Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

12 May 2022
Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Πολύ λίγα χρόνια πριν, φάνταζε μάλλον πολύ μακρινή η προοπτική του να πιάσεις ένα αντικείμενο φεύγοντας απ’ το σπίτι, να το ξεδιπλώσεις πάνω στον δρόμο και να αρχίσεις να μετακινείσαι με αυτό οπουδήποτε μέσα στην πόλη, χωρίς γραμμάριο βενζίνης ή πετρελαίου. 

Σήμερα, συχνά-πυκνά βλέπουμε ανθρώπους να μτακινούνται με ηλεκτρικά μέσα στους δρόμους της πόλης, γεγονός που μας αφήνει κατά κύριο λόγο την αίσθηση ότι αυτό αφορά μια εκκεντρική και ίσως και ακριβή νεανική συνήθεια. Αν ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία είναι επειδή δεν γνωρίζεις τι έφερε η… επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, στην καθημεριμότητα του μέσου ανθρώπου που την δοκίμασε.

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Ίσως το πιο επίκαιρο όλων, αφορά στην οικονομία. Βλέπεις, με την αύξηση των τιμών των καυσίμων, η μετακίνηση με βενζίνη ή πετρέλαιο είναι πλέον κυριολεκτικά απαγορευτική. Το ρεζερβουάρ αδειάζει γρήγορα και τα έξοδα μεταφοράς αυξάνουν κατακόρυφα τον μηνιαίο προϋπολογισμό μας που ήδη υποφέρει από τις ανατιμήσεις αγαθών και υπηρεσιών και άλλων κατηγοριών. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί άμεση οικονομική ανάσα.

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Και αφού μπαίνουμε στην διαδικασία να συγκρίνουμε το ηλεκτροκινούμενο μέσο με το αυτοκίνητο, δεν πρέπει να αγνοήσουμε πως μόνο αν έχεις ζήσει την ταλαιπωρία της ανέυρεσης θέσης στάθμευσης μπορείς να καταλάβεις πόσο λυτρωτικό θα είναι όχι απλά να φτάνεις ακριβώς στον προορισμό σου, αλλά να έχεις την δυνατότητα να αναδιπλώσεις το μέσο σου παίρνοντάς το μαζί σου.

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η χρήση ενός μέσου ηλεκτροκίνησης είναι μία λύση από την οποία κερδίζουν όλοι και πρώτο όλων, το περιβάλλον. Με μηδενικούς ρύπους, μπορείς να το χρησιμοποιείς για ατελείωτα χιλιόμετρα χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης. Ξέχνα τα καυσαέρια και τη μόλυνση που καθημερινά κατακλύζουν την ατμόσφαιρα.

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Το μεγαλύτερο κίνητρο όμως για να βάλεις την ηλεκτροκίνηση στην ζωή σου είναι η ίδια σου η υγεία! Αυτό το «πρέπει να κάνω γυμναστική» που ποτέ δεν εφάρμοσες, γίνεται παράλληλα με τις καθημερινές μετακινήσεις σου, ακολουθώντας τον δικό σου ρυθμό, βοηθώντας στην μυϊκή ενδυνάμωση και στην προστασία της καρδιάς.

Οι λύσεις σε ηλεκτροκινούμενα μέσα είναι αμέτρητες. Μάλιστα, ξεκινάνε από την παιδική ηλικία ώστε το παιδί να γαλουχείται στην ιδιοσυγκρασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της συνεχής κίνησης του σώματος. Ενώ ανάλογα και με την ηλικία ή τις ανάγκες, οι επιλογές προσαρμόζονται. Έτσι, ένα hoverboard είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις νεανικές ηλικίες, συμβάλλοντας στην καλή και ισορροπημένη χρήση του σώματος, ενώ ανάλογα με το πόσο ενεργός στην άσκηση θέλει να είναι κανείς, μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά της άσκησης του χρήστη και σε ένα ηλεκτρικό scooter ή πατίνι το οποίο αποτελεί μια σταθερή και αξιόλογη λύση μετακίνησης μέσα στην πόλη με μεγάλη αυτονομία και άνεση.

Προσμένοντας ένα αύριο που τελικά έχει ήδη αφιχθεί, η Ηλεκτροκίνηση είναι η απόδειξη πως η φυσική κατάσταση του ανθρώπου, η προστασία του περιβάλλοντος, οι καθημερινές ανάγκες ρουτίνας στην μετακίνηση και η τεχνολογία είναι τέσσερις έννοιες εντελώς διαφορετικές που όμως μπορούν να συνεργαστούν αρμονικά μεταξύ τους για το κοινό καλό.

Και με σύμμαχο τον καλό καιρό που πλέον επέστρεψε στην Ελλάδα, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις από τώρα την μετάβαση στο μέλλον και να πραγματοποιήσεις όλα εκείνα τα συσσωρευμένα «θέλω» που έμεναν τόσο καιρό στην θεωρία 🛴

Σχετικά άρθρα

Κάνε την έξυπνη επιλογή πλυντηρίου

Έξυπνες συμβουλές επιλογής για να αποκτήσεις το ιδανικό πλυντήριο για τις ανάγκες σου, κάνοντας την πιο συμφέρουσα αγορά. 

23 Jan 2023

Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης

Δεν αρκεί να αγαπάς. Πρέπει και να το δείχνεις. Επειδή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνθήκες έκφρασης, στη γιορτή της αγάπης προτείνουμε τρόπους να την τιμήσεις!

13 Dec 2022

Τα πιο Μαγικά Χριστούγεννα... μυρίζουν!

Ένα παράξενο πράγμα που συμβαίνει με τα Χριστούγεννα είναι ότι μπορείς να τα… μυρίσεις! Προετοιμάσου για το εναλλακτικό νόημα των Χριστουγέννων.

06 Dec 2022

Σκούπα θέλω. Πώς την θέλω;

Κι όμως, κάπου εκεί έξω υπάρχει μία ηλεκτρική σκούπα που φτιάχτηκε ειδικά για εσένα και τις ανάγκες καθαριότητας του χώρου σου. Πως θα την ξεχωρίσεις...

24 Oct 2022

Ο Καφές καταφέρνει πολύ περισσότερα απ' το να σε... ξυπνάει

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, γιατί τελικά ο καφές είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ρόφημα για να ξεκινάμε τη μέρα μας.

29 Sep 2022

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μία αφορμή

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Μία μέρα που για εμάς στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερη έτσι κι αλλιώς, οπότε πώς θα την γιορτάσουμε;

27 Sep 2022

Ένας όμιλος που φτιάχτηκε για το σπίτι σου

Όταν σκέφτεσαι το σπίτι σου, απαιτείς την εγγύηση ενός ονόματος που θα εξασφαλίσει την τεχνολογική και λειτουργική αναβάθμιση στις συσκευές και την καθημερινότητά σου.

31 Aug 2022

Τι είναι ο Αύγουστος για σένα;

Ο Αύγουστος είναι για σένα, είτε εργάζεσαι, είτε κάνεις διακοπές, είτε ψωνίζεις, είτε ανακυκλώνεις, είτε είσαι φοιτητής κι εμείς έχουμε τη λύση για όλα τα παραπάνω!

11 Aug 2022

Η LG νοιάζεται για ό, τι νιώθεις

Πώς μία μέτρια εταιρεία οικιακών συσκευών, έγινε ο απόλυτος εκφραστής της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας δημιουργώντας ένα αύριο βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις!

Φέτος η παραλία έχει... τεχνολογία

Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εσύ είσαι έτοιμος για εξορμήσεις στις παραλίες, έχοντας μαζί σου όλα τα απαραίτητα για μια απολαυστική καλοκαιρινή ημέρα. Ποια είναι αυτά;

08 Jul 2022

Το δικό σου σπίτι, ένα σπίτι για όλους

Το σπίτι, το δικό σου σπίτι, θέλεις εκτός από άνετο να είναι και λειτουργικό, εκτός από ευρύχωρο να είναι και οικολογικό. Το θέλεις να είναι... δικό σου.

05 Jul 2022

Το DJI Mini 3 Pro ήρθε για να διαγράψει τα όρια

Παρουσιάζουμε το DJI MINI 3 PRO, το πρώτο drone που ξεπερνά την φυσική λογική των ορίων έχοντας αντίστροφη αναλογία μεγέθους και δυνατοτήτων.

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» - Πώς θα διαλέξεις σωστά

Έμαθες για το πρόγραμμα ♻️ «Ανακυκλώνω-Αλλάζω Συσκευή»; 🔌 Κάνε την αίτησή σου τώρα και μάθε τα πάντα για το πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη συσκευή!

Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Το «καμπανάκι» της έλευσης των καλοκαιρινών εξορμήσεων και η εποχή έκθεσης του σώματός μας έχει ήδη έρθει κι εσύ πρέπει να είσαι εξοπλισμένος!

25 May 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Ένα Robot για το σπίτι σου

Πώς μία ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καθαριότητας του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου με μία φωνητική εντολή!

31 Mar 2022

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Ο καφές που έχεις ανάγκη, είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση. Σου δίνουμε 5+1 λόγους για να ξεκινήσεις να τον φτιάχνεις μόνος σου, όταν και όπως χρειάζεσαι!

01 Mar 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Ηλεκτρονική ανασκόπηση αναζητήσεων της χρονιάς

Έγινε η ηλεκτρονική ανασκόπηση των google αναζητήσεων του 2021 και όπως πάντα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τι έψαξαν φέτος ξένοι και Έλληνες ανά τον κόσμο.

21 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

;