Εικόνα
Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»
Όροι Χρήσης και Προϋποθέσεις

Δυνητικοί ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι οικιακοί καταναλωτές. Φυσικά πρόσωπα που έχουν τοποθετημένη στην οικία τους και όχι σε επαγγελματικό χώρο, παλαιά ηλεκτρική συσκευή (συγκεκριμένα: κλιματιστικό, ψυγείο, καταψύκτη) την οποία επιθυμούν να αντικαταστήσουν με άλλη, νεότερης τεχνολογίας και ενεργειακά αποδοτικότερη. Το παρόν αφορά την παραπάνω κατηγορία πελατών που έχουν εγκριθεί στο πρόγραμμα επιδότησης και που επιθυμούν να εξαργυρώσουν την ή τις επιταγές τους πραγματοποιώντας ηλεκτρονικές αγορές στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.electrocrete.gr

 

Η αγορά της νέας συσκευής με χρήση επιταγών του προγράμματος, γίνεται από τον ίδιο τον δικαιούχο με την εισαγωγή του/των κωδικού/ων voucher που έχει παραλάβει με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την διαδικασία της αίτησης. Η δέσμευση του κάθε κωδικού γίνεται από την εταιρεία και για αυτόν τον λόγο πρέπει να έχει πρόσβαση στο ΑΦΜ και τον κάθε κωδικό επιταγής του ωφελούμενου, καθώς και σε έναν κωδικό μίας χρήσης που θα αποσταλεί εκείνη τη στιγμή στο κινητό του ωφελούμενου και που οφείλει να εισάγει στο αντίστοιχο πεδίο κατά την ολοκλήρωση αγοράς από την σελίδα.
 
Οι ωφελούμενοι οφείλουν να αποδεχθούν τους ακόλουθους όρους:
•    Η αγορά από την σελίδα www.electrocrete.gr με επιδότηση του προγράμματος “Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή” υποστηρίζεται μόνο για δικαιούχους που έχουν δηλώσει τόπο κατοικίας περιοχές της Κρήτης, ήτοι νομού Ηρακλείου, νομού Λασιθίου, νομού Ρεθύμνης και νομού Χανίων. 
•    Επιπλέον κόστη μεταφοράς και τυχόν εγκατάστασης προκύπτει ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση της οικίας του δικαιούχου από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ο οποίος θα ενημερώνεται σχετικά, κατά την διαδικασία της παραγγελίας του στο ηλεκτρονικό καλάθι αγορών.
•    Ο δικαιούχος θα πρέπει να παραδώσει μία άρτια συσκευή προς ανακύκλωση στην εταιρία (αντίστοιχη της αγοράς Ψυγείο, Καταψύκτη, Κλιματιστικό) πριν ή κατά την παράδοση της νέας επιδοτούμενης συσκευής. Αν πρόκειται για κλιματιστικό η παραλαβή θα γίνεται αφού έχει προηγηθεί η απεγκατάσταση και η ειδική σήμανση ανακύκλωσης από τον πιστοποιημένο ψυκτικό της εταιρείας, για τις περιοχές που υποστηρίζονται από την εταιρεία ή από τρίτο πιστοποιημένο ψυκτικό για τις περιοχές που δεν υποστηρίζει η εταιρεία.
•    Η εγκατάσταση και απεγκατάσταση κλιματιστικού υποστηρίζεται και παρέχεται μόνο για τους δικαιούχους συγκεκριμένων περιοχών εντός της Κρήτης. Για να ελέγξει ο δικαιούχος αν η περιοχή του ανήκει στις υποστηριζόμενες από την εταιρεία περιοχές, αρκεί να εισάγει τον αριθμό επιταγής του στο αντίστοιχο πεδίο που βρίσκεται στο καλάθι αγορών, πριν την ολοκλήρωση της παραγγελίας του.
•    Θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι αυτή θα εγκατασταθεί στην κατοικία που έχει καταγραφεί στην Αίτηση Χρηματοδότησης, ενώ στην περίπτωση κλιματιστικού η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο τεχνικό εγκατάστασης συσκευών κλιματισμού.
•    Ο ωφελούμενος έχει την ευθύνη και υποχρέωση να διαφυλάξει την παλαιά συσκευή σε χώρο προσβάσιμο, μέχρι οι μεταφορείς της εταιρείας να προσέλθουν για να την περισυλλέξουν.
•    Ο δικαιούχος έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν επιθυμεί εγκατάσταση και απεγκατάσταση του κλιματιστικού του από την εταιρεία και εφόσον η περιοχή του υποστηρίζεται. Εφόσον ο ωφελούμενος δεν επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία από την εταιρεία ή δεν ανήκει στις υποστηριζόμενες από την εταιρεία, περιοχές, οφείλει να  καλέσει απευθείας πιστοποιημένο τεχνικό για την απεγκατάσταση του κλιματιστικού στο χώρο του, ενώ θα πρέπει να έχει υποβάλει την βεβαίωση ο τεχνικός του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος για να είναι δυνατή η απόσυρση. Στην περίπτωση αυτή είναι υπεύθυνος για την παράδοση της παλαιάς συσκευής του, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας (Παύλου Ζωγραφιστού 6, 71305 Ηράκλειο Κρήτης), Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-17:00 ή να ακολουθήσει την εκάστοτε συμφωνία που θα υπάρξει με την εταιρεία κατόπιν πρότερης επικοινωνίας.

 

Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους παραπάνω όρους ή μέρος αυτών, διατηρώντας την συμβατότητα τους με το κρατικό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Newsletter

Γίνετε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις προσφορές μας. Εγγράψου στο newsletter μας και μάθε πρώτος για τις προσφορές και τα νέα μας!