Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

12 Nov 2021
Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Ξεκίνησε σαν κάτι αρκετά παράξενο. Τα βλέπαμε στον δρόμο και κάποιοι τα χάζευαν, άλλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είναι και ίσως κάποιοι τα χλεύαζαν κρύβοντας έτσι τον θαυμασμό τους. Τα μέσα της ηλεκτροκίνησης όμως, είναι εδώ και έχουν έρθει για τα καλά.

Αναφερόμαστε φυσικά στα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα ηλεκτρικά πατίνια, τα hoverboards, ακόμα και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και μηχανάκια. Τα μέσα μεταφοράς που κοστίζουν πιο ακριβά από τα συμβατικά αλλά τελικά μάλλον καταλήγουν να συμφέρουν περισσότερο και στην σημερινή μας δημοσίευση θα εξετάσουμε το αν τελικά αυτό ισχύει.

Μιλώντας για Ηλεκτροκίνηση σήμερα, το μυαλό μας πάει πρωτίστως είτε στα ηλεκτρικά Ποδήλατα είτε στα ηλεκτρικά Πατίνια. Και όχι άδικα, αφού τα συγκεκριμένα επιδοτούνται και από το κράτος με την ενέργεια «Κινούμε Ηλεκτρικά». Τι όμως μας προσφέρουν τα παραπάνω ώστε να μας ωθήσουν κιόλας στο να τα διαλέξουμε;

Η υγεία σου

Το πρώτο όλων είναι η υγεία μας. Είναι γεγονός πως ένα ποδήλατο –για παράδειγμα- βοηθάει στην άσκηση που έχουμε τόσο ανάγκη να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας και παράλληλα μας προστατεύει από την καταπόνηση ενός συμβατικού ποδηλάτου, για παράδειγμα στην ανηφόρα. Έχει διαπιστωθεί εξάλλου πως οι χρήστες ενός ηλεκτρικού μέσου κινούνται πιο γρήγορα, ενώ η προστασία τους από την καταπόνηση σε μια ανηφόρα τους έδινε την δυνατότητα να γυμναστούν πιο παραγωγικά στην υπόλοιπη διαδρομή, με αποτέλεσμα η αύξηση του αναπνευστικού και καρδιακού ρυθμού να γίνεται στις σωστές τιμές για την υγιεινή του σώματος. 

Το περιβάλλον

Και αν η άσκηση χωρίς κόπο είναι ένα μεγάλο κίνητρο πως θα νιώθατε γνωρίζοντας πως παράλληλα συμβάλλετε και στην προστασία του περιβάλλοντος; Αρκεί να παραθέσουμε πως για την ίδια απόσταση ένα ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι καταναλώνει 150 φορές λιγότερη ενέργεια απ’ ότι ένα συμβατικό αυτοκίνητο, οπότε γιατί όχι; Επιπροσθέτως, είναι γεγονός πως τα ηλεκτρικά οχήματα κατασκευάζονται ως επί των πλείστων από ανακυκλώσιμα υλικά ενώ ακόμα και η φόρτιση τους μπορεί να γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιο… οικολογικά, δεν γίνεται!

Και πρακτικά και λειτουργικά

Όσο όμως κι αν μας ενδιαφέρει η υγεία και το περιβάλλον, ποτέ δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε την μεγάλη ηλεκτρική μετάβαση αν πρώτα δεν ικανοποιούνταν η ανάγκη για πρακτικότητα και λειτουργικότητα (σωστά;). Ένα ηλεκτρικό πατίνι, ποδήλατο κλπ. ικανοποιεί επακριβώς αυτήν μας την επιθυμία. Μπορούμε να το σταθμεύσουμε σχεδόν οπουδήποτε χωρίς να ψάχνουμε για ώρες ή να φοβόμαστε για κλήση, ενώ ακόμα κι αν πρέπει να το πάρουμε μαζί μας(!) σημειώστε ότι πολλά τέτοια οχήματα είναι αναδιπλούμενα χωρώντας εύκολα σε ανελκυστήρες και μέσα μεταφοράς! Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι συμβάλλουν στην ασφαλή μετακίνηση αφού η μέση τους ταχύτητα είναι διπλάσια ενός συμβατικού ποδηλάτου, κάτι που σημαίνει ότι προσεγγίσει περισσότερο την ταχύτητα στους δρόμους της πόλης καθιστώντας το έτσι πιο ασφαλές. Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως για την οδήγηση ενός τέτοιου μέσου, δεν απαιτείται –τουλάχιστον προς το παρόν- δίπλωμα οδήγησης.

Το κριτήριο της οικονομίας

Ξεκινήσαμε αυτήν την δημοσίευση γράφοντας ότι γενικά κάθε ηλεκτρικό όχημα είναι ακριβότερο σε σχέση με το αντίστοιχο συμβατικό όμως η αλήθεια είναι πως μιλώντας για το οικονομικό ζήτημα, θα πρέπει να εξετάσουμε συνολικά την επιβάρυνση της τσέπης μας, αφού το ποσό που θα δαπανήσουμε αναμένεται να το αποσβέσουμε και πολύ σύντομα. Εκεί που η τιμή των καυσίμων ανεβαίνει, τα ηλεκτρικά οχήματα χρειάζονται μία μόνο φόρτιση! Η δε συντήρηση τους περιορίζεται στην καθαριότητα τους και στον έλεγχο των φρένων ανά κάποια χρονικά διαστήματα. Η διαφορά του οικονομικού λοιπόν εξομαλύνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

Συνοψίζοντας, οι λόγοι, το κίνητρο και η αφορμή για να μπεις κι εσύ στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης είναι ακριβώς μπροστά σου. Όταν μάλιστα μπορείς να βρεις τα εν λόγω προϊόντα και σε πιο προσιτές τιμές, δεν έχεις κανέναν λόγο να μην τολμήσεις την μετάβαση, σήμερα!

Τα λέμε στους δρόμους... 🛴

Σχετικά άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Black Friday συμβουλές αγοράς για να μην τα «βάψεις μαύρα»

Η Black Friday έρχεται στις 26 Νοεμβρίου, αλλά εσύ ξεκινάς από σήμερα την προετοιμασία σου και εμείς σε συμβουλεύουμε τι να προσέξεις και πώς να κινηθείς αυτήν την περίοδο⬛

16 Nov 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Γιατί με το electrocrete στην Black Friday δεν θα έχεις τις μαύρες σου

Black Friday στο electrocrete γιατί δεν έχεις λόγο να έχεις τις μαύρες σου και εδώ θα βρεις τον τρόπο επιθυμίες και ανάγκες να ικανοποιηθούν από την άνεση του σπιτιού σου!

23 Nov 2021

Την Cyber Monday δεν την λες τσαγκαροδευτέρα

Η Δευτέρα μετά την Black Friday, κάθε άλλο παρά τσαγκαροδευτέρα, είναι. Περισσότερο σαν την τελευταία ευκαιρία για πραγματικά χαμηλές τιμές, μοιάζει!

29 Nov 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Φέτος οι ευχές, γίνονται Δώρα 🎁

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς, των ευχών και της προσφοράς (καλά και των γλυκών, είναι)! Φτιάξε την λίστα σου & άρχισε να μετατρέπεις ευχές, σε δώρα!

14 Dec 2021

Οι τύποι των Χριστουγέννων (κι εσύ)

Κάθε Χριστούγεννα, συναντάμε μια ιδιαίτερη επαναληψιμότητα που όμως αντί να κουράζει, την προσμένουμε με ενθουσιασμό. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ποιους;

21 Dec 2021

Ηλεκτρονική ανασκόπηση αναζητήσεων της χρονιάς

Έγινε η ηλεκτρονική ανασκόπηση των google αναζητήσεων του 2021 και όπως πάντα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι έψαξαν φέτος ξένοι και Έλληνες ανά τον κόσμο.

21 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Η πιο συμφέρουσα εποχή του χρόνου

Ήρθε η πιο… συμφέρουσα εποχή του χρόνου κι εμείς σε προετοιμάζουμε για ότι έχει σημασία, κλείνοντας με την πιο έξυπνη συμβουλή των εκπτώσεων…

13 Jan 2022

Οργάνωσε το τέλειο πάρτι στην τέλεια περίσταση!

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν είναι καλή εποχή για πετυχημένα πάρτι; Οργάνωσε το πιο fun & cozy party στο σπίτι και κέρδισε τις εντυπώσεις!

20 Jan 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Ο καφές που έχεις ανάγκη, είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση. Σου δίνουμε 5+1 λόγους για να ξεκινήσεις να τον φτιάχνεις μόνος σου, όταν και όπως χρειάζεσαι!

01 Mar 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Ετοιμάσου για την Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών

Ένα τεράστιο άλμα προς τον απόλυτο στόχο της μακροπρόθεσμης οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος, έχουμε πλέον την δυνατότητα να κάνουμε.

10 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Η ώρα της Γης διαρκεί πάνω από μία ώρα

Η Ώρα της Γης είναι μια επέτειος που τιμούμε παντού στον κόσμο, όμως ποιος είπε ότι αφορά 60 μόνο λεπτά; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή!

24 Mar 2022

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Ένα Robot για το σπίτι σου

Πώς μία ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καθαριότητας του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου με μία φωνητική εντολή!

31 Mar 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Βαφτιστήρι: έκδοση 2022. Το 'χεις

Είναι δύσκολο να είσαι νονός ή νονά στις μέρες μας. Τα παιδιά άλλαξαν level αναγκών και απαιτήσεων και εσύ πρέπει να παραμείνεις μπροστά στις εξελίξεις. Το’ χεις;

14 Apr 2022

Η Ανάσταση των Τιμών έγινε

Μην περιμένεις το βράδυ της Ανάστασης. Εμείς κάναμε ήδη την Ανάσταση των Τιμών και σε προσκαλούμε για τις τελευταίες αγορές σου με ταχύτητα και άμεση παράδοση.

15 Apr 2022

Συμβουλές για Ανοιξιάτικες Αγορές

Ποτέ δεν ήταν καλύτερη εποχή για να κάνεις τις αγορές σου! Οι εκπτώσεις της Άνοιξης είναι η καλύτερη αφορμή για να καλύψεις τις ανάγκες ή τις πιο μακρινές σου επιθυμίες!

03 May 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η Ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ανάμεσα μας, στους δρόμους των ελληνικών πόλεων κι όμως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την πολλαπλή και πολυμορφική αξία της.

12 May 2022

Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Το «καμπανάκι» της έλευσης των καλοκαιρινών εξορμήσεων και η εποχή έκθεσης του σώματός μας έχει ήδη έρθει κι εσύ πρέπει να είσαι εξοπλισμένος!

25 May 2022

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Η ευκαιρία που περίμενες

Κινήσου έξυπνα, κινήσου οικονομικά & οικολογικά. Απόκτησε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με επιδότηση 40% από το πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά 2"

07 Jun 2022

Έρχεται το "Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή"

Η μοναδική ευκαιρία που περιμένει όλη η Ελλάδα ξεκινάει αυτές τις μέρες και εμείς σε προετοιμάζουμε για να είσαι ενημερωμένος και έτοιμος.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα διαλέξεις σωστά

Έμαθες για το πρόγραμμα ♻️ «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»; 🔌 Κάνε την αίτησή σου τώρα και μάθε τα πάντα για το πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή!

Το DJI Mini 3 Pro ήρθε για να διαγράψει τα όρια

Παρουσιάζουμε το DJI MINI 3 PRO, το πρώτο drone που ξεπερνά την φυσική λογική των ορίων έχοντας αντίστροφη αναλογία μεγέθους και δυνατοτήτων.

;