Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

08 Apr 2022
Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η Samsung λανσάρει τη νέα σειρά τηλεοράσεων τεχνολογίας Neo QLED 2022 και χωράει μέσα στην οθόνη μια ζωντανή πραγματικότητα που σε προκαλεί να την αποκτήσεις.

Η τεχνολογία στις τηλεοράσεις είναι εδώ και μερικά χρόνια σε ένα άλλο επίπεδο υψηλής ανάλυσης, χρωμάτων, φωτισμού και έξυπνων τεχνολογιών διασύνδεσης και περιεχομένου. Πλέον, οι εταιρείες εργάζονται όχι μόνο στην ποιότητα κατασκευής, αλλά και στις υπηρεσίες που υποστηρίζει μία τηλεόραση, ενώ σε θέματα ποιότητας εικόνας ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και αυτό είναι που αναγκάζει την κάθε κατασκευάστρια να βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα.

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα μας έρχεται από την Samsung που για το 2022 λανσάρει μια σειρά τηλεοράσεων βασισμένες στην τεχνολογία Neo QLED σε εκδόσεις με ανάλυση 4K και 8K. Η Samsung επένδυσε τόσο πολύ σε δουλειά πάνω σε αυτήν τεχνολογία που είναι σε θέση να κυκλοφορήσει πολλές συσκευές μέσα στο 2022 που πλέον είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για την κορυφαία Neo QLED τηλεόρασή με ανάλυση 8Κ η οποία βασίζεται στην τεχνολογία Quantum Matrix Pro, η οποία ουσιαστικά ελέγχει τον φωτισμό κάθε μοναδικού σημείου της οθόνης ξεχωριστά, ενώ και ο νέος επεξεργαστής Neural Quantum Processor 8K υποστηρίζει τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης που στηρίζονται σε νευρωνικά δίκτυα. Κι αν όλα αυτά σας μπερδεύουν κάπως, τότε αυτό που ουσιαστικά πρέπει να κρατήσουμε είναι πως αυτήν την εικόνα πρέπει να την δεις για να την πιστέψεις. Εναλλακτικά μπορείς να ανοίξεις τώρα την δική σου τηλεόραση και μετά, να την ξανακλείσεις! Το πόσο ζωντανό θα είναι αυτό που θα δεις με μία Neo QLED δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να περιγράψει κανείς. Όπως λένε και οι αμερικανοί… “seeing is believing”.

Εικόνα

Η Samsung φρόντισε να υποστηρίξει την νέα της σειρά παρέχοντας μια ολική αναβάθμιση. Έτσι, εκτός τις τεχνολογίες ανάλυσης και ευκρίνειας, η οθόνη χάρη στο Infinity Screen διαθέτει το πιο λεπτό πλαίσιο που θα δεις ποτέ, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως αυτό που βλέπεις δεν έχει όρια!

Εικόνα

Παρόμοια αναβάθμιση υπάρχει και στον ήχο. Παρότι είναι γεγονός πως όσο πιο λεπτές γίνονται με τα χρόνια οι οθόνες τόσο πιο αδύναμος είναι ο ήχος εξαιτίας των μικρότερων ηχείων που χρησιμοποιούντα για να χωρέσουν σε μία τόσο λεπτή συσκευή, οι νέες τηλεοράσεις της Samsung διαθέτουν ισχυρά ηχεία ανοδικής κατεύθυνσης με εμπειρία Dolby Atmos. Όχι απλά έχουν βελτιωθεί δηλαδή, αλλά ανάλογα με την κίνηση της εικόνας κινείται και ο ήχος μέσα στην συσκευή, παρέχοντας μια ακουστική εμπειρία surround μόνο από την τηλεόραση. Για να υποστηριχτεί βέβαια αυτό σε φυσικό επίπεδο χρειάζεται χώρος, οπότε αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε μοντέλα κάτω των 50”.

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Μερικές ακόμα τεχνολογίες με τις οποίες έχει εξοπλιστεί η νέα σειρά Neo QLED είναι το Dynamic Tone Mapping του HDR10+ το οποίο έχει να κάνει με την σωστή ρύθμιση του χρώματος σε κάθε σημείο της εικόνας, ενώ με το Anti Reflection η θέαση ακόμα και στο φως της ημέρας γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς περιορισμούς. 

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Γιατί να την αποκτήσεις; Υπάρχουν διαφορετικά προφίλ χρηστών εκεί έξω. Μπορεί να είσαι από αυτούς που απλά βλέπουν πολύ τηλεόραση. Σήμερα ακόμα και τα συμβατικά κανάλια έχουν αναβαθμιστεί σε εικόνα High Definition οπότε μια καλή τηλεόραση κρίνεται απαραίτητη. Αν πάλι είσαι movie lover, τότε σίγουρα θα έχεις πρόσβαση σε συνδρομή υπηρεσίας όπως το Netflix ή θα προετοιμάζεσαι για τις 14 Ιουνίου που λανσάρεται στην Ελλάδα και το Disney+ οπότε για σένα η καλή ανάλυση είναι μονόδρομος. Η επόμενη κατηγορία που θα απολαύσει στο μέγιστο τις τηλεοράσεις αυτές, είναι οι gamers. Με τεχνολογία Motion Xcelerator Turbo Pro το παιχνίδι γίνεται πιο ζωντανό από ποτέ ενώ η ταχύτητα ανταποκρίνεται στον ρυθμό του παιχνιδιού στον υπέρτατο βαθμό.

Τελευταίοι, οι χρήστες που χρησιμοποιούν την τηλεόραση και για εργασία ή βιντεοκλήσεις. Το ολοκληρωμένο σύστημα διασύνδεσης της Samsung μπορεί να συνδεθεί πιο εύκολα με το laptop ή το κινητό σας παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία εργασίας ή επικοινωνίας με συνεργάτες ή τα αγαπημένα σας πρόσωπα! 

Neo QLED TVs. Πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις

Η νέα σειρά Neo QLED 2022 είναι χωρίς αμφιβολία ότι καλύτερο υπάρχει στις τηλεοράσεις για αυτή τη χρονιά, τι θα λέγατε όμως αν με την παραγγελία μιας από αυτές, παίρνατε δώρο την απόλυτη ναυαρχίδα της Samsung για το 2022 στην κινητή τηλεφωνία, το επικό S22 Ultra;

Τώρα μπορείτε με ένα μόνο κλικ👆🏻

Σχετικά άρθρα

Ένα τεχνολογικό θαύμα στον πυρήνα του νοικοκυριού μας

Η Samsung έφερε την εξυπνότερη των smart συσκευών, στον πυρήνα της οικογενειακής μας καθημερινότητας, την κουζίνα! Και τα χώρεσε όλα, σε ένα... ψυγείο!

Φέτος στην World Password Day μπορείς να είσαι πιο ασφαλής από ποτέ

Παγκόσμια Ημέρα Κωδικού Πρόσβασης σήμερα και έχουμε καλά νέα για σένα όσο αρχάριος ή έμπειρος χρήστης κι αν είσαι. Μείνε ασφαλής εύκολα κι αποτελεσματικά!

Έφτασε η σειρά Xiaomi Redmi Note 12

Η νέα σειρά Redmi Note, κυκλοφόρησε με κορυφαία χαρακτηριστικά που ικανοποιούν τις απαιτήσεις κάθε χρήστη!

Οι πιο WOW τηλεοράσεις του 2023 είναι εδώ

Η Samsung κυκλοφόρησε τη νέα σειρά τηλεοράσεων 4K και 8K για το 2023 και μαζί την πιο θεαματική οπτική εμπειρία.

MWC 2023: Στη Βαρκελώνη χτύπησε η καρδιά της τεχνολογίας

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το συνέδριο MWC στη Βαρκελώνη, φέρνοντας όλες τις νέες τάσεις στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Τα νέα POCO έχουν το μυστικό της νίκης

Τα νέα Poco X5 και Poco X5 Pro είναι φτιαγμένα για να κερδίζουν! Μάθε τι ενσωματώνουν οι νέες συσκευές που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Ποια πραγματικότητα χτίζουν οι Samsung, Google και Qualcomm;

Οι τρεις κορυφαίοι της τεχνολογίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν τεχνολογίες μεικτής πραγματικότητας που αφορούν την καθημερινότητά μας.

Θα αλλάξει τελικά τον κόσμο το ChatGPT;

Το ChatGPT είναι ένα Bot συνομιλίας, βασισμένο σε τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και ίσως να αλλάξει τον κόσμο του διαδικτύου για πάντα...

Τα νέα Galaxy S23 κέρδισαν τις εντυπώσεις και τον ανταγωνισμό

Παρουσιάστηκε η σειρά Galaxy S23 από τη Samsung και ενώ περιμέναμε να δούμε βελτιώσεις, στην πραγματικότητα είδαμε μία ακόμα νίκη στον ανταγωνισμό.

Νέα MacBook Pro και Mac Mini με ένα πανίσχυρο μυστικό!

Οι συσκευές της νέας σειράς Mac από την Apple, κρύβουν μέσα τους ένα πανίσχυρο μυστικό. Διάβασε για τον επαναστατικό πρωταγωνιστή στο post που ακολουθεί.

CES 2023: Τι είδαμε στο τεχνολογικό "μεθαύριο"

Η φετινή έκθεση της CES στο Las Vegas άνοιξε νέους δρόμους στο τεχνολογικό… μεθαύριο. Νέες τεχνολογίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας - κάποια στιγμή στο μέλλον.

Παρουσίαση Xiaomi 13 / 13 Pro

Παρουσιάστηκαν και είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν. Τα νέα Xiaomi 13 και Xiaomi 13 Pro αναμένεται να βάλουν την Xiaomi ξανά στο παιχνίδι του ανταγωνισμού!

Πόσο έτοιμος είσαι για το Μουντιάλ;

Αν δεν έχεις εισιτήρια για το Κατάρ αυτόν το μήνα, τότε μάλλον ανήκεις στα εκατομμύρια κόσμου σαν εμάς που προετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού!

Μη συγκρίνεις ποτέ το Apple Watch Ultra

Κάποτε υπήρχαν τα ρολόγια, ώσπου ήρθαν τα smartwatches. Και μετά, ήρθε το Apple Watch Ultra. Και απλά, δε συγκρίνεται.

Τι επαναστατικό παρουσίασε η Google για το 2022;

Πραγματοποιήθηκε και για το 2022 η εκδήλωση Made by Google που κάθε χρόνο αφορά το λανσάρισμα των πιο προηγμένων google συσκευών και τεχνολογιών.

Η τεχνολογία ορίζεται από όσους τολμούν στο άγνωστο

Σήμερα, θα αποδείξουμε πως δύο διαφορετικές οντότητες με ένα κοινό όραμα μπορούν και ορίζουν το αύριο. Εν προκειμένω, το αύριο της τεχνολογίας. Κυρίες και κύριοι... η Sony και η Xiaomi!

Παρουσίαση: Gopro HERO 11 Black

Η GoPro Hero 11 Black φτιάχτηκε για όλους τους τύπους ανθρώπων και δραστηριοτήτων. Παρουσιάζουμε την κάμερα που δεν ξέρουμε γιατί μπορεί κάποιος να μην τη θέλει!

Apple iPhone 14 Pro Max vs Samsung S22 Ultra

Η μάχη των καλύτερων στην νέα μας ενότητα “Plug Battles” με το Apple iPhone 14 Pro Max και το Samsung S22 Ultra. Και ο νικητής είναι… 🔌

Στην έκθεση IFA 2022 η καινοτομία άλλαξε επίπεδο

Βρεθήκαμε στο Βερολίνο για την ετήσια έκθεση τεχνολογίας IFA 2022 και εντυπωσιαστήκαμε από την καινοτομία και την αμεσότητα των νέων τεχνολογιών.

Τα νέα Apple είναι εξωπραγματικά "Far Out"

H Apple παρουσίασε στο ετήσιο event της, τα νέα iPhone 14 μαζί με τα νέα Apple Watch και AirPods Pro. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις!

Αυτό το Eurobasket θέλεις να το παρακολουθήσεις

Το ξεκίνημα στο Eurobasket 2022 είναι για εμάς τους Έλληνες κάπως ιδιαίτερο και θέλουμε όλοι να το παρακολουθήσουμε υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες!

Η LG νοιάζεται για ό, τι νιώθεις

Πώς μία μέτρια εταιρεία οικιακών συσκευών, έγινε ο απόλυτος εκφραστής της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της αξιοπιστίας δημιουργώντας ένα αύριο βασισμένο στις ανθρώπινες αισθήσεις!

Η ασφάλεια του σπιτιού σου έγινε smart

Είτε είσαι εντός είτε εκτός σπιτιού, τώρα μπορείς να αισθάνεσαι ασφαλής, αφού το κεφάλαιο home security έγινε πλέον μία smart υπόθεση που σε αφορά.

Ακουστικά: Μίλησε, Άκουσε, Φόρεσε

Η χρήση των ακουστικών στις μέρες μας δεν είναι μια επιπλέον καθημερινή πολυτέλεια, αλλά μία επαναπροσέγγιση του τρόπου που επικοινωνούμε και εκφραζόμαστε.

Google I/O Τι θα δούμε το 2022;

Το συνέδριο της google I/O για το 2022 είχε ίσως την πιο πλούσια ποικιλία που είδαμε ποτέ, με ανακοινώσεις τόσο σε νέες συσκευές όσο και σε νέες τεχνολογίες.

Γίνε ο εκπαιδευτικός που αξίζεις

Η Ψηφιακή Μέριμνα ΙΙ, δίνει την ευκαιρία σε κάθε εκπαιδευτικό να αναβαθμίσει την διδασκαλία, οργάνωση και το επίπεδο αυτού και των μαθητών του.

Η εμπειρία του διαφορετικού

Η Samsung αλλάζει ξανά τα δεδομένα στα πρότυπα τεχνολογίας τηλεοράσεων και μας προσκαλεί να ζήσουμε μια διαφορετική οπικοακουστική εμπειρία με τις νέες QD OLED

Το πιο ολοκληρωμένο πακέτο Xiaomi στα χέρια σου

Η Xiaomi είναι και φέτος ασυγκράτητη! Λανσάρει παράλληλα δύο εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συσκευές φτιαγμένες για το… χέρι μας!

Τα νέα λανσαρίσματα σε Samsung και Xiaomi

Οι δύο ανταγωνιστές της αγοράς των Smartphone είχαν μια πραγματικά πολυάσχολη εβδομάδα αφού λάνσαραν μερικές από τις συσκευές που θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα μέσα στο έτος.

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Στην MWC 2022 το μέλλον της τεχνολογίας έφτασε ήδη

Διεξήχθη και φέτος –πανδημίας επιτρέποντος- το ετήσιο συνέδριο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη με πλήθος συμμετοχών και με ιδιαίτερες παρουσιάσεις που μας άνοιξαν την όρεξη.

Η Samsung όρισε ένα επικό πρότυπο με την Galaxy S22 Series

Η Samsung για μία ακόμη φορά –μετά από χρόνια- τάραξε τα νερά της τεχνολογίας παρουσιάζοντας καινοτομίες των οποίων το αποκορύφωμα, ήταν φυσικά το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S22.

Ένα ρολόι φτιαγμένο για περιπέτεια μακράς διαρκείας

Το νέο Huawei Smartwatch GT 3 σε καλεί να ζήσεις μια περιπέτεια, χωρίς να αγχώνεσαι για το τέλος της. Η αυτονομία του είναι μεγάλη. Η αντοχή σου;

Η Redmi ανεβάζει τον πήχη της πρόκλησης

Η Xiaomi παρουσίασε τη νέα σειρά Redmi Note 11 με 4 συσκευές που ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη της mid rage κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Είστε έτοιμοι για… rise up to the challenge?

Samsung projector "The Freestyle" για απρόσμενη χαρά παντού

Ο νέος φορητός προτζέκτορας της Samsung είναι ισχυρός, εντυπωσιακά απλός και θα αλλάξει για πάντα την διάθεση της κάθε σου στιγμής, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Είδαμε το... μεθαύριο της τεχνολογίας!

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια έκθεση CES 2022 με όλο το μέλλον της τεχνολογίας μαζεμένο στο Las Vegas και εκατοντάδες εταιρείες που συμμετείχαν με φυσική ή ηλεκτρονική παρουσία. Είστε έτοιμοι;

Netflix, κάτι παραπάνω από τηλεόραση

Το Netflix έχει μπει για τα καλά στην μετάβαση μιας τυπικής πλατφόρμας τηλεοπτικών προγραμμάτων σε κάτι διαδραστικό και διασκεδαστικό και… μας αρέσει!

Παρουσιάστηκε το Metaverse, η νέα ψηφιακή σου ζωή

Το Facebook έγινε Meta και παρουσίασε ένα μέλλον που είτε σε τρομάζει, είτε σε ενθουσιάζει. Ετοιμαστείτε για ένα "αύριο" που θα ζείτε... φορώντας γυαλιά!

Η Samsung παρουσίασε το "αύριο" της καθημερινότητάς μας

Πραγματοποιήθηκε το SDC21 της Samsung που παρουσίασε την αρχή του μέλλοντος στον τρόπο που ζούμε και επικοινωνούμε με εντυπωσιακές νέες τεχνολογίες.

Γιορτάζουμε 30 χρόνια Internet

Γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την δημόσια εμφάνιση του Διαδικτύου. Και θα σου πούμε ένα μυστικό: Του έχεις ήδη ευχηθεί για τα γενέθλιά του!

Το μέλλον μας παρουσιάστηκε στην Έκθεση Beyond 4.0

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Συνέδριο Beyond 4.0 για το μέλλον της πληροφορικής και της υψηλής τεχνολογίας.

Εσύ πόσο e-ασφαλής αισθάνεσαι;

Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στην Κυβερνοασφάλεια μέσα από μια μεγάλη καμπάνια του ENISA για τον European Cyber Security Month και εμείς αναγνωρίζουμε πως η πανδημία έφερε στις νέες μας συνθήκες και τις συνήθειες, πολλές νέες απειλές και ρίσκα από τα οποία πρέπει να μάθουμε να προστατευόμαστε.

Τα Windows 11 είναι απλά, καλύτερα

Κυκλοφόρησαν τα νέα Windows 11 και εμείς σας τα παρουσιάζουμε αναδεικνύοντας τα βασικά χαρακτηριστικά τους με γνώμονα την επικοινωνία, την εικόνα και το gaming. Είναι αυτά αρκετά για να μας πείσουν να κάνουμε την αναβάθμιση στον υπολογιστή ή το laptop μας;

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 13 και όχι μόνο

Η συνήθεια που έγινε θεσμός πραγματοποιήθηκε και για το 2021 από την Apple και είχε πολλά να μας παρουσιάσει! Η νέα σειρά iPhone 13 και τα νέα iPad υπόσχονται ποιοτικότερα χαρακτηριστικά, μεγαλύτερη αυτονομία και νέες καινοτομίες στην κάμερα και την εμπειρία χρήσης!

Δοκιμάζουμε πρώτοι το νέο Android 12

Η Google παρουσιάζει το νέο της Λειτουργικό Σύστημα Android 12 και κάνει το κινητό μας... προσωπική υπόθεση με πολλές νέες προσωποιημένες λειτουργίες. Εμείς το δοκιμάσαμε πριν την επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του και σας το παρουσιάζουμε για να μοιραστούμε το... material you design.

To Apple Watch S7 θέλεις να το φορέσεις

Η παρουσίαση του νέου Apple Watch S7 πραγματοποιήθηκε αφήνοντας μας με τα χέρια μας ψηλά! Η εταιρεία παρουσίασε το νέο αναβαθμισμένο ρολόι της με πολλές νέες δυνατότητες που συνερπάζουν καθώς και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά στο μέγεθος και την οθόνη, προκαλώντας μας να το φορέσουμε.

;