Netflix, κάτι παραπάνω από τηλεόραση

16 Dec 2021
Netflix, κάτι παραπάνω από τηλεόραση

Όταν το Netflix ήρθε στην Ελλάδα, ήμασταν ήδη εξοικειωμένοι με την έννοια της συνδρομητικής τηλεόρασης, όμως όταν όλοι λίγο-πολύ το δοκιμάσαμε εκμεταλλευόμενοι εκείνον τον trial μήνα, γίναμε μάρτυρες μιας νέας εποχής τηλεοπτικής διασκέδασης, μια εποχή που απολαμβάνουμε όλοι παρακολουθώντας τα αγαπημένα μας προγράμματα με τον τρόπο, το μέρος και τον χρόνο που εμείς θέλαμε!

Και είναι αλήθεια ότι το είδος αυτής της «τηλεόρασης» έχει κερδίσει το κοινό και στην Ελλάδα με τους συνδρομητές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, όμως αυτό δεν αναιρεί πως στην χώρα μας το Netflix δραστηριοποιείται ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο. Σε χώρες όπως οι Η.Π.Α. τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά με το Netflix να έχει να αντιμετωπίσει έναν τεράστιο ανταγωνισμό, όπως το Hulu, το Disney+, το HBO Max και πολλές ακόμα πλατφόρμες που δεν είναι μόνο ανεξάρτητες, αλλά και μέρος ενός γενικότερου συνόλου όπως η Google TV, η Apple TV, το Amazon Prime και η λίστα συνεχίζεται…

Πώς λοιπόν το Netflix θα μπορούσε να αψηφήσει τον ανταγωνισμό και να παραμείνει στάσιμο σε ένα τόσο εξελισσόμενο περιβάλλον εξαρτώμενο από τις επιλογές ενός χρήστη στο τηλεχειριστήριο του; Η εταιρεία βρίσκεται σε έναν οργασμό καινοτομίας εδώ και πολύ καιρό που έχει σαν αποτέλεσμα να έχει λανσάρει υπηρεσίες και λειτουργίες που έχουν δοκιμαστεί και υιοθετηθεί από πολύ κόσμο, αλλά και να κυκλοφορεί πιλοτικά υπηρεσίες σε περιορισμένο –για την ώρα- κοινό και γεωγραφικά (π.χ. μόνο στην Αμερική) αλλά και τεχνολογικά (π.χ. χρήστες μόνο iOS συσκευών).

 

Εμείς σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές με αφορμή τις ημέρες των Χριστουγέννων που ο τηλεοπτικός χρόνος στην οικογένεια αυξάνεται κατακόρυφα, τουλάχιστον για όσο οι διακοπές διαρκούν!

Παραγωγές Netflix

Τι έκανε τα πρώτα κέρδη της η εταιρεία; Τα επένδυσε σε δικές της παραγωγές. Ταινίες, σειρές, ακόμα και ντοκιμαντέρ με την σφραγίδα της εταιρείας που με τον καιρό γνώρισαν αρκετές επιτυχίες και κατάφεραν να προσελκύσουν συντελεστές πρώτης γραμμής του Hollywood και που φυσικά αυτό για εμάς σημαίνει ότι μπορούμε να τις απολαύσουμε με το που κυκλοφορήσουν!

Top 10

Ένας τρόπος να διασυνδέσει η εταιρεία τους συνδρομητές της ανά τον κόσμο, ήταν να τους επιστρέφει ένα feedback με βάση τις προτιμήσεις τους. Έτσι, έφτιαξε το Top 10 προβολών για κάθε χώρα ξεχωριστά! Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα, φτιάχνοντας διάφορα forum στα κοινωνικά δίκτυα όπου όλοι μπορούν να σχολιάσουν τα αποτελέσματα του Top 10 που μπορεί κανείς να το βρει στο Top10.Netflix.com

Φορητότητα για πρόσβαση παντού

Η συνδρομή στο Netflix υποστηρίζει διάφορα πακέτα στα οποία μπορεί κανείς να δημιουργεί διαφορετικό προφίλ για κάθε μέλος της οικογένειας του, να αποθηκεύει τα δικά του αγαπημένα προγράμματα, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει και με προφίλ που φτιάχνονται ειδικά για παιδιά και αποκλείουν περιεχόμενο για ενήλικους. Το καλύτερο όμως είναι, ότι σε όλα αυτά μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση εκτός από την τηλεόραση, από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό του!

Let’s play a game

Το μεγάλο στοίχημα του Netflix είναι το λανσάρισμα παιχνιδιών εντός της ίδιας της εφαρμογής. Αφού κατάφερε να αποκτήσει ένα τόσο αξιόλογο μερίδιο συνδρομητών, η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι μεγάλο μέρος τους είναι και gamers, έτσι έχει ήδη λανσάρει τα πρώτα του δωρεάν βιντεοπαιχνίδια στο «Netflix Games» τα οποία προς το παρόν συμπεριλαμβάνονται στην τιμή της συνδρομής. Η ανταπόκριση είναι μεγάλη και η εταιρεία τώρα ετοιμάζεται να υποστηρίξει το «Netflix Games» σε περισσότερες συσκευές, την ανάπτυξη περιφερειακών όπως gaming χειριστήρια και φυσικά περισσότερα παιχνίδια που θα έχουν σκοπό να ανταγωνιστούν τις γνωστές gaming πλατφόρμες που υπάρχουν σήμερα.

Ο νέος αντίπαλος του TikTok

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν προσπαθήσει κατά καιρούς να αντιγράψουν την φιλοσοφία του Tiktok ωστόσο κανείς από αυτούς δεν είναι... μία πλατφόρμα τηλεόρασης! Το Netflix λοιπόν λανσάρει το «Fast Laughs» το οποίο αποτελείται από σύντομα αστεία αποσπάσματα video  από περιεχόμενο ταινιών, σειρών, stand up shows κλπ. του Netflix. Ο κάθε χρήστης μπορεί να αντιδράσει με ένα LOL (αντί για like) και να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο από το οποίο δημοσιεύτηκε το αστείο απόσπασμα για να το παρακολουθήσει κι αυτός! Η δυνατότητα αυτή είναι προς το παρόν προσβάσιμη μόνο από iOS συσκευές σε επιλεγμένες χώρες.

Και κάτι για τα παιδιά

Αναφέρθηκε παραπάνω ότι το Netflix υποστηρίζει παιδικά προφίλ για μια ιδιαίτερη εμπειρία προβολών για τους αναρίθμητους μικρούς χρήστες του, ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, αφού μετά το «Fast Laughs» δημιούργησε το «Kids Clips» μια λειτουργία μικρών αποσπασμάτων βίντεο σαν το TikTok και τα Reels του Instagram που αυτήν την φορά θα απευθύνονται στους μικρούς φίλους της πλατφόρμας και προς το παρόν σε επιλεγμένες χώρες.

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το Netflix απαριθμεί αυτή τη στιγμή περισσότερους από διακόσιους εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές και όλα δείχνουν πως οι επενδύσεις που κάνει είναι πολύπλευρες και διαφορετικές στοχεύοντας να τους κρατήσει και να τους αυξήσει, σε ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό περιβάλλον.


Το μόνο που μένει από εσένα, είναι μια νέα Smart TV για να γίνεις ένας… Netflix expert 📺

Σχετικά άρθρα

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο Android 12

Η Google παρουσιάζει το νέο της Λειτουργικό Σύστημα Android 12 και κάνει το κινητό μας... προσωπική υπόθεση με πολλές νέες προσωποιημένες λειτουργίες. Εμείς το δοκιμάσαμε πριν την επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του και σας το παρουσιάζουμε για να μοιραστούμε το... material you design.

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Τα Windows 11 είναι απλά, καλύτερα

Κυκλοφόρησαν τα νέα Windows 11 και εμείς σας τα παρουσιάζουμε αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους με γνώμονα την επικοινωνία, την εικόνα και το gaming. Είναι αυτά αρκετά για να μας πείσουν να κάνουμε την αναβάθμιση στον υπολογιστή ή το laptop μας;

Εσύ πόσο e-ασφαλής αισθάνεσαι;

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην Κυβερνοασφάλεια μέσα από μια μεγάλη καμπάνια του ENISA για τον European Cyber Security Month και εμείς αναγνωρίζουμε πως η πανδημία έφερε στις νέες μας συνθήκες και τις συνήθειες, πολλές νέες απειλές και ρίσκα από τα οποία πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε.

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 13 και όχι μόνο

Η συνήθεια που έγινε θεσμός πραγματοποιήθηκε και για το 2021 από την Apple και είχε πολλά να μας παρουσιάσει! Η νέα σειρά iPhone 13 και τα νέα iPad υπόσχονται ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη αυτονομία και νέες καινοτομίες στην κάμερα και την εμπειρία χρήσης!

To Apple Watch S7 θέλεις να το φορέσεις

Η παρουσίαση του νέου Apple Watch S7 πραγματοποιήθηκε αφήνοντας μας με τα χέρια μας ψηλά! Η εταιρεία παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο ρολόι της με πολλές νέες δυνατότητες που συνερπάζουν καθώς και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο μέγεθος και την οθόνη, προκαλώντας μας να το φορέσουμε.

Το μέλλον μας παρουσιάστηκε στην Έκθεση Beyond 4.0

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο Beyond 4.0 για το μέλλον της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας.

Γιορτάζουμε 30 χρόνια Internet

Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την δημόσια εμφάνιση του Διαδικτύου. Και θα σου πούμε ένα μυστικό: Του έχεις ήδη ευχηθεί για τα γενέθλιά του!

Η Samsung παρουσίασε το "αύριο" της καθημερινότητάς μας

Πραγματοποιήθηκε το SDC21 της Samsung που παρουσίασε την αρχή του μέλλοντος στον τρόπο που ζούμε και επικοινωνούμε με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες.

Παρουσιάστηκε το Metaverse, η νέα ψηφιακή σου ζωή

Το Facebook έγινε Meta και παρουσίασε ένα μέλλον που είτε σε τρομάζει, είτε σε ενθουσιάζει. Ετοιμαστείτε για ένα "αύριο" που θα ζείτε... φορώντας γυαλιά!

Είδαμε το... μεθαύριο της τεχνολογίας!

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση CES 2022 με όλο το μέλλον της τεχνολογίας μαζεμένο στο Las Vegas και εκατοντάδες εταιρείες που συμμετείχαν με φυσική ή ηλεκτρονική παρουσία. Είστε έτοιμοι;

Samsung projector "The Freestyle" για απρόσμενη χαρά παντού

Ο νέος φορητός προτζέκτορας της Samsung είναι ισχυρός, εντυπωσιακά απλός και θα αλλάξει για πάντα την διάθεση της κάθε σου στιγμής, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Η Redmi ανεβάζει τον πήχη της πρόκλησης

Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα σειρά Redmi Note 11 με 4 συσκευές που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη της mid rage κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Είστε έτοιμοι για… rise up to the challenge?

Ένα ρολόι φτιαγμένο για περιπέτεια μακράς διαρκείας

Το νέο Huawei Smartwatch GT 3 σε καλεί να ζήσεις μια περιπέτεια, χωρίς να αγχώνεσαι για το τέλος της. Η αυτονομία του είναι μεγάλη. Η αντοχή σου;

Η Samsung όρισε ένα επικό πρότυπο με την Galaxy S22 Series

Η Samsung για μία ακόμη φορά –μετά από χρόνια- τάραξε τα νερά της τεχνολογίας παρουσιάζοντας καινοτομίες των οποίων το αποκορύφωμα, ήταν φυσικά το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S22.

Στην MWC 2022 το μέλλον της τεχνολογίας έφτασε ήδη

Διεξήχθη και φέτος –πανδημίας επιτρέποντος- το ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη με πλήθος συμμετοχών και με ιδιαίτερες παρουσιάσεις που μας άνοιξαν την όρεξη.

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Τα νέα λανσαρίσματα σε Samsung και Xiaomi

Οι δύο ανταγωνιστές της αγοράς των Smartphone είχαν μια πραγματικά πολυάσχολη εβδομάδα αφού λάνσαραν μερικές από τις συσκευές που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μέσα στο έτος.

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο Xiaomi στα χέρια σου

Η Xiaomi είναι και φέτος ασυγκράτητη! Λανσάρει παράλληλα δύο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συσκευές φτιαγμένες για το… χέρι μας!

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η Samsung λανσάρει τη νέα σειρά τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED 2022 και χωράει μέσα σε στην οθόνη μια ζωντανή πραγματικότητα που σε προκαλεί να την αποκτήσεις.

Η εμπειρία του διαφορετικού

Η Samsung αλλάζει ξανά τα δεδομένα στα πρότυπα τεχνολογίας τηλεοράσεων και μας προσκαλεί να ζήσουμε μια διαφορετική οπικοακουστική εμπειρία με τις νέες QD OLED

Google I/O Τι θα δούμε το 2022;

Το συνέδριο της google I/O για το 2022 είχε ίσως την πιο πλούσια ποικιλία που είδαμε ποτέ, με ανακοινώσεις τόσο σε νέες συσκευές όσο και σε νέες τεχνολογίες.

Ακουστικά: Μίλησε, Άκουσε, Φόρεσε

Η χρήση των ακουστικών στις μέρες μας δεν είναι μια επιπλέον καθημερινή πολυτέλεια, αλλά μία επαναπροσέγγιση του τρόπου που επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε.

Η ασφάλεια του σπιτιού σου έγινε smart

Είτε είσαι εντός είτε εκτός σπιτιού, τώρα μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής, αφού το κεφάλαιο home security έγινε πλέον μία smart υπόθεση που σε αφορά.

;