Samsung QD OLED S95D vs LG OLED EVO G45LW

06 Jun 2024
Samsung QD OLED S95D vs LG OLED EVO G45LW

Το σημερινό Plug Battle είναι κάτι παραπάνω από μία μονομαχία. Είναι μία επανάσταση! Τολμήσαμε να φέρουμε στην αρένα δύο τηλεοράσεις που εκπροσωπούν το μέλλον όχι μόνο στον κλάδο της εικόνας, αλλά γενικά της τεχνολογίας. Και φυσικά αναφερόμαστε στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Σκεφτείτε το: Τεχνητή Νοημοσύνη με τεχνολογία τηλεόρασης επιπέδου OLED και ότι καλύτερο μπορούν να προσφέρουν οι κορυφαίοι κατασκευαστές Samsung και LG σε ποιότητα ήχου και εικόνας. 

Ας ξεκινήσει λοιπόν η μάχη, γνωρίζοντας τους δύο... αντιπάλους μας. Από τη μια η Samsung QD OLED της σειράς S95D και από την άλλη η εμφατική LG OLED EVO G45. Και οι δύο είναι μοντέλα του 2024 και γνήσιοι εκπρόσωποι των κατασκευαστών τους.

Τεχνολογία με AI
Εικόνα

Σε ότι αφορά την τεχνολογία τους, οι οθόνες στηρίζονται αμφότερες στην τεχνολογία OLED αυξάνοντας εξορισμού την ποιότητα της εικόνας στα πιο υψηλά επίπεδα θέασης. Αν και περιττό να αναφερθεί, οι δύο τηλεοράσεις έχουν ανάλυση 4Κ με 3840x2160. Είναι στο ρυθμό ανανέωσης που υπάρχει μια μικρή διαφορά καθώς η S95D είναι στα 120Hz ενώ η G45 στα 100Hz.  

Μένουμε στα ενδότερα, αφού ήρθε η ώρα να αγγίξουμε το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι δύο συσκευές είναι... βουτηγμένες στην “ρομποτική εξυπνάδα” καθώς και οι δύο λειτουργούν με AI επεξεργαστή. Για να ακριβολογούμε η Samsung “φοράει” τον A11 AI 4K και η LG τον NQ4 AI Gen2. Να σημειώσουμε εδώ πως για καμία από τις δύο εταιρείες δεν είναι η πρώτη φορά που βάζουν AI στοιχεία στις τηλεοράσεις τους, ωστόσο η Samsung το έκανε φέτος και στα κινητά της τηλέφωνα, αν αυτό βοηθάει σε κάτι. Αυτό που αξίζει να κρατήσουμε είναι ότι έχουν ήδη διορθωθεί bugs και αδυναμίες. Το upscaling που υπόσχονται φτάνει σε έως και 4 φορές γρηγορότερη επεξεργασία ή και 2,5 φορές καλύτερη χρήση των νευρωνικών δικτύων για την περίπτωση της S95D, ενώ ο αντίστοιχος επεξεργαστής της αντιπάλου της, υπόσχεται σχεδόν 3 φορές γρηγορότερο επεξεργαστή (από τον προηγούμενο) και έως 7 φορές αποδοτικότερη χρήση του AI

Η μάχη του Ήχου
Εικόνα

Ας αλλάξουμε για λίγο πεδίο μάχης και ας πάμε στον ήχο. Το έχουμε ξαναγράψει πως όσο οι τηλεοράσεις γίνονται πιο λεπτές, τόσο και ο ήχος (τους) υποφέρει σε απόδοση. Να γιατί οι νέες τηλεοράσεις απαιτούν και ένα καλό soundbar. Εδώ πάντως γίνεται μεγάλη προσπάθεια να υπάρχει όσο το δυνατό ποιοτικότερο αποτέλεσμα. Dolby Atmos και Dolby Vision πλέον θεωρούνται δεδομένα και προαπαιτούμενα ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως ναι μεν η Samsung έδωσε ηχεία των 70W έναντι των 60W της LG μαζί με μία υπέροχη τεχνολογία 360 audio, ωστόσο η LG αποφάσισε να βάλει στον ήχο λίγη AI μαγεία με τα AI Sound Pro και AI Acoustic Tuning να υπόσχονται ποιοτικότερη απόδοση του ήχου ανάλογα με το προβαλλόμενο σκηνικό.  

Ο Τρίτος Πόλος των Smart TVs
Εικόνα

Ποιος είπε όμως ότι οι τηλεοράσεις είναι μόνο εικόνα και ήχος; Ένα πολύ σημαντικό πεδίο μάχης είναι και η συνδεσιμότητα των συσκευών. Φυσικά η LG στηρίζεται στο γνωστό λειτουργικό webOS ενώ την ίδια ώρα ο αντίπαλός της στο Tizen OS. Και τα δύο έχουν εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι πλέον ζήτημα προσωπικής άποψης για τον καθένα, για το ποιο θα προτιμήσει. Για παράδειγμα ένας χρήστης με Samsung συσκευές -όπως τηλέφωνο, ψυγείο κλπ.- είναι πολύ πιθανό πως θα είναι και χρήστης του οικοσυστήματος Smart Things και άρα αυτό βοηθάει την απόφαση του. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί όμως επειδή υπάρχει σαν λεπτομέρεια είναι πως η σειρά EVO G45 υπόσχεται 5 χρόνια αναβαθμίσεις λειτουργικού! 

Εικόνα

Από κει και πέρα, η κάθε συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα σωρό πατενταρισμένες (ή και όχι) τεχνολογίες που θα αποφύγουμε να τις αναφέρουμε γιατί θα νομίζετε ότι διαβάζετε εγχειρίδιο ξένης γλώσσας.  

Για την S95D ωστόσο, δεν μπορούμε να μην μην αναφέρουμε το OLED Glare Free το οποίο είναι η απάντησή της στη μάχη για το καλύτερο μαύρο και χωρίς αντανακλάσεις. Και όλοι ξέρουμε ότι καλύτερο μαύρο σημαίνει καλύτερη ποιότητα εικόνας. Παράλληλα έλαβε και φέτος την πιστοποίηση χρωμάτων PANTONE, ενώ στο μενού της θα βρείτε το Game Bar που αποτελεί ένα σύνολο από ειδικές gaming ρυθμίσεις που μεταξύ άλλων, ανεβάζουν τον ρυθμό αννανέωσης στο 144Hz ενώ χρησιμοποιούν AI για καλύτερη απόκριση στις gaming απαιτήσεις. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε και ξεχωριστή μνεία στο εντυπωσιακό τηλεχειριστήριο SolarCell το οποίο διαθέτει ηλιακό πάνελ για να ενεργοποιείται από το φως (του ήλιου ή του φωτός). 

Κι αν πιστέψατε πως η EVO G45 δεν έχει απαντήσεις σε όλα αυτά, γελιέστε. Η τηλεόραση υποστηρίζει πως έχει εμπλουτίσει την τεχνητή νοημοσύνη σε εικόνα, ήχο, αλλά και στις αποφάσεις της τηλεόρασης για το πώς να προσαρμόζει κάθε φορά την εικόνα της. Παράλληλα ο ειδικός αισθητήρας φωτεινότητας φροντίζει να έχετε τον κατάλληλο φωτισμό και στην οθόνη σας. Από την άλλη το Brightness Booster Max ενισχύει την φωτεινότητα κατά 150% ενώ και εδώ γίνεται ειδική προσπάθεια για καλύτερο μαύρο στην οθόνη. Και εδώ μπορούμενα βγάλουμε τον gamer που κρύβουμε μέσα μας άνετα, αφού το Game Optimizer και το Game Dashboard αποτελούν ειδικές custom ρυθμίσεις για τον κάθε χρήστη. 

Ολοκληρώνοντας αυτόν τον σπουδαίο αγώνα, το μόνο που δε θα σας γράψουμε, είναι το νικητή. Το φετινό λανσάρισμα των σειρών που βασίζονται στην Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πραγματικά ένα άλμα στο αύριο της οικιακής ψυχαγωγίας. Άλλωστε το πως αντιλαμβάνεται ο κάθε χρήστης το νικητή είναι μάλλον προσωπική υπόθεση, γιατί στην ουσία νικητές είμαστε όλοι που μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε θέαμα με τόσο προηγμένες τεχνολογίες, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Γιατί η Samsung και η LG φτιάχνουν τηλεοράσεις, αλλά εμείς εδώ στο electrocrete, το Τερματίσαμε με τις Τιμές 🤼 

Σχετικά άρθρα

Samsung Galaxy Unpacked 2024 μια AI αναδιπλούμενη πανδαισία!

Το Galaxy Unpacked event της Samsung έκρυβε πολύ AI μαγεία και αποκάλυψε από αναδιπλούμενα τηλέφωνα, μέχρι νέα ρολόγια, ακουστικά & δαχτυλίδια!

Apple WWDC 2024 με άρωμα AI

Το φετινό WWDC24 της Apple ήταν ένα εντυπωσιακό event με σημαντικές ανακοινώσεις, στραμμένο φυσικά προς την τάση του AI.

Το μέλλον του internet στο Google I/O 2024

Η Google άλλαξε την κατεύθυνση του internet προς το AI και μας παρουσίασε στο συνέδριο Google I/O το μέλλον του, όπως θα το ζήσουμε προσεχώς!

Αυτό το καλοκαίρι θα το... τερματίσουμε!

Τι κοινό έχει μία μπάλα, ένας καναπές, πολλά snacks και η Γερμανία; Μα... τα πάντα! Γιατί αυτό το καλοκαίρι φτιάχνεις το δικό σου γήπεδο στο σπίτι! 

Apple MacBook Air σχεδιασμένο & έτοιμο για όλα

Τα νέα Apple MacBook Air έρχονται με μία αναβάθμιση που τα φέρνει στο προσκήνιο των μηχανημάτων της Apple, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Apple MacBook Air σχεδιασμένο & έτοιμο για όλα

Τα νέα Apple MacBook Air έρχονται με μία αναβάθμιση που τα φέρνει στο προσκήνιο των μηχανημάτων της Apple, καλύπτοντας κάθε ανάγκη.

Xiaomi 14: η θρυλική αναβάθμιση

Το Xiaomi 14 επιστρέφει πατώντας σε γνωστά flagship μονοπάτια, αναβαθμισμένο από κάθε άποψη για κάθε απαίτηση χρήστη.

Όταν η τεχνολογία έσμιξε με την προσωποποιημένη αισθητική, γεννήθηκε η YourNEFF

Η νέα σειρά Οικιακών Συσκευών Κουζίνας, YourNEFF συνδυάζουν τη σύγχρονη τεχνολογία και την προσωποποιημένη αισθητική. Ανακάλυψέ τις...

Apple iPhone 15 Pro Max vs Samsung Galaxy S24 Ultra

Οι απόλυτες ναυαρχίδες της χρονιάς, σε ένα face to face με έναν αστάθμητο παράγοντα που κρίνει το φετινό νικητή. Μάθε ποιος θα κερδίσει.

Το Galaxy S24 είναι AI μαγεία

Φέτος η Samsung δεν παρουσίασε απλά μία νέα γενιά Galaxy S τηλεφώνων, αλλά την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης στο χέρι σου.

CES 2024: η κυριαρχία του AI

Παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα εκθέματα της CES 2024 η οποία βασίστηκε εξ ολοκλήρου στη χρήση AI.

Game Awards 2023

Πραγματοποιήθηκαν τα Game Awards 2023 και εμείς σας παρουσιάζουμε τους νικητές όλων των κατηγοριών μαζί με ένα trailer έκπληξη...

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 15 Pro Max

Η κόντρα που περιμέναμε! Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των iOS και Android, το εκκεντρικό iPhone 15 Pro Max και το πανίσχυρο Galaxy S23 Ultra

Dji Osmo Action 4 vs Gopro HERO 12

Δύο από τις καλύτερες action cameras αυτή τη στιγμή, ανοίγουν τους... φακούς τους για να μας αποδείξουν ποια είναι η απόλυτη νικήτρια!

Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 vs Huawei Watch 4 vs Apple Watch S8

Μία πραγματική τιτανομαχία ανάμεσα σε 3 ρολόγια που θέλεις να τα έχεις στον καρπό σου και νικητή... εσένα με εκείνο που θα επιλέξεις!

Galaxy Unpacked: Ζήσε στην flip side

Η Samsung τα κατάφερε ξανά! Κατάφερε να εξελίξει ουσιαστικά 4 διαφορετικές σειρές συσκευών και να μας δείξει ποια είναι η flip side της ζωής!

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Realme 11 Pro+

Μονομαχούν δύο flagship συσκευές που κάνουν την τεχνολογία να φαίνεται ακόμα πιο προσιτή, έχοντας χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου.

Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Στην αρένα των συγκρίσεών μας, ότι πιο φρέσκο έχουν να μας παρουσιάσουν οι Samsung και Xiaomi στην κινητή τηλεφωνία! Ποιος θα είναι ο νικητής;

Ψησταριά Υγραερίου OutdoorChef vs Ψησταριά Κάρβουνου Weber

Μύρισε για τα καλά η Άνοιξη ή... μήπως είναι η μυρωδιά από τα καλούδια που ψήνονται στη σημερινή μονομαχία δύο κορυφαίων ψησταριών;

Η μάχη των OLED

Η σημερινή μάχη αποτελείται από 4 κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων που έχουν λανσάρει OLED οθόνες σε μία αγορά υψηλού ανταγωνισμού.

Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite vs Midea I5C Robot

Η μάχη των καλύτερων συνεχίζεται με σημερινούς αντιπάλους δύο κορυφαίες σκούπες ρομπότ. Την Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite και την Midea I5C Robot. Και ο νικητής είναι…🔌

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung S22 Ultra

Η μάχη των καλύτερων στην νέα μας ενότητα “Plug Battles” με το Apple iPhone 14 Pro Max και το Samsung S22 Ultra. Και ο νικητής είναι… 🔌

;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.