Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

25 May 2022
Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Κανονικά ένα άρθρο για την περιποίηση του σώματός μας, δεν θα έπρεπε επ’ ουδενί να συνδέεται με την εποχικότητα. Αυτή η τάση των ανθρώπων να ασχολούνται με το σώμα τους την εποχή λίγο πριν το καλοκαίρι ή την καλοκαιρινή τους άδεια απλά και μόνο επειδή θα εκτεθεί το σώμα τους σε κοινή θέα, είναι μάλλον παράλογη.

Η περιποίηση του σώματος συνδέεται με πολλές εκφάνσεις της υγείας μας. Αφενός με την σωματική και βιολογική υγεία και αφετέρου με την ψυχολογική. Άνθρωποι που περιποιούνται συχνά και ποιοτικά το σώμα και την υγιεινή τους, τείνουν να έχουν καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στην καθημερινότητά τους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι κατασκευαστές έχουν επενδύσει στην ανάπτυξη τεχνολογιών και μέσων, που βοηθούν και εξελίσσουν τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε το σώμα και την υγεία μας, όπως δεν είναι τυχαίο που πλέον ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την χρήση τέτοιων προϊόντων.

Εικόνα

Έχεις ακούσει την αγαπημένη φράση των απανταχού κομμωτών αφού κάνουν λάθος; «Τρίχες! Ότι ξαναφυτρώνει, μην το φοβάσαι». Σήμερα η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας έχει δώσει την δυνατότητα να έχουμε σπίτι μας εξαιρετικά ποιοτικές μηχανές κουρέματος και ξυρίσματος του προσώπου και του σώματος ώστε να μπορούμε να περιποιούμαστε γένια και μαλλιά, ακριβώς με τον τρόπο που θέλουμε αλλά και στον χρόνο που εμείς επιθυμούμε. Ας μην ξεχνάμε, ότι οι απαιτήσεις -και- των αντρών, είναι πλέον αρκετά υψηλές με περίτεχνα κουρέματα και χτενίσματα να είναι και στις αντρικές προτιμήσεις. Κι όμως, οι σημερινές κουρευτικές μηχανές, με την βοήθεια των διάφορων παρελκόμενων, μπορούν να υποστηρίξουν «home made» παρεμβάσεις με ιδιαίτερη επιτυχία, μειώνοντας έτσι το κόστος του κομμωτηρίου.

Εικόνα

Για τις γυναίκες βέβαια η περιποίηση, ανάγεται σε… επιστήμη οπότε είναι πολύ λογικό οι κατασκευαστές να έχουν επενδύσει τόσο πολύ σε ποικιλία και λειτουργικότητα των συσκευών τους. Τα κλασικά σεσουάρ μαλλιών, υποστηρίζουν πλέον πολύπλοκα παρελκόμενα και μπορούν να βοηθήσουν τον οικιακό χρήστη να πετύχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ μαζί με μία ποιοτική πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών -ανάλογα με τον επιθυμητό στόχο- κάθε γυναίκα μπορεί να έχει στο σπίτι της εξοπλισμό εφάμιλλου του κομμωτηρίου.

Σε ότι αφορά τις γυναίκες βέβαια, οι αποτριχωτικές μηχανές δεν είναι απλά ζήτημα υγιεινής όπως ενδεχομένως στους άντρες, αλλά και ζήτημα εμφάνισης και καλής παρουσίας. Κάθε αντίθετη άποψη πιθανότατα δε θα ήταν οπτικά ευχάριστη! Ασφαλώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια ολοκληρωμένη φροντίδα συνδέεται και με την περιποίηση των νυχιών με τα σετ μανικιούρ και πεντικιούρ, να μην είναι πια μια πολυέξοδη ασχολία σε κάποιο κέντρο αισθητικής.

Εικόνα

Ένας άνθρωπος που περιποιείται την εμφάνιση του, συνήθως δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα και στην υγεία του. Έτσι, μία δοκιμή αρκεί για να ενσωματώσει κανείς στην στοματική του υγιεινή μία ηλεκτρική οδοντόβουρτσα που αποδεδειγμένα πλέον φέρνει καλύτερα αποτελέσματα. 

Εικόνα

Παράλληλα κάθε προσπάθεια που αφορά την υγεία πρέπει να αφορά και το σώμα μας. Πρωταρχικό ρόλο παίζει η υγιεινή διατροφή και η άσκηση, με ένα ισορροπημένο πλάνο ρουτίνας που θα συμπεριλαμβάνει καλό ύπνο και ξεκούραση. Από κει και μετά είναι θέμα χρόνου, τα αποτελέσματα να φανούν, αλλά ακόμα για την στιγμή των αποτελεσμάτων, οι έξυπνες ηλεκτρονικές ζυγαριές μας δίνουν την δυνατότητα πέρα από το βάρος μας να παρακολουθούμε κι άλλους δείκτες διαχρονικά, μελετώντας την πορεία της προσπάθειας μας, χωρίς να στέλνουμε άλλους κατοίκους της οικογένειας για να ζυγίζονται αντί για εμάς!

Το σώμα είναι η μεγαλύτερη περιουσία του ανθρώπου, η υγεία του είναι ο θησαυρός και η περιποίηση είναι το επιστέγασμα αυτής της διαρκούς προσπάθειας και ανάγκης για βελτίωση και ευεξία. Η τεχνολογία απλά μας δίνει ορισμένα εργαλεία για να πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα κι εμείς έχουμε την μοναδική ευκαιρία να έχουμε τα εργαλεία αυτά στο ντουλάπι του σπιτιού μας 💅🏻

Σχετικά άρθρα

Κάνε την έξυπνη επιλογή πλυντηρίου

Έξυπνες συμβουλές επιλογής για να αποκτήσεις το ιδανικό πλυντήριο για τις ανάγκες σου, κάνοντας την πιο συμφέρουσα αγορά. 

23 Jan 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Δεν αρκεί να αγαπάς. Πρέπει και να το δείχνεις. Επειδή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες έκφρασης, στη γιορτή της αγάπης προτείνουμε τρόπους να την τιμήσεις!

13 Dec 2022

Τα πιο Μαγικά Χριστούγεννα... μυρίζουν!

Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει με τα Χριστούγεννα είναι ότι μπορείς να τα… μυρίσεις! Προετοιμάσου για το εναλλακτικό νόημα των Χριστουγέννων.

06 Dec 2022

Σκούπα θέλω. Πώς την θέλω;

Κι όμως, κάπου εκεί έξω υπάρχει μία ηλεκτρική σκούπα που φτιάχτηκε ειδικά για εσένα και τις ανάγκες καθαριότητας του χώρου σου. Πως θα την ξεχωρίσεις...

24 Oct 2022

Ο Καφές καταφέρνει πολύ περισσότερα απ' το να σε... ξυπνάει

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, γιατί τελικά ο καφές είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα για να ξεκινάμε τη μέρα μας.

29 Sep 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μία αφορμή

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Μία μέρα που για εμάς στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη έτσι κι αλλιώς, οπότε πώς θα την γιορτάσουμε;

27 Sep 2022

Ένας όμιλος που φτιάχτηκε για το σπίτι σου

Όταν σκέφτεσαι το σπίτι σου, απαιτείς την εγγύηση ενός ονόματος που θα εξασφαλίσει την τεχνολογική και λειτουργική αναβάθμιση στις συσκευές και την καθημερινότητά σου.

31 Aug 2022

Τι είναι ο Αύγουστος για σένα;

Ο Αύγουστος είναι για σένα, είτε εργάζεσαι, είτε κάνεις διακοπές, είτε ψωνίζεις, είτε ανακυκλώνεις, είτε είσαι φοιτητής κι εμείς έχουμε τη λύση για όλα τα παραπάνω!

11 Aug 2022

Η LG νοιάζεται για ό, τι νιώθεις

Πώς μία μέτρια εταιρεία οικιακών συσκευών, έγινε ο απόλυτος εκφραστής της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας δημιουργώντας ένα αύριο βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις!

Φέτος η παραλία έχει... τεχνολογία

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εσύ είσαι έτοιμος για εξορμήσεις στις παραλίες, έχοντας μαζί σου όλα τα απαραίτητα για μια απολαυστική καλοκαιρινή ημέρα. Ποια είναι αυτά;

08 Jul 2022

Το δικό σου σπίτι, ένα σπίτι για όλους

Το σπίτι, το δικό σου σπίτι, θέλεις εκτός από άνετο να είναι και λειτουργικό, εκτός από ευρύχωρο να είναι και οικολογικό. Το θέλεις να είναι... δικό σου.

05 Jul 2022

Το DJI Mini 3 Pro ήρθε για να διαγράψει τα όρια

Παρουσιάζουμε το DJI MINI 3 PRO, το πρώτο drone που ξεπερνά την φυσική λογική των ορίων έχοντας αντίστροφη αναλογία μεγέθους και δυνατοτήτων.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα διαλέξεις σωστά

Έμαθες για το πρόγραμμα ♻️ «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»; 🔌 Κάνε την αίτησή σου τώρα και μάθε τα πάντα για το πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή!

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η Ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ανάμεσα μας, στους δρόμους των ελληνικών πόλεων κι όμως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την πολλαπλή και πολυμορφική αξία της.

12 May 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Ένα Robot για το σπίτι σου

Πώς μία ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καθαριότητας του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου με μία φωνητική εντολή!

31 Mar 2022

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Ο καφές που έχεις ανάγκη, είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση. Σου δίνουμε 5+1 λόγους για να ξεκινήσεις να τον φτιάχνεις μόνος σου, όταν και όπως χρειάζεσαι!

01 Mar 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Ηλεκτρονική ανασκόπηση αναζητήσεων της χρονιάς

Έγινε η ηλεκτρονική ανασκόπηση των google αναζητήσεων του 2021 και όπως πάντα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι έψαξαν φέτος ξένοι και Έλληνες ανά τον κόσμο.

21 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

;