Η Samsung παρουσίασε το "αύριο" της καθημερινότητάς μας

27 Oct 2021
Η Samsung παρουσίασε το "αύριο" της καθημερινότητάς μας

Πραγματοποιήθηκε το ετήσιο SDC21 (Shape. Design. Create) event της Samsung στις ψηφιακές της εγκαταστάσεις και μάλιστα με βασικό παρουσιαστή τον ίδιο τον CEO της, DJ Koh και στο οποίο παρουσιάστηκαν όχι απλά μερικές από τις νέες τεχνολογίες που θα μας απασχολήσουν προσεχώς, αλλά και το όραμα της εταιρείας για έναν κόσμο διασυνδεμένο με έναν τρόπο τόσο προσιτό που εμάς, μας… έπεισε!

Ένας από τους μεγάλους στόχους της Samsung είναι ένα μέλλον όπου μέσα στο σπίτι βασικός πρωταγωνιστής της τεχνολογίας –ναι, της τεχνολογίας- θα είναι η φωνή μας! Το πώς αυτή θα μπορεί να ορίσει οτιδήποτε συμβαίνει στις συσκευές που υπάρχουν μέσα σε αυτό. Έτσι, παρουσίασε τις επενδύσεις της εταιρείας στο κομμάτι των έξυπνων συσκευών και στο πως αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους υπακούοντας αρμονικά στις δικές μας φωνητικές εντολές. Ο τελικός στόχος είναι ο κάθε άνθρωπος να νιώθει τόσο άνετα στο σπίτι του που όλες οι συσκευές του να μπορούν να τον εξυπηρετούν με την λιγότερη δυνατή δική του εμπλοκή.

Η πλατφόρμα matter

Για τον λόγο αυτό πρωταρχικό παράγοντα παίζουν οι νέες εφαρμογές που αναπτύσσονται στην ρομποτική και στις καινοτομίες που αυτή μπορεί να προσφέρει. Έτσι, πολύ σύντομα το ψυγείο σου, δεν θα σε ενημερώνει μόνο για το τι περιέχει ή θα σου στέλνει ειδοποιήσεις για το τι τελειώνει, αλλά και το τι φαγητά μπορείς να φτιάξεις με βάση τα υλικά που υπάρχουν μέσα σε αυτό και εννοείται πως από κάτω θα έχεις διαθέσιμες και τις αντίστοιχες συνταγές! Σε ένα άλλο παράδειγμα, είδαμε το πλυντήριο να ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια αραχτή στον καναπέ να δίνει την κατάλληλη εντολή. Δεν μας έδειξαν τα ρούχα πως μπήκαν μέσα σε αυτό, αλλά υποθέτουμε ότι κάτι πρέπει να κάνουμε κι εμείς!

Οι πυλώνες αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου είναι η επένδυση στην Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), στο Internet of Things (IoT) που είναι η νέα τάση στις «έξυπνες» συσκευές και η Ασφάλεια για την οποία πολλά ειπώθηκαν ως προς το πώς θα διασφαλίζεται πως όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν θα διατηρούνται υπό την αιγίδα των πρωτοκόλλων ασφαλείας προστατεύοντας τον κάθε χρήστη. Αυτά τα πρωτόκολλα θα θεωρούνται δεδομένα σε κάθε νέα συσκευή της εταιρείας, θα είναι παραμετροποιήσιμα βάση των επιλογών του χρήστη και θα υπόκεινται σε πλήρη διαφάνεια.

Στο event όλα αυτά πήραν την διακριτική ονομασία matter αφού είναι χτισμένα με βάση αυτό που έχει σημασία στον άνθρωπο. Μάλιστα, προτεραιότητα για την εταιρεία είναι όλη αυτή η πολύπλοκη διασύνδεση να γίνεται με όσο το δυνατό λιγότερη εμφάνιση τεχνολογίας. Όταν στα Smart Things η τεχνολογία είναι "αόρατη", τότε είναι και πιο προσιτή στον άνθρωπο.

To HDR 10+ για Gaming

Ένα από τα κομμάτια που μας παρουσίασαν, αφορούσαν την βελτιωμένη πλατφόρμα HDR 10+ η οποία αφορά το Gaming κομμάτι. Μάλιστα, περήφανα ανακοίνωσαν ότι 26 κατασκευαστές έχουν ήδη ενσωματώσει στα παιχνίδια τους την πλατφόρμα αυτή, δίνοντας μια ακόμα πιο εντυπωσιακή εμπειρία παιχνιδιού στους παίκτες που συνεργάζεται ομαλά με τις Samsung τηλεοράσεις αναβαθμισμένων τεχνολογιών.

Το νέο Galaxy με One UI 4

Ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της παρουσίασης, αφορούσε το τμήμα Galaxy που είχε πολύ ζωηρό 2021 με τα νέα foldable κινητά που παρουσίασαν και τα οποία πρόσφατα θα αναβαθμιστούν στο νέο One UI 4 της Samsung που θα αποτελεί μια μοναδική εμπειρία χρήσης σε κινητά και υπολογιστές. Το One UI 4 φέρνει την απλότητα, μαζί με την ευκολία και την απόλυτα παραμετροποιημένη χρήση για τον καθένα μας και με βάση όλα όσα είδαμε, το κυριότερο επίτευγμα της είναι να δένει αρμονικά και με το ολοκαίνουριο Android 12 που κυκλοφόρησε πρόσφατα στις φορητές συσκευές αλλά και με τα επίσης ολοκαίνουρια Windows 11 στους υπολογιστές. Η φορητότητα, νέες εντυπωσιακές εφαρμογές, μετάβαση σε διασυνδεδεμένες οθόνες και συσκευές, αναβαθμισμένο πλήρες Dark Mode παντού και τελικά μια εμπειρία ακριβώς όπως την θέλουμε.

Από την παρουσίαση δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει και η νέα συμφωνία που έκανε η Samsung με την Google ώστε όλα τα νέα της ρολόγια αρχής γενομένης με το Galaxy Watch 4 να τρέχουν πλέον το Wear OS, το λειτουργικό σύστημα της Google!

Το σύνθημα πλέον είναι: “Your Galaxy. Your Way”!

Τέλος, η Samsung έκανε ένα κάλεσμα σε όλους τους Developers ώστε όχι απλά να συμμετέχουν με τις δικές τους δημιουργίες αλλά και με την διαβεβαίωση ότι η εταιρεία τους ακούει προσεκτικά όλα αυτά τα χρόνια, όπως ακριβώς κάνει και με τους απλούς χρήστες.

Το μέλλον της Samsung είναι εντυπωσιακό, αλλά εσύ δεν χρειάζεται να το περιμένεις. Μπορείς από τώρα να ξεκινήσεις το δικό σου προσωπικό matter!

Σχετικά άρθρα

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο Android 12

Η Google παρουσιάζει το νέο της Λειτουργικό Σύστημα Android 12 και κάνει το κινητό μας... προσωπική υπόθεση με πολλές νέες προσωποιημένες λειτουργίες. Εμείς το δοκιμάσαμε πριν την επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του και σας το παρουσιάζουμε για να μοιραστούμε το... material you design.

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Τα Windows 11 είναι απλά, καλύτερα

Κυκλοφόρησαν τα νέα Windows 11 και εμείς σας τα παρουσιάζουμε αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους με γνώμονα την επικοινωνία, την εικόνα και το gaming. Είναι αυτά αρκετά για να μας πείσουν να κάνουμε την αναβάθμιση στον υπολογιστή ή το laptop μας;

Εσύ πόσο e-ασφαλής αισθάνεσαι;

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην Κυβερνοασφάλεια μέσα από μια μεγάλη καμπάνια του ENISA για τον European Cyber Security Month και εμείς αναγνωρίζουμε πως η πανδημία έφερε στις νέες μας συνθήκες και τις συνήθειες, πολλές νέες απειλές και ρίσκα από τα οποία πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε.

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 13 και όχι μόνο

Η συνήθεια που έγινε θεσμός πραγματοποιήθηκε και για το 2021 από την Apple και είχε πολλά να μας παρουσιάσει! Η νέα σειρά iPhone 13 και τα νέα iPad υπόσχονται ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη αυτονομία και νέες καινοτομίες στην κάμερα και την εμπειρία χρήσης!

To Apple Watch S7 θέλεις να το φορέσεις

Η παρουσίαση του νέου Apple Watch S7 πραγματοποιήθηκε αφήνοντας μας με τα χέρια μας ψηλά! Η εταιρεία παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο ρολόι της με πολλές νέες δυνατότητες που συνερπάζουν καθώς και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο μέγεθος και την οθόνη, προκαλώντας μας να το φορέσουμε.

Το μέλλον μας παρουσιάστηκε στην Έκθεση Beyond 4.0

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο Beyond 4.0 για το μέλλον της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας.

Γιορτάζουμε 30 χρόνια Internet

Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την δημόσια εμφάνιση του Διαδικτύου. Και θα σου πούμε ένα μυστικό: Του έχεις ήδη ευχηθεί για τα γενέθλιά του!

Παρουσιάστηκε το Metaverse, η νέα ψηφιακή σου ζωή

Το Facebook έγινε Meta και παρουσίασε ένα μέλλον που είτε σε τρομάζει, είτε σε ενθουσιάζει. Ετοιμαστείτε για ένα "αύριο" που θα ζείτε... φορώντας γυαλιά!

Netflix, κάτι παραπάνω από τηλεόραση

Το Netflix έχει μπει για τα καλά στην μετάβαση μιας τυπικής πλατφόρμας τηλεοπτικών προγραμμάτων σε κάτι διαδραστικό και διασκεδαστικό και… μας αρέσει!

Είδαμε το... μεθαύριο της τεχνολογίας!

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση CES 2022 με όλο το μέλλον της τεχνολογίας μαζεμένο στο Las Vegas και εκατοντάδες εταιρείες που συμμετείχαν με φυσική ή ηλεκτρονική παρουσία. Είστε έτοιμοι;

Samsung projector "The Freestyle" για απρόσμενη χαρά παντού

Ο νέος φορητός προτζέκτορας της Samsung είναι ισχυρός, εντυπωσιακά απλός και θα αλλάξει για πάντα την διάθεση της κάθε σου στιγμής, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Η Redmi ανεβάζει τον πήχη της πρόκλησης

Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα σειρά Redmi Note 11 με 4 συσκευές που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη της mid rage κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Είστε έτοιμοι για… rise up to the challenge?

Ένα ρολόι φτιαγμένο για περιπέτεια μακράς διαρκείας

Το νέο Huawei Smartwatch GT 3 σε καλεί να ζήσεις μια περιπέτεια, χωρίς να αγχώνεσαι για το τέλος της. Η αυτονομία του είναι μεγάλη. Η αντοχή σου;

Η Samsung όρισε ένα επικό πρότυπο με την Galaxy S22 Series

Η Samsung για μία ακόμη φορά –μετά από χρόνια- τάραξε τα νερά της τεχνολογίας παρουσιάζοντας καινοτομίες των οποίων το αποκορύφωμα, ήταν φυσικά το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S22.

Στην MWC 2022 το μέλλον της τεχνολογίας έφτασε ήδη

Διεξήχθη και φέτος –πανδημίας επιτρέποντος- το ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη με πλήθος συμμετοχών και με ιδιαίτερες παρουσιάσεις που μας άνοιξαν την όρεξη.

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Τα νέα λανσαρίσματα σε Samsung και Xiaomi

Οι δύο ανταγωνιστές της αγοράς των Smartphone είχαν μια πραγματικά πολυάσχολη εβδομάδα αφού λάνσαραν μερικές από τις συσκευές που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μέσα στο έτος.

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο Xiaomi στα χέρια σου

Η Xiaomi είναι και φέτος ασυγκράτητη! Λανσάρει παράλληλα δύο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συσκευές φτιαγμένες για το… χέρι μας!

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η Samsung λανσάρει τη νέα σειρά τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED 2022 και χωράει μέσα σε στην οθόνη μια ζωντανή πραγματικότητα που σε προκαλεί να την αποκτήσεις.

Η εμπειρία του διαφορετικού

Η Samsung αλλάζει ξανά τα δεδομένα στα πρότυπα τεχνολογίας τηλεοράσεων και μας προσκαλεί να ζήσουμε μια διαφορετική οπικοακουστική εμπειρία με τις νέες QD OLED

Google I/O Τι θα δούμε το 2022;

Το συνέδριο της google I/O για το 2022 είχε ίσως την πιο πλούσια ποικιλία που είδαμε ποτέ, με ανακοινώσεις τόσο σε νέες συσκευές όσο και σε νέες τεχνολογίες.

Ακουστικά: Μίλησε, Άκουσε, Φόρεσε

Η χρήση των ακουστικών στις μέρες μας δεν είναι μια επιπλέον καθημερινή πολυτέλεια, αλλά μία επαναπροσέγγιση του τρόπου που επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε.

Η ασφάλεια του σπιτιού σου έγινε smart

Είτε είσαι εντός είτε εκτός σπιτιού, τώρα μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής, αφού το κεφάλαιο home security έγινε πλέον μία smart υπόθεση που σε αφορά.

Η LG νοιάζεται για ό, τι νιώθεις

Πώς μία μέτρια εταιρεία οικιακών συσκευών, έγινε ο απόλυτος εκφραστής της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας δημιουργώντας ένα αύριο βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις!

;