Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite vs Midea I5C Robot

20 Oct 2022
Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite vs Midea I5C Robot

Λένε πως η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και απορούμε γιατί μας πήρε τόσα χρόνια να την εξελίξουμε όταν η συζήτηση έρχεται στον καθαρισμό των επιδαπέδιων (και όχι μόνο) χώρων.

Συγχωρούμε το στατικό παρελθόν γιατί σήμερα οι επιλογές συσκευών καθαριότητας είναι επιτέλους ιδανικές και με αφορμή την επανάσταση στο σκούπισμα που είναι smart και γίνεται χάρη στις ρομποτικές σκούπες, εμείς επιλέξαμε για τη σημερινή μάχη του plug battle, δύο κορυφαίες ρομποτικές σκούπες: Την Xiaomi Mi Robot Mop 2 Lite και την Midea I5C Robot. Ας κερδίσει ο καλύτερος!

Εικόνα
Κάλυψη χώρου και Αυτονομία

Ίσως το βασικότερο χαρακτηριστικό μιας αυτόματης σκούπας, είναι το πόσο χώρο μπορούν να καλύψουν μαζί με την αυτονομία τους σε μπαταρία έως ότου χρειαστεί να επιστρέψουν στη βάση τους για φόρτιση. Η Midea εδώ μπορεί να καλύψει 100 τετραγωνικά μέτρα έναντι των 90 της Xiaomi, όμως μία σημαντική διαφορά αφορά στην αυτονομία αφού το ρομποτάκι της Midea μπορεί να λειτουργεί για 2 ώρες χωρίς φόρτιση! Εδώ η Mi Robot υστερεί κατά 40 λεπτά, παρότι η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι ίδια και για τις δύο.

Εικόνα
Απόδοση

Το δεύτερο πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της σκούπας, είναι φυσικά η απόδοση και μια πειστική μονάδα μέτρησης για την απόδοσή τους είναι η ισχύς απορροφητικότητας που μετριέται σε Pascal (Pa). Εδώ, οι κατασκευαστές της Midea ανέβασαν τον πήχη πολύ ψηλά αφού η δική τους σκούπα απορροφά με 4000Pa σε σχέση με την Xiaomi που φτάνει στα 2200Pa.

Εικόνα
Smart δυνατότητες

Προφανώς, ως ρομποτικές σκούπες είναι ασύρματες και λειτουργούν με Wi-Fi. Μάλιστα, είναι δυνατό να αποτελούν μέρος του γενικότερου smart οικοσυστήματος συσκευών του σπιτιού μας -εφόσον έχουμε- μέσω των ψηφιακών βοηθών. Ωστόσο, η Xiaomi κουβαλά χρόνια και μεγάλη εμπειρία στον τομέα των smart συσκευών και έτσι μπορεί να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη λύση smart διασύνδεσης στον χρήστη μέσα από την εφαρμογή mi Home στην οποία μπορούν να προστεθούν όλες οι υπόλοιπες smart συσκευές μας. Η Midea έρχεται με δική της εφαρμογή που πρέπει να εγκατασταθεί από τον χρήστη στο κινητό του.

Εικόνα
Εξωτερικά χαρακτηριστικά

Ισοπαλία θα συναντήσουμε στο κομμάτι των διαστάσεων και του βάρους, αφού οι διαφορές τους είναι αμελητέες. Με 3 περίπου κιλά βάρος έκαστη και διαστάσεις που στο ύψος περνούν για λίγο τα 8 εκατοστά, ενώ και οι περίμετρός τους είναι σχεδόν ίδια.

Εικόνα
Δοχείο αποθήκευσης

Ένα ακόμη πεδίο… σύγκρουσης είναι το δοχείο αποθήκευσης σκόνης και βρωμιάς, αλλά και του νερού για το σφουγγάρισμα. Όσο πιο μικρό το δοχείο σκόνης τόσο πιο συχνά θα πρέπει να το αδειάζουμε και είπαμε εδώ, ότι ο σκοπός είναι να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη. Έτσι, η Xiaomi έχει δοχείο σκόνης 450ml ενώ η Midea 250ml, όμως στην λειτουργία σφουγγαρίσματος η Midea διαθέτει μεγαλύτερο δοχείο στα 450ml έναντι στα 270ml της αντιπάλου της. 

Εικόνα
Σάρωση χώρου και εξαρτήματα

Η σάρωση του χώρου μας από την Midea γίνεται από 29 αισθητήρες ενώ οι βούρτσες της έχουν καταλληλότητα για κατοικίδια. Οι συμπατριώτες τους στην Xiaomi υπόσχονται καθαριότητα με 25 αισθητήρες ενώ τα υπόλοιπα εξαρτήματα τους, όπως είναι ο κάδος και το φίλτρο είναι δυνατό να πλυθούν αφού είναι εύκολα αποσπώμενα.

Εικόνα

Διαπιστώνει κανείς πως η Midea κερδίζει στα σημεία, όμως αφού μιλάμε για δύο κορυφαίες συσκευές μίας κατηγορίας που μπορεί κανείς να βρει αξιόπιστες λύσεις -έτσι κι αλλιώς- καταλήγουμε πως ο πραγματικός νικητής είσαι εσύ, γιατί με μία σκούπα ρομπότ θα κερδίσεις τη δική σου μάχη για λίγο περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη δύσκολη καθημερινότητά σου 🧹

Σχετικά άρθρα

Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 15 Pro Max

Η κόντρα που περιμέναμε! Οι κορυφαίοι εκπρόσωποι των iOS και Android, το εκκεντρικό iPhone 15 Pro Max και το πανίσχυρο Galaxy S23 Ultra

Dji Osmo Action 4 vs Gopro HERO 12

Δύο από τις καλύτερες action cameras αυτή τη στιγμή, ανοίγουν τους... φακούς τους για να μας αποδείξουν ποια είναι η απόλυτη νικήτρια!

Smartwatch Samsung Galaxy Watch 6 vs Huawei Watch 4 vs Apple Watch S8

Μία πραγματική τιτανομαχία ανάμεσα σε 3 ρολόγια που θέλεις να τα έχεις στον καρπό σου και νικητή... εσένα με εκείνο που θα επιλέξεις!

Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ vs Realme 11 Pro+

Μονομαχούν δύο flagship συσκευές που κάνουν την τεχνολογία να φαίνεται ακόμα πιο προσιτή, έχοντας χαρακτηριστικά επαγγελματικού επιπέδου.

Samsung Galaxy A54 vs Xiaomi Redmi Note 12 Pro+

Στην αρένα των συγκρίσεών μας, ότι πιο φρέσκο έχουν να μας παρουσιάσουν οι Samsung και Xiaomi στην κινητή τηλεφωνία! Ποιος θα είναι ο νικητής;

Ψησταριά Υγραερίου OutdoorChef vs Ψησταριά Κάρβουνου Weber

Μύρισε για τα καλά η Άνοιξη ή... μήπως είναι η μυρωδιά από τα καλούδια που ψήνονται στη σημερινή μονομαχία δύο κορυφαίων ψησταριών;

Η μάχη των OLED

Η σημερινή μάχη αποτελείται από 4 κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων που έχουν λανσάρει OLED οθόνες σε μία αγορά υψηλού ανταγωνισμού.

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung S22 Ultra

Η μάχη των καλύτερων στην νέα μας ενότητα “Plug Battles” με το Apple iPhone 14 Pro Max και το Samsung S22 Ultra. Και ο νικητής είναι… 🔌

;

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies

Χρησιμοποιούμε cookies για να έχετε μια προσωποποιημένη εμπειρία, την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών social media και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επιπλέον, μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό μας με συνεργάτες social media, διαφήμισης και αναλύσεων.