Ηλεκτροκίνηση. Ήρθε η ώρα να κάνεις μια συμφέρουσα αλλαγή

09 May 2023
Ηλεκτροκίνηση. Ήρθε η ώρα να κάνεις μια συμφέρουσα αλλαγή

Θυμάσαι εκεί στην δεκαετία του ‘80 που το καλοκαίρι “έσκαγε μύτη” στο χωριό ο θείος απ’ την Αμερική με μία “κούρσα” μεγάλη σα νεκροφόρα (φτου-φτου-φτου) και τα παιδάκια έτρεχαν από πίσω της, οι νοικοκυρές παρατούσαν την μπουγάδα και οι άντρες σηκωνόντουσαν απ’ τις καρέκλες του καφενείου, μένοντας όλοι τους με το στόμα ανοιχτό; Ίσως και όχι αν γεννήθηκες μετά τη δεκαετία των 90s, ωστόσο οι εποχές άλλαξαν πλέον.

Ο άνθρωπος έχει βρει... άλλους τρόπους να επιδείξει τον πλούτο (και το ψώνιο) του και ανάμεσα σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται κάτι τόσο μεγάλο όσο το μεταφορικό μέσο. Η τάση έχει αλλάξει και ο καθένας αναζητά τρόπους να διευκολύνει την καθημερινότητα του και φυσικά ένας βασικός παράγοντας της καθημερινότητας στις μέρες μας, είναι η μετακίνηση.

Εικόνα

Τα τελευταία χρόνια με έναν ραγδαία αυξανόμενο ρυθμό κάνει την εμφάνιση του το ηλεκτρικό μέσο μετακίνησης. Από το οικονομικά πολλές φορές “απαγορευτικό”, αυτοκίνητο, έως το οικονομικά συμφέρον και προσιτό ποδήλατο και πατίνι.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν ένα ηλεκτρικό πατίνι για τη μετακίνηση τους. Τα σημερινά ηλεκτρικά πατίνια έχουν εξαιρετική αυτονομία που σου επιτρέπουν να περιηγηθείς στην πόλη άνετα μέσα στην πάροδο μία φόρτισης, ικανοποιητική μέγιστη ταχύτητα για να κινείσαι με ευκολία και φυσιολογικά εντός πόλης και φορητότητα! Είναι αυτό το όνειρο που είχαμε πάντα να μπορούσαμε να βάλουμε το αυτοκίνητο σε ένα μικρό βαλιτσάκι μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ε, λοιπόν το πατίνι στο επιτρέπει αυτό! Συνήθως είναι αναδιπλούμενο και μπορείς να το μεταφέρεις μέσα στο λεωφορείο, να το τοποθετήσεις στο γραφείο με ευκολία και παράλληλα να έχεις την ευελιξία να αποφύγεις τον πονοκέφαλο της κίνησης και της εύρεσης θέσης στάθμευσης. Αυτό, θα σου εξοικονομήσει και χρόνο σε αντίθεση με το γρήγορο αλλά μη λειτουργικό αυτοκίνητο.

Εικόνα

Το μόνο πιο χρήσιμο που μπορούμε να σκεφτούμε απ’ το ηλεκτρικό πατίνι, είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο. Κι αυτό γιατί σου δίνει όλες τις ελευθερίες και επιλογές που σου προσφέρει το πατίνι με τη διαφορά ότι εδώ οι δυνατότητες σου είναι ακόμα περισσότερες. Με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο μπορείς να αναπτύξεις την ταχύτητα που θέλεις, γιατί μπορεί το μοτέρ να υποστηρίζει ταχύτητες μέχρι κάποιο όριο, ωστόσο το κλασικό παραδοσιακό πετάλι μπορεί να σου δώσει την ταχύτητα που εσύ θέλεις! Παράλληλα οι αποστάσεις που μπορείς να διανύσεις με το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού η πορεία μέσω της μπαταρίας, μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και τετραπλάσια χιλιόμετρα! 

Το προσωπικό μου αγαπημένο χαρακτηριστικό στα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι οι… ανηφόρες! Είναι γεγονός πως όσο και να αγαπάει κανείς την ποδηλασία αν η περιοχή του έχει ανηφόρες, από το Κολωνάκι ως την Καβάλα κι από τη Σητεία ως την Άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, η κατάληξη (του ποδηλάτου) είναι κάπου στην… αποθήκη! Εκτός κι αν το ποδήλατο είναι ηλεκτρικό που εκεί που το πετάλι σταματάει, ξεκινάει το μοτεράκι!

Εικόνα

Προφανώς, και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν δύο ακόμα μεγαλύτερα οφέλη. Το ένα είναι το οικολογικό, αφού η ηλεκτροκίνηση είναι η πιο “πράσινη” απάντηση στην καθημερινή ρύπανση του περιβάλλοντος από την δραστηριότητα του ανθρώπου, καθώς όχι απλά τα πατίνια και τα ποδήλατα δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση, αλλά η επαναφορτιζόμενη μπαταρία δεν συγκρίνεται επουδενί με το καυσαέριο.

Εικόνα

Κι ύστερα… η τσέπη μας. Εκτός από την καθαυτή αγορά του ηλεκτρικού πατινιού ή ποδηλάτου που προφανώς είναι πολύ πιο οικονομική από αυτή ενός αυτοκινήτου ή μηχανής, ο προϋπολογισμός θα απαλλαχθεί από το τεράστιο ποσό της βενζίνης, των services, του ΚΤΕΟ, του τελών κυκλοφορίας και της υποχρεωτικής ασφάλισης. Όλα αυτά έναντι μίας επαναφόρτισης της μπαταρίας! Δελεαστικό δεν ακούγεται;

Εικόνα
Η ώρα της πράσινης αλλαγής!

Πολλοί λένε πως η ηλεκτροκίνηση είναι για τις εξόδους από την πόλη, τις εκδρομές, τις βόλτες και τις αποδράσεις μας.

Δεν συμφωνούμε. Η ηλεκτροκίνηση είναι η νέα συμφέρουσα πραγματικότητα στην εύκολη μετακίνηση εντός πόλης. Είναι η απάντηση στα καθημερινά προβλήματα της κίνησης και της στάθμευσης. Είναι η συμβολή μας στην προτασία του περιβάλλοντος. Είναι αποσυμφόρηση των βεβαρημένων μηνιαίων εξόδων μας.
Μετά από αυτά ναι, σου έχει ανοίξει η όρεξη να φύγεις και εκτός πόλης και να αποδράσεις με λίγες σκοτούρες λιγότερες!

Επίλεξε το ηλεκτρικό μέσο που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες και προτιμήσεις σου και επωφελήσου της επιδότησης 40% επί της αξίας του, από το πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” και θα τα πούμε έξω, στους δρόμους🚴🏻

Σχετικά άρθρα

Ένα τεχνολογικό θαύμα στον πυρήνα του νοικοκυριού μας

Η Samsung έφερε την εξυπνότερη των smart συσκευών, στον πυρήνα της οικογενειακής μας καθημερινότητας, την κουζίνα! Και τα χώρεσε όλα, σε ένα... ψυγείο!

Tips για την πιο υγιεινή νέα σου συνήθεια!

Το φαγοπότι της Άνοιξης έφυγε, το καλοκαίρι έρχεται. Απλές συμβουλές για το πως θα προετοιμαστείς κατάλληλα, διασκεδάζοντας και θωρακίζοντας τον οργανισμό σου.

02 May 2023

Το Πάσχα περνάς καλύτερα

Τα πιο... λαμπρά νέα, είναι ότι υπάρχει πάντα ένα Πάσχα και για σένα, όποιος κι αν είσαι, ότι κι αν σου αρέσει, οπουδήποτε κι αν βρίσκεσαι τη μεγάλη μέρα (στο τραπέζι). 

04 Apr 2023

Σώσε το νερό του πλανήτη. Μπορείς!

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μας θυμίζει το χρέος μας να σώσουμε έστω και μία σταγόνα. Με σωστή νοοτροπία και κατάλληλες συσκευές, μπορείς κι εσύ!

21 Mar 2023

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης: Το δώρο σου στον πλανήτη

Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης, με πράξεις! Συμμετέχουμε έμπρακτα στο αύριο του πλανήτη, γιατί τώρα και ξέρουμε και μπορούμε!

16 Mar 2023

Έφτασε η πιο νόστιμη smart μαγειρική

Η σειρά taste makers από την Xiaomi δεν είναι μία λύση για την κουζίνα, είναι η smart εξέλιξη της γρήγορης μαγειρικής!

Την Άνοιξη ανθίζουν οι δραστηριότητες

Δεν είναι τυχαία η αγαπημένη εποχή του χρόνου! Την Άνοιξη ανθίζει η όρεξη για νέες εξορμήσεις, δραστηριότητες και εμπειρίες.

01 Mar 2023

Η απαραίτητη συνήθεια του Πλυντηρίου Πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι η νέα καθημερινή αναγκαιότητα που εξασφαλίζει εξοικονόμηση χρόνου, ενέργειας και νερού!

14 Feb 2023

Κάνε την έξυπνη επιλογή πλυντηρίου

Έξυπνες συμβουλές επιλογής για να αποκτήσεις το ιδανικό πλυντήριο για τις ανάγκες σου, κάνοντας την πιο συμφέρουσα αγορά. 

23 Jan 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Δεν αρκεί να αγαπάς. Πρέπει και να το δείχνεις. Επειδή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες έκφρασης, στη γιορτή της αγάπης προτείνουμε τρόπους να την τιμήσεις!

13 Dec 2022

Τα πιο Μαγικά Χριστούγεννα... μυρίζουν!

Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει με τα Χριστούγεννα είναι ότι μπορείς να τα… μυρίσεις! Προετοιμάσου για το εναλλακτικό νόημα των Χριστουγέννων.

06 Dec 2022

Σκούπα θέλω. Πώς την θέλω;

Κι όμως, κάπου εκεί έξω υπάρχει μία ηλεκτρική σκούπα που φτιάχτηκε ειδικά για εσένα και τις ανάγκες καθαριότητας του χώρου σου. Πως θα την ξεχωρίσεις...

24 Oct 2022

Ο Καφές καταφέρνει πολύ περισσότερα απ' το να σε... ξυπνάει

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, γιατί τελικά ο καφές είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα για να ξεκινάμε τη μέρα μας.

29 Sep 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μία αφορμή

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Μία μέρα που για εμάς στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη έτσι κι αλλιώς, οπότε πώς θα την γιορτάσουμε;

27 Sep 2022

Ένας όμιλος που φτιάχτηκε για το σπίτι σου

Όταν σκέφτεσαι το σπίτι σου, απαιτείς την εγγύηση ενός ονόματος που θα εξασφαλίσει την τεχνολογική και λειτουργική αναβάθμιση στις συσκευές και την καθημερινότητά σου.

31 Aug 2022

Τι είναι ο Αύγουστος για σένα;

Ο Αύγουστος είναι για σένα, είτε εργάζεσαι, είτε κάνεις διακοπές, είτε ψωνίζεις, είτε ανακυκλώνεις, είτε είσαι φοιτητής κι εμείς έχουμε τη λύση για όλα τα παραπάνω!

11 Aug 2022

Η LG νοιάζεται για ό, τι νιώθεις

Πώς μία μέτρια εταιρεία οικιακών συσκευών, έγινε ο απόλυτος εκφραστής της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας δημιουργώντας ένα αύριο βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις!

Φέτος η παραλία έχει... τεχνολογία

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εσύ είσαι έτοιμος για εξορμήσεις στις παραλίες, έχοντας μαζί σου όλα τα απαραίτητα για μια απολαυστική καλοκαιρινή ημέρα. Ποια είναι αυτά;

08 Jul 2022

Το δικό σου σπίτι, ένα σπίτι για όλους

Το σπίτι, το δικό σου σπίτι, θέλεις εκτός από άνετο να είναι και λειτουργικό, εκτός από ευρύχωρο να είναι και οικολογικό. Το θέλεις να είναι... δικό σου.

05 Jul 2022

Το DJI Mini 3 Pro ήρθε για να διαγράψει τα όρια

Παρουσιάζουμε το DJI MINI 3 PRO, το πρώτο drone που ξεπερνά την φυσική λογική των ορίων έχοντας αντίστροφη αναλογία μεγέθους και δυνατοτήτων.

30 Jun 2022

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα διαλέξεις σωστά

Έμαθες για το πρόγραμμα ♻️ «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»; 🔌 Κάνε την αίτησή σου τώρα και μάθε τα πάντα για το πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή!

28 Jun 2022

Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Το «καμπανάκι» της έλευσης των καλοκαιρινών εξορμήσεων και η εποχή έκθεσης του σώματός μας έχει ήδη έρθει κι εσύ πρέπει να είσαι εξοπλισμένος!

25 May 2022

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η Ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ανάμεσα μας, στους δρόμους των ελληνικών πόλεων κι όμως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την πολλαπλή και πολυμορφική αξία της.

12 May 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Ένα Robot για το σπίτι σου

Πώς μία ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καθαριότητας του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου με μία φωνητική εντολή!

31 Mar 2022

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Ο καφές που έχεις ανάγκη, είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση. Σου δίνουμε 5+1 λόγους για να ξεκινήσεις να τον φτιάχνεις μόνος σου, όταν και όπως χρειάζεσαι!

01 Mar 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Ηλεκτρονική ανασκόπηση αναζητήσεων της χρονιάς

Έγινε η ηλεκτρονική ανασκόπηση των google αναζητήσεων του 2021 και όπως πάντα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι έψαξαν φέτος ξένοι και Έλληνες ανά τον κόσμο.

21 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

;