Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

01 Mar 2022
Φτιάξε τον καφέ που έχεις ανάγκη

Καφές. Δεν είναι απλά μια λέξη. Είναι ανάγκη. Είναι σχεδόν επιφώνημα. Είναι συχνά η πρώτη λέξη της ημέρας, η λέξη που σημαίνει μάζωξη της παρέας ή το σύνθημα για ψυχανάλυση! Είναι η λέξη που σπάει τον πάγο και που συνοδεύει επαγγελματικές συμφωνίες. Πίσω απ’ όλα αυτά όμως, ο καφές είναι ένα φάρμακο -πες το και εθισμό- που όμως παράλληλα αποτελεί και μία από τις αγαπημένες μας απολαύσεις.

Και παρότι είμαι σίγουρος ότι στα παραπάνω έχεις βρει κάπου τον εαυτό σου, εγώ σήμερα δεν θα σου μιλήσω θεωρητικά. Ακολουθεί ένα true story για την Αλεξάνδρα. Η Αλεξάνδρα είναι νοσηλεύτρια και εργάζεται πολλές και ακανόνιστες ώρες. Άλλες φορές πρωί, άλλες νύχτα και πάει λέγοντας. Για εκείνη ο καφές, είναι κάτι περισσότερο από ένα ρόφημα. Είναι το ποτήρι-βοηθός, παρέα, δύναμη και αντοχή για την πιο απαιτητική ημέρα που έχω δει ποτέ μου!

Η Αλεξάνδρα παραγγέλνει δύο με τρεις καφέδες την ημέρα. Fredo Cappuccino γλυκό. Δεν καταφέρνει να τους ολοκληρώσει λόγω των υποχρεώσεων της, όμως έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πρωταγωνίστριά μας, στο ξεκίνημα της μέρας της.

6:00 π.μ. χωμένη στην κουβέρτα παραγγέλνει καφέ από την μοναδική καφετέρια που κάνει διανομές εκείνη την ώρα. Ο καφές δεν είναι τέλειος, αλλά συμβιβάζεται. Η φωνή της άλλωστε ελάχιστα ακούγεται στην τηλεφωνήτρια. "Καφές"! Είναι η απόλυτη ανάγκη για να ενεργοποιηθεί.

Στο πέρασμα της ημέρας η Αλεξάνδρα, θα πρέπει να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις επαγγελματικές και προσωπικές της υποχρεώσεις, αλλά στο τέλος της ημέρας ή μάλλον στο τέλος του μήνα, η Αλεξάνδρα μετράει περίπου 200€ σε έξοδα καφέ και 5-6 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών σε πλαστικά ποτήρια και καλαμάκια. 

Όλα αυτά, μέχρι την ημέρα που η Αλεξάνδρα "γνώρισε" μία καφετιέρα παρασκευής καφέ και ροφημάτων. Κεραυνοβόλος έρωτας! Θα μπορούσε άραγε να καταφέρει να πάρει τον έλεγχο της μεγαλύτερης ανάγκης της;

Μετά την αγορά της μηχανής της, φρόντισε να αγοράσει καφέ. Σκέφτηκε να προμηθευτεί με διάφορες ποικιλίες με αρωματικές γεύσεις ή από διαφορετικά χαρμάνια, μέχρι να καταλήξει και ξεκίνησε μια νέα καθημερινότητα! Η αλήθεια είναι πως η εκχύλιση του καφέ στο ποτήρι, άρχισε να γίνεται μια τόσο ρομαντική καθημερινή διαδικασία, που για την Αλεξάνδρα έγινε ο... εθισμός του εθισμού της!

Φρόντισε να προμηθευτεί με ποτήρια επαναχρησιμοποιούμενα με εγκοπή για το καλαμάκι και με προστασία της θερμοκρασίας και ο ενθουσιασμός της έγινε μεγαλύτερος.

Τις ημέρες που δεν εργάζεται, άρχισε να πειραματίζεται. Έφτιαξε καφέ με λιγότερη ζάχαρη, με λιγότερη εκχύλιση, ρίχνοντας λίγο σιρόπι καραμέλας, ρίχνοντας ένα ξύλο κανέλας μέσα στην κούπα. Δοκίμασε. Δοκίμασε ξανά, μέχρι που βρήκε νέες γεύσεις. Γεύσεις για τα ρεπό της, γεύσεις για τα απογεύματα, γεύσεις για τις στιγμές μεγάλης κούρασης ή ύπνου! Και κάπως έτσι έμαθε η ίδια περισσότερα για τον τέλειο καφέ. Τον τέλειο καφέ για εκείνη. Γιατί τελικά ο καφές, είναι πολύ προσωπική υπόθεση…

Η Αλεξάνδρα μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της και με την παρέα της. «Φτιάξε καφέ να στα πω» έγινε το νέο σύνθημα και η νέα της ασχολία ήταν να φτιάχνει καφέ πειραματιζόμενη αυτή τη φορά με την παρέα της!

Το μεγαλύτερο κέρδος όμως ήταν αλλού. Η Αλεξάνδρα μείωσε τον όγκο των απορριμμάτων της, και πλέον μπορεί κι εκείνη να το πει πως ναι, προστατεύει το περιβάλλον. Σκεφτείτε τον όγκο πλαστικών με τον οποίο μόλις ένα άτομο επιβάρυνε το περιβάλλον, ακόμα κι αν το πετούσε στον κάδο της ανακύκλωσης.

Και κάπως έτσι, η Αλεξάνδρα κατάφερε να μειώσει τα έξοδα της. Έκανε απόσβεση του μηχανήματος που αγόρασε στον πρώτο κιόλας μήνα και ήδη ξεκίνησε να στοχεύει στις επόμενες αγορές της με τα χρήματα που σώνει και πιστέψτε με, η Αλεξάνδρα ξέρει πολύ-πολύ καλά πως να ξοδέψει τα χρήματα που της μένουν!

Η Αλεξάνδρα είναι το παράδειγμα όλων μας. Όλων όσων απολαμβάνουμε τον καλό καφέ, μόνοι ή με παρέα. Για λόγους ανάγκης ή απόλαυσης. Ευτυχώς σήμερα, οι επιλογές είναι πολλές, οικονομικές και η επιλογή του κατάλληλου μηχανήματος παρασκευής καφέ για εμάς, θα είναι το έναυσμα για μια νέα εμπειρία ενασχόλησης. 

Εσύ, τι καφέ θα φτιάξεις σήμερα;

Σχετικά άρθρα

Ο απόλυτος οδηγός για την νέα σου τηλεόραση

Η νέα σεζόν ξεκίνησε και μαζί η θέληση για ανανέωση. Ήρθε η ώρα να ανανεώσεις το σπίτι σου με το απόλυτο σύγχρονο εργαλείο του, την τηλεόραση! Εμείς ετοιμάσαμε έναν οδηγό 5+1 συμβουλών για την επόμενη σου τηλεόραση, για να διαλέξεις σωστά εκείνη που ταιριάζει στον χώρο και τις ανάγκες σου.

Εμείς την γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Επιδορπίου

Τι μπορεί να είναι πιο ωραίο από ένα νόστιμο πιάτο φαγητό; Μα… το επιδόρπιο φυσικά! Σήμερα, οι πανταχού γλυκατζήδες γιορτάζουν!

14 Oct 2021

Νέο ξεκίνημα με ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και έχεις λόγο

Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ένα gadget που θα σου εξασφαλίσει ταχύτητα και υγιεινή, επειδή πάντα βοηθάει να έχεις κάτι να σε προσέχει!

22 Oct 2021

Η καλή νοικοκυρά είναι hi-tech κυρά

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Νοικοκυράς αποθεώνοντας την σύγχρονη γυναίκα που μετατρέπει τις σημερινές ανάγκες της καθημερινότητας σε έναν αγώνα που πάντα κερδίζει!

26 Oct 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino είναι για όλους

Έχουμε κάθε λόγο να γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Cappuccino σήμερα αφού το αγαπημένο μας ρόφημα μπορούμε να το απολαύσουμε πολύ εύκολα και στο σπίτι!

05 Nov 2021

Τελικά η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα

Πλέον είναι στο χέρι σου να κάνεις την επιλογή της προστασίας της υγείας σου και του περιβάλλοντος συγχρόνως. Η ηλεκτροκίνηση είναι και για εσένα!

12 Nov 2021

Γιορτάζει ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός

Στην Παγκόσμια Ημέρα Άντρα γιορτάζουμε τον σύγχρονο άνθρωπο που ασχολείται με τις σχέσεις, το σπίτι, την υγεία και τον εαυτό του. Είσαι κι εσύ ένας απ’ αυτούς;

19 Nov 2021

Τώρα κι ΕΣΥ Μπορείς

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και μπορούμε επιτέλους να ονειρευτούμε έναν κόσμο που οι αποκλεισμοί γίνονται λιγότεροι από ποτέ!

02 Dec 2021

Χειμώνας, κρύο καιρός για... καθαρό κλίμα

Ο ❄ Χειμώνας μπήκε για τα καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να αισθανόμαστε άνετα μέσα στο σπίτι μας. Γι' αυτό ο καθαρός εσωτερικός αέρας είναι προτεραιότητα.

07 Dec 2021

Οι στόχοι σου για τον νέο χρόνο

Νέο έτος, νέοι στόχοι! Ποιο είναι το δικό σου ξεκίνημα για φέτος και πόση βοήθεια θα χρειαστείς σε αυτό;

04 Jan 2022

Το σύνθημα για φέτος: Βγες έξω!

Αφήνουμε πίσω τις γιορτές και δίνουμε το σύνθημα για τη νέα χρονιά φωνάζοντας δυνατά «βγες έξω και γυμνάσου»!

05 Jan 2022

"Ψήνεσαι" για την πιο "καυτή" Πέμπτη του χρόνου;

Το κρέας είναι συνυφασμένο με την απόλαυση, την διασκέδαση, την διατροφή-not και την… αμαρτία! Εσύ μην σκας, γιατί ότι κι αν σημαίνει για σένα, εμείς βρήκαμε λόγους για να γιορτάσεις την φετινή Τσικνοπέμπτη!

22 Feb 2022

Τηγανιτά χωρίς ενοχές; Γίνεται

Είσαι κι εσύ θύμα της τηγανιτής απόλαυσης με ενοχές; Αν ανήκεις στους «μη-στα-τηγανιτά» φίλους μας, τότε σου έχουμε την λύση που σταματάει τις… τηγανιτές ενοχές.

03 Mar 2022

Καθαρά Δευτέρα χωρίς καθαρό ουρανό

Έφτασε μία από τις ημέρες που μικροί και μεγάλοι χαίρονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Εμείς ξέρουμε τι θα σε κάνει να κερδίσεις το καλύτερο δυνατό από την πιο καθαρή αργία του έτους.

03 Mar 2022

Ανακάλυψε τον φωτογράφο που κρύβεις

Η φωτογραφία είναι η αποτύπωση της στιγμής! Γι’ αυτό μέχρι σήμερα είναι αυτό που όλοι αγαπάμε να κάνουμε, απλά τώρα έχουμε και τα αναγκαία μέσα.

Το τέλος της αγγαρείας του σιδερώματος

Πώς το σιδέρωμα έγινε η οικιακή εργασία που εξελίχθηκε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο μέσα στα χρόνια! Εσύ σε ποιο βήμα εξέλιξης βρίσκεσαι;

29 Mar 2022

Ένα Robot για το σπίτι σου

Πώς μία ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα της καθαριότητας του σπιτιού και της καθημερινότητάς σου με μία φωνητική εντολή!

31 Mar 2022

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας πιο επίκαιρη από ποτέ

Στις μέρες μας, η υγεία δεν είναι τόσο δεδομένη όπως άλλοτε. Αυτή η αφύπνιση έφερε νέους τρόπους και αφορμές να ασχοληθούμε με την υγεία μας και η τεχνολογία, είναι εδώ για να μας βοηθήσει.

07 Apr 2022

Πώς το Πασχαλινό τραπέζι σου θα κάνει την διαφορά;

Η προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού, είναι ίσως η πιο απαιτητική διαδικασία στο σπίτι! Πώς μία κατάλληλη κουζινομηχανή μπορεί να φέρει την Ανάσταση στην κουζίνα σου.

12 Apr 2022

Τιμάμε την Γιορτή της Μητέρας

Η πρώτη γυναίκα της ζωής μας. Ο άνθρωπος που μας έδωσε πνοή και βρίσκεται «εκεί» σε κάθε μετέπειτα στιγμή μας. Το να της αφιερώσουμε έστω μία ημέρα είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για εκείνη.

05 May 2022

Το μέλλον της μετακίνησης έφτασε και είναι ηλεκτρονικό

Η Ηλεκτροκίνηση είναι ήδη ανάμεσα μας, στους δρόμους των ελληνικών πόλεων κι όμως ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί την πολλαπλή και πολυμορφική αξία της.

12 May 2022

Περιποιήσου το σώμα, σεβάσου τον εαυτό σου

Το «καμπανάκι» της έλευσης των καλοκαιρινών εξορμήσεων και η εποχή έκθεσης του σώματός μας έχει ήδη έρθει κι εσύ πρέπει να είσαι εξοπλισμένος!

25 May 2022
;