Ένα Robot για το σπίτι σου

31 Mar 2022
Ένα Robot για το σπίτι σου

Αν έφτασες ως εδώ, δηλαδή άνοιξες αυτήν την δημοσίευση για να την διαβάσεις, σημαίνει είτε ότι σε ενδιαφέρει πολύ η τεχνολογία είτε ότι απλά είσαι από εκείνες ή εκείνους που αναζητούν απεγνωσμένα να αλαφρύνουν το πρόγραμμα της ημέρας τους.

Σε όποια κατηγορία κι αν βρίσκεσαι, οι σκούπες ρομπότ έρχονται ως μια πολλά υποσχόμενη λύση καθημερινότητας στο σπίτι. Και μάλιστα πλέον έχουν και μερικά χρόνια παρουσίας όπου πολλές νέες εκδόσεις και μοντέλα, διόρθωσαν τα λάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος.

Πρόσφατα η Xiaomi λάνσαρε μία νέα σειρά από σκούπες Robot που ουσιαστικά βελτιώνουν τις ήδη υπάρχουσες λειτουργίες. Οι συσκευές αυτές συνδέονται με το κινητό σου μέσω μίας εφαρμογής ενώ είναι και συμβατές με φωνητικούς βοηθούς όπως το Google Assistant. Αν λοιπόν εσύ, φεύγοντας από το σπίτι με τον σκύλο σου για την απογευματινή σου βόλτα, φωνάξεις στον βοηθό σου: «hey google, start vacuum» ο βοηθός θα σου απαντήσει: «ok» και η σκούπα θα ξεκινήσει να σαρώνει τον χώρο πιο δυνατά από ποτέ με περισσότερους παλμούς ανά λεπτό και ισχυρές δονήσεις που καθαρίζουν ακόμα και τους λεκέδες πάνω στο πάτωμα ή στο χαλί.

Η διαδρομή του ρομπότ μέσα στον χώρο μπορεί να καθοριστεί με κάποια χαρτογράφηση του σπιτιού που γίνεται μέσα από την εφαρμογή, όπου εκεί μπορούν και να καθοριστούν οι χώροι που για κάποιο λόγο δεν θέλετε να μπαίνει η σκούπα. Από κει και ύστερα, αναλαμβάνει αυτή, αφού όχι απλά θα αποφύγει τα εμπόδια τριγύρω της, αλλά θα ανέβει και τυχόν εμπόδια έως δύο εκατοστών, όπως ένα καλώδιο ή ένα χοντρό χαλί. Κι αν στον χώρο σου υπάρχουν σκαλοπάτια, εσύ δεν πρέπει να ανησυχείς αφού η σκούπα έχει ειδικούς αισθητήρες για να αποφύγει τις πτώσεις. Παράλληλα η σάρωση του χώρου γίνεται με τον τρόπο που εσύ θα επιλέξεις, είτε περιμετρικά του χώρου είτε σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ είτε κυκλικό.

Η συμβουλή εδώ, είναι να φροντίσεις να έχεις τον χώρο σου όσο πιο ελεύθερο γίνεται. Αφαίρεσε αντικείμενα από το πάτωμα, ενώ αν είναι δυνατό μετακίνησε ένα δύο μικροέπιπλα ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για να περάσει το ρομπότ. Οι πρώτες γενιές σκούπας ρομπότ είχαν πρόβλημα με τις γωνίες, τώρα με ειδικά εξαρτήματα που σαρώνουν κυκλικά τον χώρο γύρω από την συσκευή το πρόβλημα αυτό λύθηκε και η καθαριότητα θα είναι καθολική!

Μια δεύτερη συμβουλή είναι πως αν όντως έχεις σκύλο, δώσε του χρόνου να μάθει την σκούπα. Στην αρχή πιθανότατα θα της γαυγίζει το οποίο στην αρχή είναι χαριτωμένο, αλλά εσύ θα φροντίσεις σκύλος και ρομπότ να γίνουν δύο φιλαράκια. Ο πρώτος θα μαδάει(…) και ο δεύτερος θα μαζεύει!

Οι σκούπες ρομπότ δεν σκουπίζουν απλά. Παρέχουν ολοκληρωμένη καθαριότητα σαρώνοντας κατάλληλα τον χώρο σφουγγαρίζοντάς τον παράλληλα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο που το σφουγγάρισμα ολοκληρώνεται με όσο το δυνατό λιγότερη υγρασία στο πάτωμα, ώστε να διασφαλίζεται ότι το πάτωμα δεν θα είναι υγρό μετά το πέρασμά της.

Ένα Robot για το σπίτι σου

Και τι γίνονται τα σκουπίδια που μαζεύει η σκούπα; Αν ο κάδος είναι μέσα στην συσκευή είναι πολύ εύκολο μετά από κάθε χρήση να αδειάσει ο χρήστης τον κάδο στα σκουπίδια. Στα πιο προηγμένα μοντέλα γίνεται συλλογή σκόνης διπλής διόδου μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα στον κάδο που υπάρχει στη βάση της σκούπας. Έτσι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αδειάσεις την ειδική σακούλα που υπάρχει στην βάση, όταν αυτή γεμίσει. Το ρομπότ, μένει ανεπηρέαστο ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τις βόλτες στο σπίτι σου.

Τελικά πόσο απαραίτητη είναι η σκούπα ρομπότ; Μάλλον αυτό εξαρτάται. Αν συγκατοικείς με έναν σκύλο ή γάτα, τότε η απάντηση είναι περιττή. Ξέρεις εξ αρχής πως το καθημερινό σκούπισμα είναι απαραίτητο. Και προφανώς αυτό το χάσιμο χρόνου είναι πολύ σημαντικό να ξεπεραστεί. Αντίστοιχα αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά που παίζουν στο πάτωμα, η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Χρειάζεσαι κάθε στιγμή της ημέρας ένα καθαρό σπίτι όσο οι μπόμπιρες της οικογένειας εκδηλώνουν την ζωντάνια τους…

Οι σκούπες ρομπότ, ήρθαν για να αλλάξουν την καθημερινότητά σου και αν πράγματι κάτι νέο μπορεί να απελευθερώσει χρόνο και κόπο από την απαιτητική μας ημέρα, τότε είναι πάντα καλοδεχούμενο 🤖

Σχετικά άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Ο καφές που έχεις ανάγκη, είναι η πιο προσωπική σου υπόθεση. Σου δίνουμε 5+1 λόγους για να ξεκινήσεις να τον φτιάχνεις μόνος σου, όταν και όπως χρειάζεσαι!

01 Mar 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η Ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ανάμεσα μας, στους δρόμους των ελληνικών πόλεων κι όμως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την πολλαπλή και πολυμορφική αξία της.

12 May 2022

Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Το «καμπανάκι» της έλευσης των καλοκαιρινών εξορμήσεων και η εποχή έκθεσης του σώματός μας έχει ήδη έρθει κι εσύ πρέπει να είσαι εξοπλισμένος!

25 May 2022
;