2811 802200 Τηλεφωνικές παραγγελίες
Εξέλιξη παραγγελίας Δείτε πού βρίσκεται
Βρες Εδώ 100 προϊόντα σε Ειδικές Τιμές!
Πότε γιορτάζεται

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή τιμάται κάθε 15 Μαρτίου και καθιερώθηκε από το 1983 οπότε και ο Αμερικανός τότε πρόεδρος, Τζ. Κένεντι έκανε μία ιστορική ομιλία εξηγώντας την δύναμη του καταναλωτή στην Παγκόσμια Οικονομία.

Πώς διασφαλίζονται τα δικαιώματα των καταναλωτών

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή τελεί υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. που πρώτος χαρακτήρισε τα δικαιώματα των καταναλωτών ως βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και έχουν θεσμοθετηθεί στις εθνικές νομοθεσίες των περισσότερων χωρών του Δυτικού κόσμου.

Τι περιλαμβάνουν τα δικαιώματα των καταναλωτών;

Οι βασικοί πυλώνες των δικαιωμάτων των καταναλωτών είναι πέντε:

  1. στην προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών από τα προϊόντα/υπηρεσίες που θα επιλέξουν,
  2. στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων,
  3. στο δικαίωμα επανόρθωσης,
  4. στο δικαίωμα ενημέρωσης, 
  5. στο δικαίωμα ακρόασης.

 

Παράλληλα υπάρχουν πολλές πιστοποιήσεις που αφορούν είτε τα προϊόντα είτε τα καταστήματα που τα διαθέτουν, από έγκυρους ανεξάρτητους οργανισμούς που διασφαλίζουν την ποιότητά τους.

 

Επίσης, οι φορείς αυτοί έχουν θεσπίσει την υποχρέωση των κατασκευαστών να διαθέτουν τα προϊόντα τους με σαφώς ορισμένες εγγυήσεις για εύλογο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, στο electrocrete, όλα μας τα προϊόντα διατίθενται με τις επίσημες εγγυήσεις των επίσημων αντιπροσωπειών κάθε εταιρείας.

 

Ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο, έχει θεσπιστεί το δικαίωμα της υπαναχώρησης εντός 14 ημερών που δίνει το δικαίωμα στον καταναλωτή να επιστρέψει ένα προϊόν που αγόρασε απομακρυσμένα μέσω διαδικτύου.

 

Μπορείς να διαβάσεις την πολιτική επιστροφών του electrocrete για περισσότερα, ΕΔΩ

Φορείς που διασφαλίζουν τα δικαιώματα του καταναλωτή στην Ελλάδα

Ο πρώτος οργανισμός που ιδρύθηκε στην Ελλάδα για να προστατεύσει τα δικαιώματα των καταναλωτών, ήταν ο ΙΝΚΑ, το 1970 και ο οποίος αποτελεί έκτοτε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδος που ιδρύθηκε το 1995.

 

Επίσης, σπουδαίο εποπτικό ρόλο παιζεί ο Συνήγορος Καταναλωτή ο οποίος δημοσιεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συμβουλές και προτάσεις για να προστατεύσει τους καταναλωτές, ανάλογα με το είδος της αγοράς τους. Μπορείς να βρεις ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες.

 

Ακόμα, για το ηλεκτρονικό εμπόριο, ένας πολύ σημαντικός φορέας πιστοποίησης των ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι ο GRECA (Greek eCommerce Association ή Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) του οποίου μέλος είναι το electrocrete.

Γιατί στο electrocrete είσαι προστατευμένος;

Το electrocrete.gr ανήκει στον Όμιλο Πιτσουλάκης Ρομπογιαννάκης με ιστορική διαδρομή που ξεπερνάει τα 40 χρόνια και σπουδαίες διακρίσεις στον κλάδο του Εμπορίου.

 

Αρχή της εταιρείας μας είναι ο απόλυτος σεβασμός στους θεσμούς, τις νομοθεσίες και τους κανονισμούς, ενώ καθημερινά οι εργαζόμενοι μας έχουν ως επίκεντρο τις ανάγκες του καταναλωτή για σωστή και υπεύθυνη πληροφόρηση, άμεση και σοβαρή υποστήριξη, καθώς επίσης και έγκυρη ενημέρωση, ενώ μεριμνά για τους προβλεπόμενους τρόπους επίλυσης διαφορών, προβλημάτων ή ελαττωματικών συσκευών.

 

Με τα παραπάνω, διασφαλίζουμε ότι ο καταναλωτής που μας εμπιστεύεται θα απολαμβάνει το υψηλότερο επίπεδο υπηρεσιών και υποστήριξης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αγορά του.

Εικόνα

Newsletter

Γίνετε ο πρώτος που θα μαθαίνει για τις προσφορές μας. Εγγράψου στο newsletter μας και μάθε πρώτος για τις προσφορές και τα νέα μας!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.