Η μάχη των OLED

18 Nov 2022
Η μάχη των OLED

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στις τηλεοράσεις έφερε και την βελτίωση των LED τηλεοράσεων με μία επίστρωση ενός οργανικού στρώματος μέρος του οποίου αλληλεπιδρά με το ρεύμα. Με άλλα λόγια, τις τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED (organic light-emitting diode). 

Η επίδραση τους στην αγορά του κλάδου έγινε γρήγορα τόσο δεδομένη που σύντομα οι σπουδαιότεροι κατασκευαστές άρχισαν να κατασκευάζουν OLED τηλεοράσεις

Στην σημερινή μάχη λοιπόν, εμείς επιλέξαμε τους τέσσερις σπουδαιότερους κατασκευαστές τηλεοράσεων και από ένα OLED μοντέλο του καθενός. 

Ας αρχίσει η μάχη:
Εικόνα
OLED TX-65LZ1500E

Αν και μπορεί να θεωρηθεί πλέον δεδομένο, η ανάλυση που έχουμε εδώ είναι 4K (Ultra HD) στα 3840Χ2160 pixels. Ο επεξεργαστής HCX Pro AI Processor που δίνει την απαραίτητη δυναμική ώστε να υποστηρίζει και τις απαιτήσεις ενός gamer. Είναι χαρακτηριστικό ότι το panel κατασκευάζεται στην Ιαπωνία και δίνει έμφαση στο εύρος της χρωματικής παλέτας.

Κρατήστε ότι μπορεί να υποστηρίξει πολλαπλά φορμά HDR ώστε να ανταποκριθεί σε διαφορετικές συνθήκες και του προγράμματος αλλά και του χώρου στον οποίο βρίσκεται. 

Η Panasonic βγάζει τηλεοράσεις με λειτουργικό Android, ωστόσο η συγκεκριμένη “φοράει” το δικό της λειτουργικό που χαρακτηρίζεται από απλή και κατανοητή λειτουργία, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι συμβατή με όλους τους ψηφιακούς βοηθούς.

Στον ήχο συναντάμε την τεχνολογία Dynamic Cinema Surround Pro με 50W και δύο κανάλια με woofer και εξαιρετική δυναμική. 

Στο εξωτερικό της διαθέτει 4 θύρες HDMI και 3 USB, καθώς και μία θύρα Optical. Το βάρος της είναι στα 23 κιλά και οι διαστάσεις χωρίς βάση 83,50 x 144,80 x 6,90 cm.

Εικόνα
OLED XR65A95KAEP

Ο επεξεργαστής Cognitive Processor XR βελτιώνει την ευκρίνεια χάρη στην δική διεργασία επεξεργασία εικόνας, ενώ η συσκευή διαθέτει και την XR Super Resolution που ευθύνεται για μία αναβάθμιση στην οπτική εμπειρία του θεατή. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, έτσι έχουμε οθόνη TRILUMINOS MAX. Το πλεονέκτημα εδώ, είναι το εξαιρετικά μαύρο της.

Η Sony είναι η πρώτη κατασκευάστρια που αντικατέστησε το λειτουργικό Android TV με το νέο Google TV που ουσιαστικά αποτελεί την μετεξέλιξή του. Μία πραγματικά “έξυπνη” τηλεόραση που αλληλεπιδρά άψογα με το κινητό του χρήστη και με το smart οικοσύστημα του χώρου, ενώ υποστηρίζει διαφορετικά προφίλ χρηστών.

Η Sony έχει βραβευτεί για τις τεχνολογίες που έφερε το XR και ειδικά για το BRAVIA CAM που ουσιαστικά εντοπίζει το σημείο του θεατή και εστιάζει σε αυτό.

Στον ήχο, διαθέτει Dolby™ Atmos στα 60W με επίσης βραβευμένη τεχνολογία αντιστάθμισης δωματίου, ενώ υποστηρίζει αυτόματη αναβάθμιση του σήματος σε 3D Surround.

Έρχεται με 4 θύρες HDMI, 2 USB και οπτική θύρα, ενώ έχει βάρος 40 κιλά. Οι διαστάσεις της χωρίς τη βάση είναι 83,70 x 144,40 x 4,30 cm.

Εικόνα
QD OLED QE65S95B

Ο επόμενος μονομάχος είναι μία από τις καλύτερες τηλεοράσεις εκεί έξω. Με επεξεργαστή Neural Quantum Processor 4K και τεχνολογία οθόνης QD-OLED. Το μεγαλύτερο χαρακτηριστικό της είναι η έξυπνη AI λειτουργία Self Emmision που αποφασίζει για το επίπεδο της ανάλυσης και του ρυθμού ανανέωσης (από 100 έως 120 Hz). Εδώ η ανάλυση είναι 3840Χ2160 pixels και τα εντυπωσιακά αυτοφωτιζόμενα pixels.

Η Samsung σε όλες τις τηλεοράσεις διαθέτει το λειτουργικό Tizen το οποίο ίσως είναι από τα πιο αξιόπιστα με πολλές λειτουργίες και φυσικά με πλήρη διασύνδεση με συσκευές Samsung αλλά και όλους τους ψηφιακούς βοηθούς.

Στον ήχο συναντάμε 60W με την εξωπραγματική τεχνολογία Object Tracking Sound Plus & Voice Tracking που μπορεί να ρυθμίσει αυτόματα τον ήχο. Παράλληλα η τηλεόραση διαθέτει Dolby Atmos και Wireless Atmos για Multiroom Link.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι εδώ συναντάμε Bluetooth 5.2 που είναι ότι πιο καινούργιο υπάρχει, ενώ μαζί έχουμε τεχνολογία PVR. Επίσης διαθέτει 4 HDMI θύρες και 2 USB, καθώς και οπτική. Το βάρος της είναι στα 25,5 κιλά και οι διαστάσεις της χωρίς τη βάση 83,17 x 144,43 x 3,99 cm.

Εικόνα
OLED EVO 65C26LD

Τελευταίος μονομάχος για σήμερα είναι η πανέμορφη όσο και δυναμική εκπρόσωπος της LG. Μία 4K που μας παρουσιάζει τον νέο επεξεργαστή A9 Gen 5 Intelligent Processor με τα δισεκατομμύρια χρώματα που πρέπει να δείτε για να πιστέψετε. Και εδώ έχουμε έμφαση στο απόλυτο μαύρο, ενώ υπάρχουν επιπλέον τεχνολογίες έμφασης στη βελτίωση του χρώματος. Η ανάλυση εδώ είναι 3840Χ2160 pixels, ενώ σημειώνουμε ότι είναι βραβευμένη στην κατηγορία gaming.

Στις LG τηλεοράσεις θα βρούμε το λειτουργικό webOS το οποίο βελτιώθηκε και προσφέρει στον χρήστη μια ομαλή εμπειρία ενσωμάτωσης όλων των συνδρομών στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στον ήχο διαθέτει QDolby Atmos & Dolby Vision με 40W τα οποία υποστηρίζονται από τεχνολογίες κρυστάλλινου ήχου όπως οι Clear Voice Pro και OLED Surround.

Η τηλεόραση είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας smart συσκευών της εταιρείας και άρα συμβατή με το ThinQ App ενώ έχει ειδικές λειτουργίες για σύνδεση στο κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, διαθέτσι 4 θύρες HDMI, 3 USB και οπτική θύρα. Είναι η ελαφρύτερη με 18,20 κιλά ενώ οι διαστάσεις της χωρίς τη βάση είναι 82,60 x 144,10 x 4,51 cm.

Εικόνα

Όποια κι αν είναι η απόφασή σου, η συγκυρία είναι μοναδική, αφού μία τηλεόραση υψηλής ανάλυσης με τεχνολογία OLED είναι ιδανική για την περίοδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ο συνδυασμός με την Black Friday στο electrocrete, είναι η ιδανική αφορμή για να την αποκτήσεις σε τιμή που… σπάει την Qatarα.
Τι περιμένεις; 📺

Σχετικά άρθρα

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 15 Pro Max

Η κόντρα που περιμέναμε! Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των iOS και Android, το εκκεντρικό iPhone 15 Pro Max και το πανίσχυρο Galaxy S23 Ultra

Dji Osmo Action 4 vs Gopro HERO 12

Δύο από τις καλύτερες action cameras αυτή τη στιγμή, ανοίγουν τους... φακούς τους για να μας αποδείξουν ποια είναι η απόλυτη νικήτρια!

Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 vs Huawei Watch 4 vs Apple Watch S8

Μία πραγματική τιτανομαχία ανάμεσα σε 3 ρολόγια που θέλεις να τα έχεις στον καρπό σου και νικητή... εσένα με εκείνο που θα επιλέξεις!

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Realme 11 Pro+

Μονομαχούν δύο flagship συσκευές που κάνουν την τεχνολογία να φαίνεται ακόμα πιο προσιτή, έχοντας χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου.

Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Στην αρένα των συγκρίσεών μας, ότι πιο φρέσκο έχουν να μας παρουσιάσουν οι Samsung και Xiaomi στην κινητή τηλεφωνία! Ποιος θα είναι ο νικητής;

Ψησταριά Υγραερίου OutdoorChef vs Ψησταριά Κάρβουνου Weber

Μύρισε για τα καλά η Άνοιξη ή... μήπως είναι η μυρωδιά από τα καλούδια που ψήνονται στη σημερινή μονομαχία δύο κορυφαίων ψησταριών;

Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite vs Midea I5C Robot

Η μάχη των καλύτερων συνεχίζεται με σημερινούς αντιπάλους δύο κορυφαίες σκούπες ρομπότ. Την Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite και την Midea I5C Robot. Και ο νικητής είναι…🔌

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung S22 Ultra

Η μάχη των καλύτερων στην νέα μας ενότητα “Plug Battles” με το Apple iPhone 14 Pro Max και το Samsung S22 Ultra. Και ο νικητής είναι… 🔌

;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.