Πώς έγινα κι εγώ gamer

10 Nov 2021
Πώς έγινα κι εγώ gamer

Πάσχα του 1988. Πιτσιρικάς ακόμα, έκανα το πρώτο μου ταξίδι στην Αμερική και ενώ είμαι σίγουρος ότι αυτός σας αφήνει παγερά αδιάφορους, εμένα καθόλου γιατί μαζί έλαβα σαν δώρο την πρώτη μου κονσόλα Nintendo NES με παιχνίδι Mario Bros. και πολλά ακόμα arcade παιχνίδια. Το 1991 οι μαγικές διασυνδέσεις μου στην μακρινή αυτή χώρα, με προμήθευσαν με το Super Nintendo, τη νέα κονσόλα της εταιρείας. Η εμπειρία μου αυτή ήταν αρκετή για να περάσω αμέτρητες ώρες με δακρυσμένα μάτια στην παλιού τύπου τηλεόραση του σπιτιού μας, διεκδικώντας όλο και περισσότερο χρόνο απ’ τον πατέρα μου που ήθελε να παρακολουθήσει Ειδήσεις ή τα πρωινά απ’ την μητέρα μου που ήθελε να παρακολουθήσει τον «Καφέ» (οι παλιοί καταλάβατε).

Εικόνα

Μερικές δεκαετίες μετά, τα κινούμενα ανθρωπάκια με τα άθλια γραφικά που ανήκουν σε ένα μουσείο αναμνήσεων, έχουν γίνει τρισδιάστατα γραφικά με ανάλυση 4K, κονσόλες με WiFi θύρες HDMI και Bluetooth σύνδεση με τα χειριστήρια που δονούνται, έχουν οθόνη ή που κάθεσαι σε αυτά αρπάζοντας ένα τιμόνι (κι ο Θεός βοηθός). Τα παιχνίδια έχουν στρατηγικές και στατιστικά στοιχεία, έχουν παραμετροποιήσιμους χαρακτήρες και περιβάλλοντα και φυσικά παικτική διασύνδεση μέσω internet σε όλο τον κόσμο.

Εικόνα

Σήμερα τα παιχνίδια έχουν συγκεκριμένες ηλικιακές σημάνσεις με πολλά από αυτά να αφορούν μόνο ενήλικούς. Τι; Μόνο ενήλικους; Φυσικά. Γιατί σήμερα το gaming δεν αφορά την παιδική ηλικία που κάποτε περιοριζόταν στο Nintendo, αλλά επενδύσεις σε εξοπλισμό και παιχνίδια που απογειώνουν την εμπειρία. Πράγματι, σήμερα ένας gamer υψηλού επιπέδου –ειδικά αν παίζει στο PC του- έχει ειδικό γραφείο και καρέκλα, ακουστικά, οθόνη υψηλής ανάλυσης, πληκτρολόγιο με ειδικά διαμορφωμένα πλήκτρα, ποντίκι με ειδικά αφιερωμένα κουμπιά, εντυπωσιακά RGB mousepads και έναν υπολογιστή με πανίσχυρο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών. Σήμερα, το gaming μπορεί να αναχθεί σε επάγγελμα, αφού είναι πολλοί εκείνοι που… βιοπορίζονται παίζοντας παιχνίδια, παρουσιάζοντας τα σε vlogs και κανάλια στο youtube και λαμβάνοντας φυσικά και τις αντίστοιχες επιχορηγήσεις για να συνεχίσουν να το κάνουν!

Εικόνα

Το πιο ελκυστικό απ’ όλα όμως, είναι πως κάπου εκεί έξω, υπάρχει ένα παιχνίδι για τον καθένα. Από αυτούς που ενδιαφέρονται για τα μηχανοκίνητα, τον αθλητισμό και την γυμναστική, μέχρι αυτούς που τους αρέσουν οι μάχες, το μυστήριο και η στρατηγική. Οι κονσόλες σήμερα είναι ιδιαίτερα προσιτές με λύσεις φορητές όπως το Nintendo Switch, κονσόλες που απογειώνουν την εμπειρία του παίκτη, όπως το Playstation και όπως προαναφέραμε παραπάνω ένας καλός υπολογιστής.

Το θέμα είναι να βρεις το δικό σου, γιατί κάτι μου λέει πως αν βρεις αυτό που σου ταιριάζει θα γίνεις κι εσύ ένας πιστός gamer, σαν εμένα!

Σχετικά άρθρα

Gaming News Easter edition

Υπολογίσαμε ότι αυτήν την περίοδο έχεις λίγο παραπάνω χρόνο, φέραμε το PS5 για σένα και βρήκαμε όλα τα Hot Gaming News του Απριλίου. Καλή απόλαυση!

06 Apr 2023

Gaming δεν είναι μόνο το παιχνίδι

Ο καιρός που ένας gamer ενδιαφερόταν μόνο για το story και το concept του παιχνιδιού, έχει περάσει. Πλέον η φιλοσοφία του έχει να κάνει με το χώρο που παίζει.

30 Mar 2023

Το Playstation VR 2 είναι μία κατηγορία μόνο του

Η εικονική πραγματικότητα έκλεψε την παράσταση στην έκθεση CES 2023 και το Playstation VR 2, ήταν φυσικά ο απόλυτος εικονικός πρωταγωνιστής!

Tο Amazon Luna ήρθε για να ταράξει τα gaming "νερά"

To επίσημο λανσάρισμα της νέας gaming πλατφόρμας Amazon Luna, συνδυάζεται με μία περίοδο τεράστιων αλλαγών στο gaming. Τυχαίο;

13 Oct 2022

FIFA 2023 / NBA 2K23 στο απόλυτο challenge

Κι εκεί που λες πως δεν γίνεται καλύτερο, έρχεται η απόλυτη αθλητική gaming πανδαισία να τα αλλάξει όλα. Αγαπητοί gamers... πιάστε τα gamepads και παίξτε μπάλα! 

26 Aug 2022

PlayStation για τα μάτια σου μόνο

Η βασίλισσα του gaming, Sony, ξεκινάει το 2022 με κεκτημένη ταχύτητα αφού μαζί με το νέο State of Play, λάνσαρε και το νέο VR2

17 Mar 2022

Το Playstation 4 είναι (ακόμα) εδώ

Κι όμως, το Playstation 4 κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο είναι. Με το PS5 να βρίσκεται σε παγκόσμια έλλειψη, η εναλλακτική σου λύση είναι γεμάτη αδρεναλίνη!

18 Jan 2022

Και ο νικητής είναι... Golden Joystick Awards 2021

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα διάσημα βραβεία του gaming, τα “Golden Joystick Awards 2021” σε μια ιδιαίτερη βραδιά!

10 Dec 2021

Είσαι έτοιμος να κάνεις... Switch?

Η Nintendo παρουσιάζει την πιο εντυπωσιακή παιχνιδομηχανή, με χαρακτηριστικά κονσόλας, πολυχρηστική και επαναστατική στο multigaming όσο ποτέ ξανά. Πλέον, δεν έχετε καμία δικαιολογία να αποφύγετε το παιχνίδι. Κυρίες, κύριοι και παιδιά, το Nintendo Switch OLED!

12 Oct 2021

FIFA 2022: "Hypermotion" προς τον ρεαλισμό

Παίξαμε το FIFA 2022 και γίναμε μάρτυρες από πρώτο χέρι της νέας τεχνολογίας "Hypermotion" που φέρνει νέες, δυνατότητες που προσεγγίζουν τον ρεαλισμό όσο ποτέ ως τώρα! Εξετάζουμε τις νέες δυναμικές, τις νέες κινήσεις και δυνατότητες on και off game και επιλέγουμε πώς θα δημιουργήσουμε την δική μας FIFA 2022 όμάδα.

30 Sep 2021
;