Βαφτιστήρι: έκδοση 2022. Το 'χεις

14 Apr 2022
Βαφτιστήρι έκδοση 2022. Το 'χεις

Θυμάστε τις εποχές που η νονά αγόραζε παπούτσια, μία χρωματιστή λαμπάδα και ένα σοκολατένιο αυγό στο βαφτιστήρι της; Αυτές οι εποχές πέρασαν για τα καλά και οι λαμπάδες έγιναν εποχιακό αξεσουάρ σε κάποιο παιχνίδι, τα σοκολατένια αυγά έχουν μεγαλύτερο περιτύλιγμα από το ίδιο το αυγό και η γεύση του δεν έχει καμία σημασία σε σχέση με το δωράκι που υπάρχει μέσα σε αυτό. Τα παιδιά δεν αγωνιούν για να φάνε την σοκολάτα, όσο το να φάνε τόση ώστε να μπορούν να πάρουν το δώρο που κρύβεται μέσα.

Αλλά αν νομίζεις ότι αυτό είναι αρκετό για να είσαι καλός νονός ή νονά εν έτη 2022, τότε μάλλον γελιέσαι! Ο σύγχρονος νονός, πρέπει να είναι σαν τον σύγχρονο γονέα, δηλαδή να αφιερώνει χρόνο στο παιδί. Πρέπει να είναι μέρος της διαπαιδαγώγησης του και να μπορεί να βρίσκεται στις σημαντικές στιγμές του, δίπλα του. Έτσι αναπτύσσεται μία σωστή σχέση εμπιστοσύνης. Τι πνευματικός γονέας είναι άλλωστε;

Ο πνευματικός γονέας aka νονός, δεν σημαίνει πάντως ότι την γλιτώνει από τα υλικά αγαθά. Κάθε άλλο μάλιστα. Εκτός της λαμπάδας που ναι, μπορεί και πρέπει να είναι ξεχωριστή, τα δώρα είναι πολύ σημαντικά στην ανάπτυξη της σχέσης τους, αρκεί να μπορεί να διακρίνει ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού κατά περίοδο. Αφήνουμε λοιπόν τα τετριμμένα και σκεφτόμαστε πιο ουσιαστικά. Γιατί τα σημερινά παιδιά δεν έχουν καμία σχέση με τα ρομαντικά βαφτιστήρια της άλλοτε εποχής. Ασχολούνται με την τεχνολογία, με την επικοινωνία και το παιχνίδι για αυτά, λέγεται πλέον gaming.

Αν λοιπόν είσαι νονός το 2022, δεν χρειάζεται να απελπίζεσαι. Υπάρχουν ορισμένες λύσεις και προτάσεις που θα σε φέρουν μπροστά απ’ τις εξελίξεις και τις απαιτήσεις. 

Βαφτιστήρι έκδοση 2022. Το 'χεις

Τα σημερινά βαφτιστήρια ασχολούνται με την τεχνολογία περισσότερο από οποτεδήποτε και το κάνουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Πλέον τα smart ρολογάκια είναι ολοένα και περισσότερο στα χέρια τους. Άλλα πιο παιδικά κι άλλα όχι και τόσο, είναι ένα εργαλείο για τον γονέα να παρακολουθεί σημαντικές ενδείξεις και για εκείνα να είναι πιο μοντέρνα. Αλλά αν μιλάμε για παιδιά, ένα πολύ καλό δώρο είναι αυτό που σχετίζεται με τις εξωτερικές δραστηριότητες, όπως είναι τα hoverboards ή τα ηλεκτρικά scooters. Μια πολύ ενδιαφέρουσα ασχολία θα μπορούσε να είναι και η χρήση κάποιου drone (μπορείς να πεις ότι είναι τα τηλεκατευθυνόμενα της εποχής μας), ενώ αν το παιδί μεγαλώνει και δείχνει να αποκτά κάποιο χόμπι, σκεφτείτε μία action φωτογραφική μηχανή που θα αναπτύξει το καλλιτεχνικό του ένστικτο.

Βαφτιστήρι έκδοση 2022. Το 'χεις!

Είπαμε και νωρίτερα πως το παιχνίδι στα σημερινά παιδιά έχει μετονομαστεί σε… gaming. Είτε μέσα από κάποια κονσόλα, είτε από τον υπολογιστή, τα σημερινά παιδιά περνούν αρκετή ώρα στα αμέτρητα παιχνίδια που κυκλοφορούν σήμερα. Εδώ, πρέπει να θυμόμαστε ότι πάντα πρέπει να υπάρχει ένα όριο στην ενασχόληση με το gaming ενώ από κει και ύστερα είναι καλό το παιδί να έχει επαρκή φωτισμό και τα σωστά περιφερειακά. Από ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι gaming, σε μία σωστή οθόνη.

Βαφτιστήρι έκδοση 2022. Το 'χεις!

Μιλώντας για οθόνη βέβαια, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως συνήθως το gaming λαμβάνει χώρα στο σαλόνι του σπιτιού κι έτσι η τηλεόραση θα πρέπει να είναι η κατάλληλη. Ε, λοιπόν εδώ, ίσως θέλει και λίγο συνεννόηση με τους γονείς του παιδιού για να καταλήξεις σε μία αγορά μιας τηλεόρασης που θα αλλάξει την εμπειρία θέασης στο παιχνίδι ενώ κάτι μας λέει ότι θα θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις όλο και περισσότερο στην εμπειρία που προσφέρουν οι νέες σύγχρονες τηλεοράσεις. Κι όταν το παιχνίδι τελειώνει, ανοίγεις το Netflix και το γυρνάς σε οικιακό κινηματογράφο. Αυτό κι αν είναι μία γεμάτη μέρα με το βαφτιστήρι σου.

Βαφτιστήρι έκδοση 2022. Το 'χεις!

Τώρα, αισθανόμαστε την υποχρέωση να καλύψουμε κι εσένα που το δικό σου βαφτιστήρι δεν είναι πια παιδί. Ναι, γιατί οι εποχές που ο νονός είναι μόνο για τα παιδάκια έχει κι αυτός περάσει για τα καλά. Η σχέση αυτή πλέον διαρκεί. Το δικό σου βαφτιστήρι λοιπόν, μπορεί να είναι φοιτητής και για σκέψου μία μηχανή παραγωγής καφέ πως θα αλλάξει την καθημερινότητά του. Και οικονομία θα κάνει στις παραγγελίες και το σπίτι του θα γίνει το στέκι της παρέας για να κάνουν μαζί τις… ομαδικές εργασίες (λέμε τώρα). Είναι αλήθεια ότι είναι πολλά τα δωράκια που μπορείς να κάνεις σε ένα ενήλικο βαφτιστήρι. Από μία ξυριστική μηχανή μέχρι μία φριτέζα ή μία σκούπα ρομπότ, γιατί μπορεί να μεγάλωσε αλλά δεν σημαίνει ότι πρόκοψε κιόλας, ακόμα…

Πφ! Ναι, είναι δύσκολο να είσαι νονός στις μέρες μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι μπροστά από τις εξελίξεις. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που μετράει είναι να είσαι δίπλα στο βαφτιστήρι σου και στις ανάγκες του.
Α! και που ‘σαι; Μην ξεχάσεις τη λαμπάδα, ότι ηλικία και να έχει. Αυτό είναι all time classic 🐣

Σχετικά άρθρα

Black Friday συμβουλές αγοράς για να μην τα «βάψεις μαύρα»

Η Black Friday έρχεται στις 26 Νοεμβρίου, αλλά εσύ ξεκινάς από σήμερα την προετοιμασία σου και εμείς σε συμβουλεύουμε τι να προσέξεις και πώς να κινηθείς αυτήν την περίοδο⬛

16 Nov 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Γιατί με το electrocrete στην Black Friday δεν θα έχεις τις μαύρες σου

Black Friday στο electrocrete γιατί δεν έχεις λόγο να έχεις τις μαύρες σου και εδώ θα βρεις τον τρόπο επιθυμίες και ανάγκες να ικανοποιηθούν από την άνεση του σπιτιού σου!

23 Nov 2021

Την Cyber Monday δεν την λες τσαγκαροδευτέρα

Η Δευτέρα μετά την Black Friday, κάθε άλλο παρά τσαγκαροδευτέρα, είναι. Περισσότερο σαν την τελευταία ευκαιρία για πραγματικά χαμηλές τιμές, μοιάζει!

29 Nov 2021

Φέτος οι ευχές, γίνονται Δώρα 🎁

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της χαράς, των ευχών και της προσφοράς (καλά και των γλυκών, είναι)! Φτιάξε την λίστα σου & άρχισε να μετατρέπεις ευχές, σε δώρα!

14 Dec 2021

Οι τύποι των Χριστουγέννων (κι εσύ)

Κάθε Χριστούγεννα, συναντάμε μια ιδιαίτερη επαναληψιμότητα που όμως αντί να κουράζει, την προσμένουμε με ενθουσιασμό. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ποιους;

21 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

Η πιο συμφέρουσα εποχή του χρόνου

Ήρθε η πιο… συμφέρουσα εποχή του χρόνου κι εμείς σε προετοιμάζουμε για ότι έχει σημασία, κλείνοντας με την πιο έξυπνη συμβουλή των εκπτώσεων…

13 Jan 2022

Οργάνωσε το τέλειο πάρτι στην τέλεια περίσταση!

Ποιος είπε ότι ο χειμώνας δεν είναι καλή εποχή για πετυχημένα πάρτι; Οργάνωσε το πιο fun & cozy party στο σπίτι και κέρδισε τις εντυπώσεις!

20 Jan 2022

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Ετοιμάσου για την Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών

Ένα τεράστιο άλμα προς τον απόλυτο στόχο της μακροπρόθεσμης οικονομίας και προστασίας του περιβάλλοντος, έχουμε πλέον την δυνατότητα να κάνουμε.

Η ώρα της Γης διαρκεί πάνω από μία ώρα

Η Ώρα της Γης είναι μια επέτειος που τιμούμε παντού στον κόσμο, όμως ποιος είπε ότι αφορά 60 μόνο λεπτά; Υπάρχουν τρόποι να κάνουμε την απαραίτητη αλλαγή!

24 Mar 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Η Ανάσταση των Τιμών έγινε

Μην περιμένεις το βράδυ της Ανάστασης. Εμείς κάναμε ήδη την Ανάσταση των Τιμών και σε προσκαλούμε για τις τελευταίες αγορές σου με ταχύτητα και άμεση παράδοση.

15 Apr 2022

Συμβουλές για Ανοιξιάτικες Αγορές

Ποτέ δεν ήταν καλύτερη εποχή για να κάνεις τις αγορές σου! Οι εκπτώσεις της Άνοιξης είναι η καλύτερη αφορμή για να καλύψεις τις ανάγκες ή τις πιο μακρινές σου επιθυμίες!

03 May 2022
;