράσεων και μας προσκαλεί να ζήσουμε μια διαφορετική οπικοακουστική εμπειρία με τις νέες QD OLED

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η Samsung λανσάρει τη νέα σειρά τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED 2022 και χωράει μέσα σε στην οθόνη μια ζωντανή πραγματικότητα που σε προκαλεί να την αποκτήσεις.

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο Xiaomi στα χέρια σου

Η Xiaomi είναι και φέτος ασυγκράτητη! Λανσάρει παράλληλα δύο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συσκευές φτιαγμένες για το… χέρι μας!

;