Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

27 Apr 2023
Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Φέτος την Άνοιξη, Samsung και Xiaomi ρίχτηκαν στην μάχη του ανταγωνισμού λανσάροντας μία σειρά από μοντέλα που εντάσσονται στην midrange κατηγορία με χαρακτηριστικά που όμως όχι απλά προσεγγίζουν αλλά σε κάποιες κατηγορίες είναι εφάμιλλα της κατηγορίας των ναυαρχίδων τους, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του value for money.

Εμείς διαλέξαμε για τη σημερινή μονομαχία δύο από τα κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας αυτής, με εξαιρετικά χαρακτηριστικά, ώστε να έχουμε μια σκληρή μάχη με αμφίρροπο αποτέλεσμα.

Από την μια πλευρά, το Galaxy A54 της Samsung, από το οποίο επιλέξαμε την έκδοση με 8GB RAM και 256GB μνήμη. Πρόκειται για τον συνδετικό κρίκο της μεσαίας σειράς των Galaxy A με την flagship σειρά των Galaxy S.

Ένα μοντέλο που κυκλοφόρησε με μεγάλο εύρος κοινού που ξεκινάει από όσους έχουν υψηλές απαιτήσεις gaming και multitasking, έως και αυτούς που χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό την κάμερα.

Στο αντίπαλο… στρατόπεδο, το Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ με εξίσου υψηλά χαρακτηριστικά στη μνήμη και φυσικά το ισχυρότερο μοντέλο της σειράς Redmi έως τώρα με δυνατότητες που επίσης καλύπτουν τις υψηλές ανάγκες των απαιτητικών χρηστών σε επίπεδο παιχνιδιού, εργασίας και φωτογραφίας!

Κρατήστε εδώ το πραγματικά πολύ κομψό design και την premium διάταξη της περιοχής που βρίσκονται οι κάμερες.

Εικόνα

Οι οθόνες στα δύο κινητά δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα με το Galaxy A54 να έρχεται με Super AMOLED στα 120Hz, την ίδια ώρα που το Xiaomi έχει Amoled οθόνη με τον ίδιο ρυθμό συχνότητας. Εδώ βέβαια η οθόνη είναι και μεγαλύτερη με 6,67” οπότε και η ανάλυση φτάνει τα 1080x2400 pixels. Μιλώντας για οθόνες, δεν είναι τόσο άτοπο να αναφερθεί πως το Galaxy έχει ισχυρή ανθεκτικότητα IP67 ενώ το Redmi IP53.

Εικόνα

Όπως είπαμε για τη σημερινή μονομαχία χρησιμοποιούμε τις εκδόσεις με 8GB RAM και 256GB δίσκο. Στα τεχνητά χαρακτηριστικά, το A54 “φοράει” τον πανίσχυρο Exynos 1380 με οκταπύρηνο επεξεργαστή, ενώ το Xiaomi λειτουργεί με τον αναβαθμισμένο Mediatek MT6877V Dimensity 108. Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το δίκτυο 5G ενώ διαθέτουν τεχνολογία NFC και δακτυλικό αποτύπωμα. Μία λεπτομέρεια, είναι πως το Samsung έχει Bluetooth έκδοση 5.3 ενώ ο αντίπαλός του, την έκδοση 5.2.

Εικόνα

Στην κάμερα η μάχη είναι αρκετά δύσκολη ακόμα κι αν αμφότερα έχουν τριπλό φακό. Το A54 είναι εξοπλισμένο με φακούς 50+12+5MP και 32MP μπροστινή κάμερα, ενώ το Redmi Note 12 Pro+ έχει 200+8+2MP με 16MP. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κόντρα; Λοιπόν, παρά τις διαφορές στα νούμερα, παίζει μεγάλο ρόλο και η τεχνολογία επεξεργασίας της κάμερας, συνεπώς μην βιαστείτε να κρίνετε καθαρά από τα περισσότερα megapixel. 

Εικόνα

Σε ότι αφορά την αυτονομία των δύο συσκευών, καλό είναι και εδώ να μην ξεγελαστούμε με τα νούμερα, καθώς ναι μεν οι δύο συσκευές έχουν μπαταρία 5000mAh ωστόσο το πως καταναλώνει ο κάθε επεξεργαστής την μπαταρία αυτή, είναι ένα διαφορετικό σενάριο. Στην φόρτιση ωστόσο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού και τα δύο υποστηρίζουν μόνο ενσύρματη φόρτιση, ωστόσο το Galaxy φορτίζει με 25Watt ενώ το Redmi με 120W φτάνοντας το 100% μέσα σε 19 λεπτά μόλις!

Ανάλογα με το που εστιάζει ο κάθε ενδιαφερόμενος, θεωρούμε πως ο νικητής είναι αρκετά προφανής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η νέα γενιά των midrange κινητών είναι ιδιαίτερα υψηλή και με χαρακτηριστικά που προσεγγίζουν τις ναυαρχίδες των “μεγάλων” της κινητής τηλεφωνίας.

Σχετικά άρθρα

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 15 Pro Max

Η κόντρα που περιμέναμε! Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των iOS και Android, το εκκεντρικό iPhone 15 Pro Max και το πανίσχυρο Galaxy S23 Ultra

Dji Osmo Action 4 vs Gopro HERO 12

Δύο από τις καλύτερες action cameras αυτή τη στιγμή, ανοίγουν τους... φακούς τους για να μας αποδείξουν ποια είναι η απόλυτη νικήτρια!

Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 vs Huawei Watch 4 vs Apple Watch S8

Μία πραγματική τιτανομαχία ανάμεσα σε 3 ρολόγια που θέλεις να τα έχεις στον καρπό σου και νικητή... εσένα με εκείνο που θα επιλέξεις!

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Realme 11 Pro+

Μονομαχούν δύο flagship συσκευές που κάνουν την τεχνολογία να φαίνεται ακόμα πιο προσιτή, έχοντας χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου.

Ψησταριά Υγραερίου OutdoorChef vs Ψησταριά Κάρβουνου Weber

Μύρισε για τα καλά η Άνοιξη ή... μήπως είναι η μυρωδιά από τα καλούδια που ψήνονται στη σημερινή μονομαχία δύο κορυφαίων ψησταριών;

Η μάχη των OLED

Η σημερινή μάχη αποτελείται από 4 κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων που έχουν λανσάρει OLED οθόνες σε μία αγορά υψηλού ανταγωνισμού.

Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite vs Midea I5C Robot

Η μάχη των καλύτερων συνεχίζεται με σημερινούς αντιπάλους δύο κορυφαίες σκούπες ρομπότ. Την Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite και την Midea I5C Robot. Και ο νικητής είναι…🔌

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung S22 Ultra

Η μάχη των καλύτερων στην νέα μας ενότητα “Plug Battles” με το Apple iPhone 14 Pro Max και το Samsung S22 Ultra. Και ο νικητής είναι… 🔌

;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.